תודה רבה, קיבלנו את פנייתך!

אנחנו מקווים שהשימוש באתר הינו מועיל בעבורך, ואנחנו משקיעים מאמצים רבים כדי לשפרו.
מניסיוננו, סיפורים אישיים של אנשים שסובלים מאבנים בכיס המרה, ועברו, או טרם עברו טיפול מתאים יכולים לסייע מאוד למטופלים אחרים.
לכן, נשמח מאוד אם תוכל/י להקדיש מזמנך כדי לספר את סיפורך האישי, באופן כזה שנוכל לשתף בו את הגולשים באתר.
ניתן כמובן לכתוב את הסיפור בשם בדוי, ומטרתו לסייע למטופלים להבין שאינם לבד, ולאפשר להם להזדהות עם אנשים כמותם.

לשם העברת סיפורך האישי, נשמח מאוד אם תוכל/י למלא את הטופס הבא:

סיפור אישי



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

5 שאלות גולשים בהמשך העמוד

21/10/2016

כאבים שנגרמים מאבנים בכיס מרה

כמה זמן נמשך התקף של כאבים שנגרמים מאבנים בכיס המרה?

02/11/2015

דלקת בכיס מרה

האם טיפול אנטיביוטי עוזר או מצריך גם ניתוח?
האם העובדה שאני בהריון בשלב הראשון יכולה להזיק לעובר?

ד"ר שמואל אביטל

טיפול אנטיביוטי מטפל בדלקת כיס המרה. ללא קשר כאשר ניתן מומלץ לבצע את הניתוח על מנת למנוע דלקות והתקפים חוזרים. הסיכוי לפגיעה בהריון או בעובר הוא מזערי בתנאי שנוטלים אנטיביוטיקה מתאימה . ניתן גם לנתח בזמן ההריון כאשר אין ברירה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/04/2015

כריתת כיס מרה ?

אני בן 66 סובל 1. אסטמה בינונית 2. לחץ דם גבוה מאוזן ע”י תרופות. 3. אבנים בכיס מרה. 4. כבד שומני 5.ערמונית מוגדלת .
זה מספר חודשים אני סובל כאבים קלים באזור המותן הימנית .הכאב מתבטא בעיקר בזמן הליכה.
שאלותי כדלהלן… 1. האם הכאב הוא עקב לחץ אבני המרה על הכבד ?
2. עקב האסטמה , האם ניתן לעבור ניתוח בהרדמה מלאה ???
3. האם תתכן דלקת ריאות עקב הניתוח ? בתודה…עמנואל

ד"ר שמואל אביטל

1. לא סביר שזה בגלל אבני מרה

2. אפשר לעבור ניתוח בהרדמה מלאה גם עם אסטמה

3. תיתכן דלקת ריאות אבל בסבירות נמוכה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/08/2013

פוליפ בכיס המרה

שלום רב

לפני כשנתיים גילו לבעלי גוש ברגל שחשבו שהוא גנגליון. ההמלצה היתה לא לנתח. לפני חודש זה החל להציק לבעלי והוא עשה ניתוח. בפתולוגיה התברר שזה גוש סרטני מסוג פיברוסרקומה. לפני ניתוח נוסף הפנו אותנו לאולטרסאונד בטן עליונה בה גילו פוליפ בגודל 0.4 ס״מ. האם יש סיכוי שיהפוך לממאיר? האם יש סיכוי ששוב יש טעות באבחנה וזה גרורה? האם צריך לנתח?

ד"ר רפאל אלון

ורד שלום

הסיכוי שמדובר בגרורה הוא שואף לאפס. מדובר בפוליפ של כיס המרה הדורש מעקב בלבד. כאשר הפוליפ מגיע לגודל של 1ס"מ אז מומלץ ניתוח להסרת כיס המרה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.

שאלות נוספות בנושא: תודה רבה, קיבלנו את פנייתך!
