שאלה


בהמשך העמוד 14 שאלות גולשים בנושא: שאלה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

14 שאלות גולשים בנושא » שאלה


25/09/2015

שאלה

שלום אני בת 17 ויש לי אבנים בכיס המרה ואני מאוד פוחדת לעבור ניתוח ובעיקר מתביישת רציתי לדעת אם לא רואים את חלק גופי התחתון במהלך הניתוח ?

ד"ר שמואל אביטל

אין צורך לראות את חלק גופך התחתון במהלך הניתוח. היום מקובל לתת תחתונים חד פעמיות לפני הניתוח שניתן להיכנס איתן לחדר ניתוח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/05/2013

צינורות מרה דקיקים

שלום ד”ר,
עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה לפני מספר ימים. סבלתי מהתקפים רבים בדרגות חומרה שונות ומכיוון שההתקפים החלו לאחר לידה והנקתי הנקה מלאה חיכיתי מספר חודשים עד הניתוח.
לפני הניתוח עברתי 3 בדיקות אולטראסאונד ובדיקת MRCP לבקשת הרופא המטפל.
בכל הבדיקות נקבע כי ישנן אבנים בכיס המרה וצינוריות המרה אינן מורחבות.
לאחר ההתקף הראשון תפקודי הכבד שלי היו לא תקינים ולאחר מכן נתון זה הסתדר.
לאחר הניתוח נאמר לי ע”י הרופא המנתח כי הכיס לא נראה חולה ומוזר עוד יותר שצינורית המרה היתה דקיקה וצרה מה שאינו שכיח אצל מי שסובל מהתקפים.
הרופא שלח את כיס המרה לפתולוגיה וכעת ממתינים לתוצאות. בינתיים אני מחלימה בבית ומתחילה לאכול כרגיל. לא היה לי התקף נוסף לאחר הניתוח.
השאלה שלי היא כזו: האם יכול להיות שהאבנים היו “חוליות” וקטנות ברמה שלא הרחיבו את צינורית המרה?

admin

עירית

אין קשר בין רוחב צנור כיס המרה להתקפים או לגודל האבנים. כאשר הצנור הוא צר הסיכוי שאבן מרה תעבור מכיס המרה לצנור המרה הוא קטן יותר, וטוב שכך. תפקודי כבד יכולים לעלות בזמן התקף והם חוזרים למצב תקין אח"כ. המשך החלמה מהירה


בברכה,
צוות האתר
25/05/2013

כיס מרה

שוב שלום לך ותודה על תשובתך לשאלה ששאלתי על הכיס מרה רק ברצוני לדעת עוד משהו קטן לפני שאני מתחילה בתהליך האים אפשרי לדחות את הניתוח בכמה חודשים? הרעיון שהעלתי לי לעשות ניתוח גם של השמנת יתר עולה הרבה בראשי זה אפשרי לנתח גם וגם? ולאיזה בית חולים מומלץ ללכת יש לי משלים ואיזה ניתוח לעשות כי הבנתי שיש הרבה ניתוחים להרזיה ולא צינתי שאני בת 38 תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

אם את סובלת מהתקפים קשים כדאי לא לדחות את הניתוח. אם ההתקפים הם קלים אין מניעה לדחות את הניתוח. סוג הניתוח להשמנת היתר ומועדו ייקבע ע"י מומחה בתחום.אתר זה אינו ממליץ על מוסד מסוים או מנתח מסוים. פני לכירורג בקופ"ח שינחה אותך ויפנה אותך למרפאה לכירורגיה של השמנת יתר להמשך טיפול


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
09/05/2013

ניתוח שבועיים לאחר לידה

שאלה נוספת
ב 18/4 ילדתי בלידה רגילה את בני השני
ולפני שלושה ימים עברתי את הניתוח להוצאת כיס מרה
האם החולשה שלי יכולה להיות גם מהלידה?
אני קצת חוששת שזה חולשה מוגזמת
והאם זה שכיח שנשים אחרי לידה עוברות ניתוח כזה? אם כן מה הסיבה?

admin

למעיינה

איני מתפלא שאת חלשה. גם ילדת ומיד אח"כ עברת ניתוח-שני דברים הגורמים ל"עומס" על הגוף ולוקח זמן להתאושש ולהחלים


בברכה,
צוות האתר
08/05/2013

אבנים בכיס מרה ודלקת בלבלב

שלום רב
לפני יומיים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה, האבנים שהיו גרמו לדלקת קלה בלבלב אשר חלפה בזכות טיפול של אנטיביוטיקה וצום בבית חולים.
לפני ששוחררתי לביתי עברתי אולטראסאונד בגלל שהיתה עליה בתפקודי הכבד, לאחר הבדיקה הכל יצא תקין ואני בבית
האם תפקודי הכבד יכולים לעלות שוב לאחר הניתוח?
שאלה נוספת- אני מרגישה תשושה ועייפה מהניתוח, הגיוני?

ד"ר רפאל אלון

למעיינה שלום,

תפקודי כבד יכולים להיות מוגברים בשל סיבות רבות. אם האבנים לא עברו מכיס המרה למערכת צנורות המרה אין סיבה שתהיה הפרעה בתפקודי כבד בשל אבנים. כאמור התפקודים הללו יכולים להיות מושפעים מסיבות רבות כמו תרופות, מחלות ויראליות ואחרות שאינן קשורות לאבנים.

זה הגויוני ושכיח שישנה חולשה מסוימת אחרי ניתוח. לוקח לגוף זמן מסוים להתגבר על "טראומת הניתוח".

המשך החלמה מהירה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
18/04/2013

אבנים בכיס מרה

שלום,
אבא שלי בן 57 לאחר אולטראסאונד התגלו אבנים בכיס מרה, הומלץ על ניתוח
ברקע לחץ דם גבוה, עבר צינתור עם השתלת סטנטים 2010 ו dvt

הוא סובל מכאבים חזקים וכל שני וחמישי מאושפז וגם סובל מלחץ דם ממש גבוהה, 240 פלוס.
השאלה היא האם ניתן לבצע ניתוח לכריתת כיס מרה עם הרדמה כללית למרות העבר הבריאותי והלחץ דם?
תודה .

ד"ר רפאל אלון

לבר שלום,

מפנייתך נשמע שאביך צריך לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה. יש צורך בבדיקת מרדים לפני הניתוח והשלמת כל הבדיקות הדרושות לצורך היערכות מתאימה להרדמה בסיכון מוגבר. זה כולל גם איזון יתר לחץ הדם שהוא מסוכן לכשעצמו, גם בלי קשר לניתוח.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
11/04/2013

אבנים בכיס המרה בהריון

שלום רב
אני בחודש תשיעי כעת להריון וצפויה ללדת בכל יום בערך. בחודש שישי להריון שלי גילו כי יש לי אבנים גדולות בכיס מרה ואושפזתי 3 ימים כי הבילירובין היה גבוה. לאחר יום ירד לי והכל התאזן לכן החליטו שרק אחרי לידה ינתחו אותי. השאלה שלי אם בזמן צירים ולידה כיס המרה יכול להשפיע על הלידה? בינתיים תודה לאל הכאבים חלפו ולא סבלתי מזה שוב. אני צפויה ללדת בליס ולא יודעים את ההיסטוריה שלי שם כי זה היה בתל השומר. אני אשמח להצעתך בנושא ולדעת האם ניתן להימנע מניתוח לאחר הלידה? בנוסף, בגיל 19 עברתי ניתוח אפנדיקס בשיטת הלקרוסקופיה האם ניתן לנתח אותי בבטן בכל זאת ? כיום אני בת 38
אודה לך
ליהי

ד"ר רפאל אלון

ליהי שלום,

צירים ולידה לא אמורים להשפיע על או לגרום להתקף "כיס מרה". בשל הסימפטומים שהיו לך אני ממליץ שלאחר שתתאוששי מהלידה תעברי ניתוח להסרת כיס המרה. ניתוח בעבר לכריתת התוספתן אינו מפריע לניתוח לפרוסקופי של כיס המרה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
09/04/2013

כריתת כיס מרה

אני בן 63 סובל מאסטמה ומלחץ דם גבוה מטופל באינהלציות ונטולין לאסטמה ובכדורי קודיובאן
לאיזון לחץ הדם .. בבדיקות שגרתיות לפני שנה נמצאו אבנים רבות בכיס המרה .. בשבועיים האחרונים אני חש כאבים קלים בצד ימין של הבטן..
שאלה : האם ניתן לבצע הניתוח הנ”ל בהרדמה מקומית ?
שאלה : האם אתם עובדים עם כללית מושלם ?

ד"ר רפאל אלון

מאור שלום,

ניתוח לכריתת כיס המרה אינו מבוצע בהרדמה מקומית. לפי תיאורך בכלל לא בטוח שהכאב שלך קשור לאבנים. לאור מחלות הרקע שתיארת חשוב מאד לברר את סיבת הכאב כדי לא להחליט על ניתוח שיתברר כמיותר. אם בכל אופן יש צורך בניתוח-צריך להחליט יחד עם מרדים בכיר על שיטת ההרדמה (יש מספר אפשרויות שאינן מעניין הפורום הזה ולכן איני מפרט)

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
29/03/2013

אבן בדרכי מרה אחרי מעקף קיבה

הסבירו לי שבגלל מעקף קיבה לא ניתן להגיע לאבן בדרכי מרה שלא נמצאת בכיס המרה, בדרך מקובלת .השאלה היא מה הפיתרון. תודה מראש

admin

לנטליה,

לא פירטת באיזו שיטה בוצע מעקף הקיבה. האם בגישה פתוחה? האם בלפרוסקופיה? אם יש לך אבנים הגורמות לסימפטומים מומלץ ניתוח לכריתת כיס המרה. לרוב ניתן לבצעו בשיטה לפרוסקופית ולעיתים רחוקות יותר יש צורך בגישה "פתוחה".


בברכה,
צוות האתר
28/02/2013

אבן בכיס מרה

אני בת 23 ואני סובלת כבר כמעט שנה מכאבי בטן, עשיתי אולטרסאנד וגילו לי אבן בכיס מרה בגודל של 1.5 ס”מ לאחר בדיקה אצל רופא כירוג הוא המליץ לא לעשות ניתוח ושלח אותי לטיפול של מחלקת גסטרו.
שם עברתי סיטי שגילו לי בלוטות לימפה מוגדולות, בדיקה של קולונוסקופיה שיצאה תקינה ובדיקת גסטרוסקופיה ששם גילו שיש לי חיידק (קיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה) ואני עדיין עם כאבי בטן.
הרופא כירורג טען שאין לו מה לעשות עוד והוא לא רוצה לנתח את הכיס מרה.
השאלה שלי היא: לאן אני יכולה עוד לפנות והאם הכאב קשור באמת לכיס מרה וצריך לנתח?
*אני רוצה להדגיש שכל אזור הבטן כואב לי וגם צד ימין ובזמן האחרון אזור צד שמאל (שאני יודעת שזה קשור לכליות אבל הכל יצא תקין)
אשמח אם תוכלו לעזור

ד"ר רפאל אלון
סוזי שלום
הרופא שלך כנראה צודק. יש צורך לברר את סיבת כאבי הבטן שלך המלווים בהגדלת בלוטות לימפה לפני החלטה על ניתוח. מהתיאור הקצר הכאבים שלך אינם אופיניים לכאב הנגרם מאבני כיס מרה. אם תנותחי עכשו את עלולה להשאר עם כאבי הבטן+כאבי ניתוח+ניתוח מיותר...

‭‮
ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
22/01/2013

חשד לאבנים בכיס המרה

שלום רב,
ביום שני האחרון התחילו לי בלילה כאבים עזים באיזור הקיבה ( רום הבטן) והחלק הימני העליון של הבטן. הכאבים הופיעו אחרי ששלושה ימים כמעט לא אכלתי בשל וירוס בטן של שלשולים ומעט חום, ואז הרגשתי טוב יותר ואכלתי באותו ערב ארוחה שומנית. לא היו בחילות, לא היו הקאות ולא סבלתי מכאב גב, כתף ימנית או שכמות. בבוקר הלכתי לרופא המשפחה שבדק לי את הבטן, אמר שנראה שהמוקד הוא הקיבה ואולי כיס המרה ונתן לי אומפרדקס (1 ליום למשך חודש) וספסמלגין (3 פעמים ביום ל10 ימים). הוא אמר שבמידה ותוך שעתיים הכאבים לא עוברים- לגשת לחדר מיון לעשות אולטרסאונד בחשד לכולציסטיטיס. הכאבים מאד נרגעו וגם היום השתפרו. עדיין שאני לוחצת על רום הבטן יש לי תחושה של כאב ולחץ ושאני לוחצת על החלק הימני העליון של הבטן גם יש כאב. השאלה שלי היא מה זה יכול להיות עם לא אבנים במרה? האם הטיפול שהוא נתן לי מספיק? מה ההתרשמות שלך? הרבה תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

יעל שלום

תלונותייך אינן אופיניות להתקף של עוית המרירה (המינוח העברי להתקף כאב בשל אבני כיס מרה). ייתכן והכל קשור לוירוס בן חלית. אם התלונות תמשכנה פני לרופא להמשך בירור.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
14/01/2013

אבנים בכיס המרה – ניתוח

ד”ר אלון שלום רב,

אני מעוניינת לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה בגלל אבנים שאובחנו אצלי לפני שנים. בזמן האחרון אני סובלת ממצבים רבים של כאבים בחזה התחתון שנובעים מכך- אני כבר מכירה את הכאב והמצב החמיר. אני עובדת במשרה לחוצה מאוד וחשוס לי מאוד להבין יותר על ההחלמה מניתוח בלפרוסקופיה. כמה זמן אהיה מאושפזת אחרי הניתוח? כמה זמן לא אוכל לעבוד? האם קשה לקבוע את מועד הניתוח והוא נקבע מעכשיו לעוד חודשים רבים או שהתור מיידי יחסית?אשמח להתייחסות לשאלה האחרונה באופן כללי וגם בפרט אצלך.
תודה רבה.
רחלי

ד"ר רפאל אלון

לרחלי שלום

ניתוח לפרוסקופי הוא ניתוח קצר וקל יחסית. הכאב לאחר ניתוח לכריתת כיס המרה נובע ברובו מהחתכים בדופן הבטן ולא מהפעולה של הסרת כיס המרה עצמו. לכן בשיטה לפרוסקופית בה יש 4 חתכים קטנים הכאב לאחר הניתוח הוא קל לעין ערוך בהשוואה לכאב מהחתך הגדול יחסית שבו מבוצע ניתוח "פתוח".  ההתאוששות היא מהירה וניתן לחזור לתפקוד רגיל תוך זמן קצר (בין יום למספר ימים, הכל לפי הרגישות האישית לכאב, מידת ה"פינוק" וכו'). קביעת מועד לניתוח תלויה באיזו מסגרת ובאיזה בי"ח מבוצע הניתוח. אוכל למסור פרטים בנושא אם תצרי קשר ישיר איתי דרך הקישור באתר.

בברכה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
17/10/2012

ניתוח כיס מרה לבת 70

אמי בת 70 אחרי ניתוחי מעקפים בעקבות אירוע לב.
לאחרונה סבלה מדלקת בבטן עם צהבת שכנראה נבעה מאבנים בכיס המרה וחסימה של דרכי המרה.
השאלה היא האם כדאי לה לעבור ניתוח כיס מרה, למרות המצב הרפואי הבעייתי שלה?
תודה,

ד"ר רפאל אלון

צהבת וחסימה של דרכי המרה בשל אבנים יכולה להיות מחלה קשה עם סיבוכים מסכני חיים. במקרה כזה מומלץ לבצע כריתת כיס המרה. כמובן שהניתוח יבוצע רק לאחר הערכה של מצב הלב ובהתאם להמלצת קרדיולוג.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
27/09/2012

הוצאת אבנים מכיס המרה

שלום
אני צריכה לטוס בסוף אוקטובר לחודשיים לחו”ל, לפני שבוע היו לי כאבי בטן, וערכתי בדיקה אצל גסטרו. הגסטרו גילה שיש לי דלקת במעיים, ושלח אותי לאולטרא סאונד שבו התגלו לי אבנים במרה.
כרורג שהלכתי אליו אמר שאני יכולה לטוס, הגסטרו אמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח,
השאלה שלי – האם לטוס בכל זאת?
אני לוקחת בינתיים טיפול לדלקת המעיים, ולא סובלת יותר מכאבים כלל.
חשוב לציין שלפני זה לא סבלתי מעולם מסימפטומים של אבן במרה. מה דעתכם?
תודה.

admin

שלום רב,

מומלץ בכל מקרה להקשיב לעצתו של הכירורג שבדק אותך ובידיו כל הנתונים. ניתן לגשת למרפאה לבדיקה נוספת בתור דעה שניה.

באופן עקרוני אבנים בכיס המרה אינם גורם שאמור למנוע נסיעה לחו"ל, אלא אם סובלים מסיבוכים, או מהתקפים מרובים, על אף שאלו עלולים להתפתח במהלך הנסיעה בסיכוי נמוך.

 


בברכה,
צוות האתר


שאלות נוספות בנושא: שאלה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
