פוליפ בכיס מרה


בהמשך העמוד 18 שאלות גולשים בנושא: פוליפ בכיס מרה



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

18 שאלות גולשים בנושא » פוליפ בכיס מרה


17/02/2016

פוליפ בכיס מרה

מדוע מומלץ לכרות את כיס המרה כולו ולא את הפוליפ בלבד?

ד"ר שמואל אביטל

 

מאחר וזה סיכון מיותר. ההמלצה להסיר את הכיס כולו על מנת שלא ייצר בהמשך עוד פוליפים או אבנים. הניתוח הוא פשוט יותר מאשר כריתת הפוליפ בלבד, פחות מסוכן וניתן לחיות ללא כיס מרה .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/11/2015

פוליפ בכיס מרה

האם פוליפ בכיס מרה דורש ביופסיה? האם הוא יכול להיות מסרטן?

ד"ר שמואל אביטל

אם הפוליפ מעל 1 ס״מ יש צורך בכריתת כיס המרה ושליחת הפוליפ לביופסיה . אם הפוליפ קטן יותר אפשר להסתפק במעקב אולטראסאונד


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/11/2015

פוליפ בכיס מרה

האם יש צורך בביופסיה של הפוליפ ?האם הוא יכול להיות מסרטן?

ד"ר שמואל אביטל

מה הי גודל הפוליפ ?


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/08/2015

פוליפ בכיס מרה

האם פוליפ בכיס המרה יכולים לגרום לשלשולים?

ד"ר שמואל אביטל

לא. אין קשר בין פוליפים בכיס המרה לשלשולים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
05/02/2015

פוליפ בכיס מרה

שלום רב,

חבר שלי מועמד לניתוח בריאטרי (SLEEVE) בהמשך לבדיקות שהיה צריך לבצע, אחת הבדיקות היתה אולטראסאונד בטן עליונה שהדגימה פוליפ קטן בכיס המרה.
שאלתי הינה האם יש צורך בכריתה של כיס המרה ?

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון אם זה פוליפ קטן מ 10 מ״מ אין צורך להסיר את כיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/01/2015

פוליפ בכיס מרה

שלום,
הפוליפ 0.8 מ”מ באולטראסאונד, במעקב של חצי שנה ללא שינוי. האם כדאי להנתח?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

אפשר להמשיך במעקב בלבד


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/12/2014

פוליפ בכיס מרה

שלום יש לי פוליפ בגודל של 7 מ״מ והלכתי לרופא צבאי והוא ראה את התוצאות של האולטרסאונד וקבע ישר שאני צריכה ניתוח כי יש לי כאבים מאוד חזקים התקפים של כאב שהתקף יכול להיות חצי שעה ולפעמיים גם שעות והוא קבע שזה כי הפוליפ חוסם לי את הכיס מרה והכיס מרה שלי אוגר נוזלים והוא מתנפח וזה הגורם לכאב והוא התבסס רק על הבדיקה הראשונה שעשיתי האם זה נכון מה שהוא אמר ? ואם זה צריך ישר ניתוח או לבדוק לפני נסיבות אחרות לכאב? וגם אמר שהדרך הילידה שיעבור לי הכאב זה רק ניתוח ועד שאני לא יעשה את הניתוח הכאבים ימשכו

ד"ר שמואל אביטל

זה יכול להיות . יתכן אפילו שמה שנראה כפוליפ הוא בעצם אבן. צריך להיבדק על ידי  כירורג , להבין בדיוק מה אופי הכאבים והאם יש קשר לממצא בכיס מרה. במידה וכן יהיה צורך אכן בניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/12/2014

פוליפ בכיס מרה

כבר שאלתי אותך שאלה ואמרתי לי להישאר במעקב אבל יש לי כאבים מאוד חזקים בבטן זה יכול להיות מהפוליפ ?

ד"ר שמואל אביטל

הפולים אני גורם לכאבים . צריך לבדוק אותך ולהעריך מה סיבת הכאבים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/12/2014

פוליפ בכיס מרה

עשיתי אולטרסאונד ויצא שיש לי פוליפ בדופן אחורי באספקט פרוקסימלי עד כ-7 מ”מ. מה זה אומר ומה עושים ? אני בת 19

ד"ר שמואל אביטל

לא עושים כלום.  מעקב אולטראסאונד כל 6-12 חודשים. ייתכן שמדובר בגבישי כולסטרול הנראים כפוליפ. בכל מקרה יש צורך במעקב. אם זה גדל באופן משמעותי יש צורך להסיר את כיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/08/2014

פוליפ בכיס מרה

האם כדאי להסיר פוליפ הנמצא בדופן כיס מרה? גודלו של הפוליפ חצי ס”מ. הפוליפ ללא שינוי שלוש שנים. (כתוב שהדפנות של כיס המרה עדינות).

לאבי היה סרטן בדרכי מרה. בכל בדיקות הדם מופיע אצלי אנזים כבד מיטוכונדריאל אי בי גבוה. (56)האם רצוי להסיר את המרה?
תודה מראש

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון אין צורך בכריתת כיס המרה. פוליפים בגודל הם שפירים ובמקרים רבים מתבררים כאבנים או גבישי כולסטרול. רצוי מעקב.  אין קשר בין הפוליפ לבין לסרטן דרכי מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
27/07/2014

פוליפ בכיס מרה

שוב תודה דוקטור על תשובתך
אנו נעקוב כל חצי שנה כמובן ,
1.האם הפוליפ בדרך כלל גודל?
2. אם כן ז”א שצריך להיות מוכנים לעבור כריתת כיס מרה מתי שהוא כי יש סכנה
שיהפוך למשהו לא בריא ?
3. האם ניתן לצמצמו בדרך כלשהי

ד"ר שמואל אביטל

1. הוא לא תמיד גדל

2. כעיקרון אם עובר גודל של 1 ס"מ מומלץ לנתח

3. אין דרכים לצמצום הגודל שלו.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/06/2014

פוליפ בכיס מרה

ד”ר תודה על תשובתך המהירה ואכן נעקב אחרי הפוליפ האם יתכן שהוא ישר באותו גודל או שבדר”כ זה גודל?,אני אף שמחה שאין קשר להשמנה
בקשר לשאלתי השניה שבעלי נפטר מסרטן מע י גס האם יש קשר ליצירת פוליפים בגופ,
או לעשות איזשהו מעקב גנטי אשמח אם תתקשר 050-6222238
בברכה
אורלי רביב

ד"ר שמואל אביטל

אורלי שלום

כדאי לעקוב באולטראסאונד אחת ל 6-12 חודשים.

אין קשר בין פוליפים בכיס המרה לפוליפים במעי או סרטן המעי הגס.

אני לא סבור שיש צורך בבירור גנטי כלשהוא.

 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/06/2014

פוליפ בכיס מרה

שלום רב לבני בן 18 וחצי התגלה פולי 0.6 מ”מ בכיס מרה
נאמר לי לעקוב ובמידה ויגדל יהיה צורך לנתח וזה ברור לי ,
בני נמצא בעודף משקל האם יש לכך השפעה
וברקע המשפחתי בעלי נפטר בגיל 41 מסרטן במעי הגס ,
האם יש קשר ,או עליי לערוך בדיקות נוספות
אשמח לקשר טלפוני או מייל בדחיפות בברכה
אורלי רביב 050-6222238

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון ההמלצה נכונה. אם במעקב תהיה גדילה של הפוליפ לכיוון 1 ס"מ כדאי יהיה להסיר את כיס המרה מחשש למעבר לממאירות. אין קשר לעודף משקל.

ממליץ לעקוב באולטראסאונד כל 6 עד 12 חודשים. במידה ותהיה גדילה כדאי להינתח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/01/2014

פוליפ בכיס מרה

התגלה במקרה פוליפ בכיס מרה בגודל 1.1 סמ. הרופא אמר לי שצריך להוציא את כיס המרה.
אני מתלבטת כי אין לי כאבים . גם כן להוציא את כל כיס המרה בגלל פוליפ קטן בגודל 1סמ???
מאוד קשה לי .
תגידו לי מה לעשות

ד"ר שמואל אביטל

התשובה היא כן. רצוי מאוד להסיר את כיס המרה בפוליפ בגודל הזה מחשש לגדילה שלו והפיכה שלו לממצא לא סמפטי. כריתת הכיס לא משפיעה על מהלך החיים לאחר מיכן.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/01/2014

פוליפ בכיס מרה

ידוע לי על פוליפ בכיס מרה מלפני 4 שנים . גודלו היה 5 ממ . ועכשיו גדל ל9 ממ. הרופא הציע לי ניתוח . לפי דעתו כשפוליפ גודל זה אידיקציה לנתוח . וחבל לפספס וזה ישתנה לממאיר.????
האם כדאי לחכות עד שזה יהיה גדול מ1 סמ. או לנתיח בשלב זה????

ד"ר שמואל אביטל

לדעתי כדאי לנתח לאור הגדילה של הפוליפ ולא לחכות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/10/2013

פוליפ בכיס מרה

שלום אובחן אצלי בכיס מרה פוליפ בגודל 0.3 ס”מ ,
כמו כן לעיתים קרובות סובלת מנפיחות בבטן,
ברצוני להתייעץ איתכם מה עלי לעשות בהמשך והאם זה מסוכן
אשמח לתשובה מכם
תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

לפוליפ בקוטר 0.3 ס"מ אין משמעות ואין צורך בטיפול.

מומלץ לעקוב באולטראסאונד לוודא שלא גדל.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/10/2013

פוליפ בכיס מרה

שלום רב, אמי בת 70 סובלת מכאבי בטן חזקים ושלשולים, עברה US כיס מרה להלן הפענוח..כיס המרה בגודל תקין , באזור פונדוס של כיס מרה הודגם פוליפ בגודל 0.6 ס”מ, לא הודגמו אבנים.
אבקש לציין שאימי חולת סכרת ולחץ דם.
מה משמעות הפענוח?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

מדובר בפוליפ קטן וחסר משמעות . ההמלצה היא מעקב בלבד עם אולטראסאונד.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
05/09/2013

פוליפ בכיס מרה

שלום, יש לי פוליפ בכיס מרה של 0.9 מ׳ אם אני מחליטה לא להוציאו כי עדיין לא היגיע ל- 1 סמ׳ האם אני מסתכנת ? תודה, הילי. (במשך 5 שנים הוא גדל ב- 4 ס״מ ואני במעקב)

ד"ר רפאל אלון

הילי,

ההנחייה המקובלת היא להסיר את כיס המרה כאשר הפוליפ מגיע לגודל של 1ס"מ. הפוליפ שלך גדל בצורה מאד איטית-פחות מ1מ"מ בשנה. אני סבור שאינך נוטלת סיכון אך מכיוון שהפוליפ גדל בהתמדה לא תתחמקי מניתוח במהלך השנה הקרובה (כאשר יגיע ל10מ"מ)

 


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.


שאלות נוספות בנושא: פוליפ בכיס מרה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


לחיות בלי כיס מרה לאחר כריתת כיס מרה הוצאת אבנים מכיס המרה ספורט דלקת בכיס מרה ניתוח להסרת כיס מרה כריתת כיס מרה ניתוח הוצאת כיס מרה ניתוח לכריתת כיס מרה ניתוח כריתת כיס המרה התקף כיס מרה אבן בכיס מרה בהריון כיס המרה אבנים כיס מרה מכווץ אבנים בכיס המרה סימפטומים אבנים בכיס המרה תזונה לאחר ניתוח ניתוח הסרת כיס מרה כאבי גב כאבים בצד ימין בוץ בכיס המרה אבנים בכיס מרה אחרי כריתת כיס מרה ניתוח להסרת כיס המרה בכיס מרה אולטרסאונד כיס מרה אבנים פוליפים בכיס מרה החלמה מניתוח כיס מרה ניתוח כיס המרה פוליפ או אבן בכיס מרה? אבנים במרה אבנים קטנות בכיס המרה דרכי מרה אינן מורחבות לאחר ניתוח כיס המרה.. ercp בחילות כאבי בטן בקע מפשעתי אבנים בכיס המרה בהריון אבנים בדרכי המרה כיס המרה ניתוח כריתת מרה ואינסולין אבנים בהריון כריתה של כיס המרה ניתוח אבן בכיס המרה סימפטומים של אבנים בכיס מרה תזונה לאחר ניתוח כיס מרה בטן עליונה חזה תחתון ניתוח בכיס המרה