בכיס מרה


בהמשך העמוד 38 שאלות גולשים בנושא: בכיס מרה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

38 שאלות גולשים בנושא » בכיס מרה


21/05/2013

כאבים שלא קשורים לאוכל

אני מרגישה מידי פעם כאב מאד חזק בחזה (אזור הסרעפת למעלה)שמקרין לגב.
הכאב החזק עובר אחרי כרבע שעה כאילו לא היה
הוא אינו קשור לזמן אכילה כלל ולאוכל שמן בפרט
בדקתי לב והכאב אינו קשור ללב
ניצפו אצלי בבדיקת אולטרה סאונד אבנים בכיס מרה. האם הכאב הזה קשור?
כדי שלא יווצר מצב שאוציא את כיס המרה והכאבים לא יחלפו… איך יודעים?
תודה

admin

לדורית,

התלונה שאת מתארת אינה אופיינית להתקף של אבני כיס מרה. כאשר ההתקפים הם קלסיים ואופייניים הרי שקל מאד לאבחן ולהמליץ על כריתת כיס המרה. כאשר התלונות אינן אופייניות צריך לברר סיבות אחרות. אם כל הבירור שלילי נשארים עם האפשרות לעבור ניתוח בידיעה ש: 1) אם הסיבה היא האבנים, הניתוח יפתור את הבעייה 2) אם הסיבה אינה האבנים נשארים עם צלקות הניתוח (המינימליות) ועם הכאב..


בברכה,
צוות האתר
20/05/2013

אבנים בכיס מרה

איך הרפואה הטבעית מסבירה את המצב של אבנים בכיס מרה?

ד"ר רפאל אלון

לממי,

אנא הפני שאלתך למומחה ברפואה טבעית. הסיבה להיוצרת אבני כיס מרה היא בהרכב המרה המיוצרת על ידי הכבד.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
20/05/2013

אבנים בכיס מרה

בני,בן 24,עבר לפני 10 חודשים ניתוח שרוול והסיר 25 ק”ג ממשקלו.בשבת האחרונה נתקף כאבי תופת ומנסיוני (לפני 15 שנים)הבנתי שאכן זהו התקף שקשור לאבנים בכיס המרה.בממצא של האולטרסאונד בטן עליונה שעבר היום נאמר:שהכבד מוגדל באורך 18.5 ס”מ וטחול מוגדל באורך 15.5 ס”מ שניהם בעלי מרקם אקוסטי נורמלי.ואבנים בכיס המרה שמטילות צל אקוסטי מאחוריהן.כיס המרה בעל דופן תקין ודרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות.האם הפיתרון הוא כבר ניתוח?

ד"ר רפאל אלון

לטליה,

הטיפול באבני כיס מרה הגורמות להתקפי כאב הוא ניתוח להסרת כיס המרה. העובדה שהמטופל עבר ניתוח בריאטרי ברוב המרים אינה מפריעה לניתוח הלפרוסקופי הרגיל להסרת כיס המרה. כיום ידוע שירידה מהירה במשקל היא סיבה להיוצרות אבנים, ותופעות , כמו אצל בנך, בהם נוצרו אבנים לאחר ניתוח להשמנת יתר, הן שכיחות (ככל שעולה מספר המנותחים להשמנת יתר..) כדאי לא להמתין כדי לא להחשף להתקפים חוזרים.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
16/05/2013

כאבים בחזה בין השדיים כאשר יש אבנים בכיס מרה?

האם כתוצאה מאבנים קטנות שיש לי יכול להופיע לחץ או כאב בחזה התחתון או העליון ובין השדיים?

ד"ר רפאל אלון

למירב,

התקף של אבני כיס מרה יכול להתבטא גם בלחץ בחזה ולפעמים לחקות מצב של התקפת לב.. אם את סובלת מהתקפים מומלץ להסיר את כיס המרה בניתוח פשוט


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
11/05/2013

התקפי כאבים אבנים בכיס מרה

יש לי אבנים בכיס המרה וכעת אני מטופלת בתרופות כדי למנוע התקפי כאבים. רציתי לדעת כל כמה זמן אני צריכה ללכת לרופא כדי לעקוב אחרי התפתחות האבנים בכיס המרה? הבנתי שהתקפי כאבים הם דבר שגרתי לאבני מרה אז איזו רמת התקף כאב יכולה לסמן לי שהמצב לא תקין?

ד"ר רפאל אלון

למילי,

כאשר ישנם התקפי כאב בשל האבנים יש צורך בניתוח. אם ההתקפים הם אופיניים להתקפי אבנים אין צורך לחכות להתקף חזק במיוחד או חלילה לסיבוך של דלקת בכיס המרה."


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
10/05/2013

אבנים בכיס מרה מכווץ

בן 31 ללא תלונות. עקב עליה באינזימי כבד עבר בדיקת u/s סונר לבטן כולה. להלן הממצאים:
כבד תקין, דרכי המרה החוץ ותוך כבדיות אינן מורחבות.
כיס המרה מכווץ לחלוטין,בתוכו מספר אבנים בקוטר עד כ 1.2 ס”מ. הטחול תקין בגודל ומרקם.
איזור ראש וגוף הלבלב תקינים.
שתי הכליות תקינות בגודלן ובצורתן ללא הרחבת המערכות המאספות.
ברטרופריטונאום לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. אאורטה וונה קווה בקוטר תקין.
שלפוחית השתן כמעט ריקה. הערמונית קטנה.
לאור ממצאים אלה והעובדה של גילוי מקרי ללא תלונות קודמות האם יש צורך בביצוע פרוצדורה כלשהי?
תודה רבה

ד"ר רפאל אלון

אלי שלום,

אבנים שהתגלו באקראי ואינן גורמות לסימפטומים אינן דורשות טיפול כירורגי. לעומת זאת יש צורך להשלים הבירור של סיבת ההפרעה בתפקודי הכבד. הפרעה זו אינה מוסברת בד"כ ע"י האבנים בכיס המרה.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
08/05/2013

אבנים בכיס מרה ודלקת בלבלב

שלום רב
לפני יומיים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה, האבנים שהיו גרמו לדלקת קלה בלבלב אשר חלפה בזכות טיפול של אנטיביוטיקה וצום בבית חולים.
לפני ששוחררתי לביתי עברתי אולטראסאונד בגלל שהיתה עליה בתפקודי הכבד, לאחר הבדיקה הכל יצא תקין ואני בבית
האם תפקודי הכבד יכולים לעלות שוב לאחר הניתוח?
שאלה נוספת- אני מרגישה תשושה ועייפה מהניתוח, הגיוני?

ד"ר רפאל אלון

למעיינה שלום,

תפקודי כבד יכולים להיות מוגברים בשל סיבות רבות. אם האבנים לא עברו מכיס המרה למערכת צנורות המרה אין סיבה שתהיה הפרעה בתפקודי כבד בשל אבנים. כאמור התפקודים הללו יכולים להיות מושפעים מסיבות רבות כמו תרופות, מחלות ויראליות ואחרות שאינן קשורות לאבנים.

זה הגויוני ושכיח שישנה חולשה מסוימת אחרי ניתוח. לוקח לגוף זמן מסוים להתגבר על "טראומת הניתוח".

המשך החלמה מהירה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
05/05/2013

אבנים בכיס מרה

עשיתי אולטראסאונד בטן והתגלו אבנים בכיס מרה. לאחרונה החלו אצלי כאבים בבטן ימנית עליונה המקרינים לגב וליד ימין, כאב לוחץ ומעיק. ביומיים האחרונים הכאב ממש החמיר ונמשך רוב שעות היום. לאיזה רופא עלי לפנות והאם זה מצריך טיפול מיידי?
תודה

ד"ר רפאל אלון

לדנה

ייתכן והכאבים שלך נגרמים בשל אבני כיס מרה. פני לבדיקת כירורג בהקדם


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
29/04/2013

פוליפ או אבן בכיס מרה?

אני בת 51 וסובלת זה מס’ שנים סבל בל יתואר מכאבי בטן נפיחות גזים ובחילות נוראיות. לאחרונה ירידה במשקל (48 קג גובה 1.66) וחוסר תאבון מוחלט. כל 3 חדשים אני מבצעת אולטראסאונד והדעות חלוקות האם מה שרואים זה פוליפ (4 ממ כבר מס שנים) או אבן. רופאה אחת טענה לפני שנה שיש 2 אבנים ואולם שאר הרופאים טוענים שזה פוליפ. כיס המרה שלי מכווץ גם לאחר צום ממושך. שאר הבדיקות ( קולונוסקופיה גסטרוסקוםיה וC.T ) תקינות. רופא הגסטרו מהסס לעשות ניתוח אם אינו בטוח שאכן יש לי אבן. כיצד ניתן לדעת בוודאות מה יש שם? מה דעתך על ניתוח בכ”ז ולורק בגלל הבחילות התמידיות?

ד"ר רפאל אלון

תשובה נשלחה ישירות  לשואלת


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
22/04/2013

אבנים בכיס מרה ולא התרחבות כליות

ד״ר שלום רב,
אני בהריון 3 בשבוע 15, היום נודע לי כי יש לי אבנים בכיס מרה.
לפני כשבוע אושפזתי בשבל כאבים בבטן התחתונה עם הקרנה לגב. בבית חולים חשדו כי מדובר בהתרחבות כליות ( בהריונות קודמים סבלתי מזה) ושלחו אותי לאולטרסנד כליות.
שם נודע לי שיש לי אבנים בכיס המרה ולעומת זאת הכליות בסדר גמור.
חשוב לציין שאני מטופלת בפפברין מאז האשפוז ככה שאני פחות סובלת.
האם לדעתך מצב זה יצריך ממני שמירת הריון?

תודה, שמרית.

ד"ר רפאל אלון

לשמרית

ההחלטה על "שמירת הריון" היא של הרופא הגניקולוג המלווה את ההריון. ממצא של אבני כיס מרה אינו סיבה לצעד כזה. בכלל לא ברור אם האבנים שלך גורמות לאיזושהיא הפרעה. אם כן יש מקום לניתוח להסרת כיס המרה בניתוח.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
18/04/2013

אבנים בכיס מרה

שלום,
אבא שלי בן 57 לאחר אולטראסאונד התגלו אבנים בכיס מרה, הומלץ על ניתוח
ברקע לחץ דם גבוה, עבר צינתור עם השתלת סטנטים 2010 ו dvt

הוא סובל מכאבים חזקים וכל שני וחמישי מאושפז וגם סובל מלחץ דם ממש גבוהה, 240 פלוס.
השאלה היא האם ניתן לבצע ניתוח לכריתת כיס מרה עם הרדמה כללית למרות העבר הבריאותי והלחץ דם?
תודה .

ד"ר רפאל אלון

לבר שלום,

מפנייתך נשמע שאביך צריך לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה. יש צורך בבדיקת מרדים לפני הניתוח והשלמת כל הבדיקות הדרושות לצורך היערכות מתאימה להרדמה בסיכון מוגבר. זה כולל גם איזון יתר לחץ הדם שהוא מסוכן לכשעצמו, גם בלי קשר לניתוח.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
15/04/2013

אבנים בכיס מרה אצל ילדים

בני אלון יהיה בן 9 בקיץ הקרוב. הוא סבל בשנה האחרונה מגסטריטיס חריפה עם חום הקאות ושלשולים. אחרי שהוא קיבל טיפול מלא של אנטיביוטיקה הומלץ לעשות לו אולטרסאונד בטן. באולטרסאונד גילו לו 5 אבנים בכיס המרה . הגדולה מביניהם היא בגודל 5.8 מ”מ. מה צריך להיות הטיפול עבור ילד בגילו? האם הבעיה הזו נפוצה אצל ילדים?

ד"ר רפאל אלון

שולי שלום,

אבנים בכיס המרה אינן שכיחות אצל ילדים, בודאי לא בגיל כ"כ צעיר. מפנייתך עולה כי האבנים התגלו באקראי בזמן ביצוע בדיקת US בטן. אם האבנים אינן גורמות להתקפים אין צורך להסיר את כיס המרה. אם בעתיד יהיו התקפי כאב המתאימים להתקפי "כיס מרה" יהיה צורך לנתח ולהסיר את כיס המרה.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
11/04/2013

אבנים בכיס המרה בהריון

שלום רב
אני בחודש תשיעי כעת להריון וצפויה ללדת בכל יום בערך. בחודש שישי להריון שלי גילו כי יש לי אבנים גדולות בכיס מרה ואושפזתי 3 ימים כי הבילירובין היה גבוה. לאחר יום ירד לי והכל התאזן לכן החליטו שרק אחרי לידה ינתחו אותי. השאלה שלי אם בזמן צירים ולידה כיס המרה יכול להשפיע על הלידה? בינתיים תודה לאל הכאבים חלפו ולא סבלתי מזה שוב. אני צפויה ללדת בליס ולא יודעים את ההיסטוריה שלי שם כי זה היה בתל השומר. אני אשמח להצעתך בנושא ולדעת האם ניתן להימנע מניתוח לאחר הלידה? בנוסף, בגיל 19 עברתי ניתוח אפנדיקס בשיטת הלקרוסקופיה האם ניתן לנתח אותי בבטן בכל זאת ? כיום אני בת 38
אודה לך
ליהי

ד"ר רפאל אלון

ליהי שלום,

צירים ולידה לא אמורים להשפיע על או לגרום להתקף "כיס מרה". בשל הסימפטומים שהיו לך אני ממליץ שלאחר שתתאוששי מהלידה תעברי ניתוח להסרת כיס המרה. ניתוח בעבר לכריתת התוספתן אינו מפריע לניתוח לפרוסקופי של כיס המרה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
09/04/2013

כאבים בכיס מרה

פעמיים בחצי שנה היו לי התקפים של אבני מרה שבהם הרכירופקרט שלי טיפל בהצלחה. יש איזה מאכלים מסוימים שאתה ממליץ לאכול כדי למנוע התקפים בעתיד? והאם יש מאכלים שהם מנחמים את כיס המרה? כלומר מרגיעים את ההתקפים של הכאבים (שהם נוראיים!) ? אני יודעת שאני צריך להימנע ממאכלים עם הרבה שומן שהם בעצם הטריגר שלי. אני רוצה מאוד לשמור על מה ששייך לי ולהמנע מלהגיע למצב של כריתת כיס המרה ? יש לך איזה הצעות כדי להעביר את הכאב מהר כשהוא תוקף? תודה!

ד"ר רפאל אלון

לגיל,

ענית בעצמך על השאלות במהלך השאלה שכתבת. יש להמנע ממאכלים שומניים. כשיש התקף ניתן לקחת משככי כאב. אם יש לך התקפים שאת מתארת כנוראיים אני בהחלט ממליץ על כרית כיס המרה בהקדם כדי למנוע הן את הסבל של ההתקפים והן אפשרות לסיבוכים בעתיד כמו דלקת בכיס המרה, דלקת לבלב ואחרים. לא תצטערי על ניתוח...


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
06/04/2013

אבנים בכיס מרה תורשתי

לפני שנתיים אמא שלי סבלה מכאבים חזקים בבטן העליונה ועברה ניתוח כריתת כיס מרה בגלל אבנים בכיס המרה.
כבר שבוע שיש לי כאבים חזקים בצד ימין של הבטן העליונה. אני יודע שרוב הסיכויים שאין לי אבני מרה אבל למען הסר ספק, האם זה תורשתי?

ד"ר רפאל אלון

לגדי שלום

אבני מרה נוצרות אם מופר שיווי משקל עדין בין 3 המרכיבים העיקריים של נוזל המרה. הכבד הוא המייצר את נוזל המרה. לכן, קרוב לודאי, שיש מרכיב תורשתי בהיווצרות אבני מרה. ישנו שבט אינדיאני שאצלו לכל בני השבט יש אבני כיס מרה, מה שתומך בהיבט התורשתי..

ולעניינך-פנה לבדיקת רופא ובדיקת על-קול (אולטרא-סאונד) של הבטן העליונה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
03/04/2013

סימפטומים של אבנים בכיס מרה

בבדיקת US נמצאו אצלי אבנים בכיס המרה. מלבד התקפי כאב מתחת לחזה בצד ימין אני מרגישה 2 תחושות נוספות -תחושת התכווצות מתחת לחזה בצד ימין ותחושת “שורף” אף מתחת לחזה בצד שמאל(לאורך החגורה הקדמית). רציתי לדעת האם האם סימפטומים אלה קשורים גם הם לאבנים בכיס מרה.תודה רבה מאיה בת 30

ד"ר רפאל אלון

למאיה,

להתקפי כאב בשל אבני כיס מרה יש טווח סימפטומים רחב ולא רק צורת התקף אחת קבועה וזהה אצל הסובלים מאבני כיס מרה. מה שאת מתארת בהחלט יכול להיות בשל האבנים.  בהתייעצות ובבדיקה אצל הרופא הכירורג שלך  תחליטו יחד על המשך בירור (אם יש צורך) או על ניתוח להסרת כיס המרה.

 


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
29/03/2013

כאבים כפי הנראה בגלל אבנים בכיס מרה

שלום רב,
בת 62,סובלת מכאבים בעיקר בלילה מזה כ-4 ימים, באזור חלל הבטן העליונה ובגב, מתקשה לשכב תוך כדי שינה-ידוע על אבנים בכיס מרה מזה כמה שנים..
בגלל חג הפסח והעדר רופא משפחה שבחופשה,האם עלי לפנות לבית החולים מיידית? או לחכות לתשובתכם לפנייתי?
אציין כי הכאבים מזה כ- 4 לילות מופיעים באמצע הלילה וקשה לי למצוא תנוחה מתאימה לשינה.. בבוקר חולפים הכאבים, אך יש לי נפיחות בבטן והרגשה לא טובה.
כיצד אוכל לפנות ולמי בגלל ימי החג כאמור האם הדחייה אינה מסוכנת?
לתשובתכם המהירה אודה

ד"ר רפאל אלון

לסוזי שלום,

כדי לענות על שאלתך יש צורך בבדיקה ע"י רופא כירורג. אני מציע לפנות לבדיקה אצל רופא בהקדם, במידת הצורך ניתן גם לפנות למוקד חירום של קופת החולים. לא בטוח שהבעיה היא בעיית כיס מרה ויש צורך לשלול בעיה אחרת ולהגיע לאבחנה בהקדם.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
28/03/2013

אבנים בכיס מרה

לפני כ- 8 חודשים עברתי ניתוח שרוול.
מפעם לפעם יש לי התקפי כאבים – זה מתבטא בכאבי בטן חזקים, באזור הקיבה. היו מס’ פעמים של התקפים ככ חזקים, עד שלא יכלתי לנשום והתכסתי כולי זיעה קרה.
בבדיקת גסטרוסקופיה שערכו לי – הכל תקין.
בבדיקת אולטרסאונד נמצאו אבנים קטנטנות אך מרובות בכיס המרה – אשר הרופא המנתח הסביר כי ייתכן ונוצרו כתוצאה מהירידה החדה במשקל והציעם כסיבה לכאבי הבטן (ועל כן שלח אותי לבדיקה זו)

האם ייתכן והאבנים אכן הסיבה לכאבים? מה מומלץ לעשות?

ד"ר רפאל אלון

אלונה,

ירידה מהירה במשקל אחרי ניתוח להשמנת יתר יכולה לגרום להיווצרות אבנים בכיס המרה. אבנים אלה לא היו לפני הניתוח (בדיקת כיס המרה לנוכחות אבנים היא בדיקת חובה לפני ניתוח בריאטרי). אם האבנים שנוצרו גורמות להתקפי כאב מומלץ ניתוח בהקדם לכריתת כיס המרה. הניתוח ניתן לביצוע בקלות גם אחרי ניתוח שרוול קיבה.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
26/03/2013

אבן בכיס מרה

שלום רב וחג שמח! אני שנתיים אחרי נתוח מעקף קיבה. התחילו כאבים בצד ימין ויש אבן בכיס המרה.השילה שלי האם הניתוח להוציא כיס מרה אחרי מעקף יותר מסובך ומה הסיכונים. תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

לנטליה

הניתוח לכריתת כיס המרה מבוצע בשיטה לפרוסקופית. יכולות להיות הדבקויות בחלל הבטן כתוצאה מניתוח קודם היכולות להפריע ולהקשות על הניתוח. אולם,בד"כ אחרי ניתוח להשמנת יתר, בעיקר אם בוצע בלפרוסקופיה, הגישה לכיס המרה אינה מסובכת מהרגיל. מה שקובע את הקושי היא מידת ההדבקויות בחלל הבטן, באזור הבטן הימנית העליונה. אם יש לך סבל מהאבנים בכיס המרה מומלץ לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה. אבנים בכיס המרה יכולות להיווצר עקב ירידה מהירה במשקל, כמו שקורה אחרי ניתוח להשמנת יתר.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
04/03/2013

אבנים לאחר כריתת כיס מרה

עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה ולאחר מכן התגלו אבני מרה.לא היתה כל דלקת ולכן לא מובן לי העניין. בEUS התגלו אבנים בכיס מרה ולא בצינורית. הרופא שערך את הבדיקה נותר מובך וללא תשובה כשידע שעברתי כריתת כיס מרה. אני ממש חרדה רק מהמחשבה לעבור שוב ניתוח.

ד"ר רפאל אלון

אפשרות מאד מאד נדירה היא שהיה מדובר מלכתחילה בכיס מרה כפול שרק אחד מהם נכרת בניתוח.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
28/02/2013

אבן בכיס מרה

אני בת 23 ואני סובלת כבר כמעט שנה מכאבי בטן, עשיתי אולטרסאנד וגילו לי אבן בכיס מרה בגודל של 1.5 ס”מ לאחר בדיקה אצל רופא כירוג הוא המליץ לא לעשות ניתוח ושלח אותי לטיפול של מחלקת גסטרו.
שם עברתי סיטי שגילו לי בלוטות לימפה מוגדולות, בדיקה של קולונוסקופיה שיצאה תקינה ובדיקת גסטרוסקופיה ששם גילו שיש לי חיידק (קיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה) ואני עדיין עם כאבי בטן.
הרופא כירורג טען שאין לו מה לעשות עוד והוא לא רוצה לנתח את הכיס מרה.
השאלה שלי היא: לאן אני יכולה עוד לפנות והאם הכאב קשור באמת לכיס מרה וצריך לנתח?
*אני רוצה להדגיש שכל אזור הבטן כואב לי וגם צד ימין ובזמן האחרון אזור צד שמאל (שאני יודעת שזה קשור לכליות אבל הכל יצא תקין)
אשמח אם תוכלו לעזור

ד"ר רפאל אלון
סוזי שלום
הרופא שלך כנראה צודק. יש צורך לברר את סיבת כאבי הבטן שלך המלווים בהגדלת בלוטות לימפה לפני החלטה על ניתוח. מהתיאור הקצר הכאבים שלך אינם אופיניים לכאב הנגרם מאבני כיס מרה. אם תנותחי עכשו את עלולה להשאר עם כאבי הבטן+כאבי ניתוח+ניתוח מיותר...

‭‮
ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
09/02/2013

אבנים בכיס מרה בהריון

שלום, בהריון הקודם בחודש שישי החלו אצלי התקפים של אבנים בכיס המרה. ההתקפים נמשכים גם כעת ,חצי שנה לאחר הלידה והופכים תכופים יותר (היו לי גם מספר דלקות). כעת אני שוב בהריון בשבוע ממש מוקדם (שלישי לערך) ואני מעוניינת לעבור ניתוח לפרסקופי לכריתת כיס המרה( זו ההמלצה שקיבלתי בבי”ח לפני שידעתי שאני בהריון). מה עליי לעשות והאם זה בכלל אפשרי בשלב זה של ההריון ?

admin

דיאנה

ניתן לעבור ניתוח לפרוסקופי גם בהריון. מקובל לחכות עד סוף השליש השלישי של ההריון (שבוע 13-14) ואז לבצע הניתוח כשנמצאים כבר בשליש השני של ההריון.


בברכה,
צוות האתר
31/01/2013

טיפול באבנים בכיס המרה

שלום רב, אני בת 40, סובלת מזה כתשעה חודשים מהתקפים של כאבים באזור שמתחת לחזה בצד ימין כתוצאה מאבני מרה בערך פעם בחודש / חודש וחצי בשעות הערב. הופנתי ל U.S , נתגלתה אבן בגודל של 16 מילימטר בכיס מרה. עברתי בנוסף גם בדיקת גסטרוסקופיה – הבדיקה יצאה תקינה. האם בתדירות כזו של התקפים של כיס המרה כדאי לנתח או שאולי בעזרת תזונה מיוחדת אוכל להמנע מהתקפים? כמה זמן לוקח לחזור לפעילות גופנית לאחר הניתוח, אני גם מתעמלת בחדר כושר וגם לומדת ריפוי בעיסוק ולכן צריכה להתשמש בגוף גם במהלך העבודה.

ד"ר רפאל אלון

למיקי שלום

כאשר אבני כיס מרה גורמות לסימפטומים מומלץ לנתח ולהסיר את כיס המרה. עד הניתוח מומלצת כלכלה דלת שומן אך גם דיאטה אינה יכולה להבטיח שלא יהיו התקפים... ניתן לחזור לפעילות רגילה תוך 2-3שבועות מניתוח. הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית, דרך 4 חתכים קטנים בדופן הבטן כך שההחלמה היא קלה ומהירה מאד.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
21/01/2013

כאבים בזמן הריון – כיס מרה

שלום,
אני בהריון, בשבוע 22, יש לציין כי בנוסף סובלת מאולצרטיב קוליטיס, מטופלת באימורן ורפאסל ונמצאת כרגע ברמסיה.
לפני כמה ימים החלו כאבי בטן בצד ימין למעלה, בין הבטן לקו החזייה. הבנתי שהעובר קטן מידי בשביל ללחוץ על האיזור הזה, האם זה יכול להיות אבנים בכיס מרה ובמידה וכן למי לפנות וכיצד לטפל?

ד"ר רפאל אלון

לסיגל שלום

כדי לדעת מה גורם לך לכאב יש צורך בבדיקת רופא ובדיקות נוספות. כאבים ממקור כיס המרה הם בד"כ בעלי תבנית מסויימת ובאולטרא-סאונד מודגמות אבנים בכיס המרה. אצלך, בנוסף, יש גם מחלה נוספת של מערכת היעכול היכולה לגרום לכאבי בטן את גם בהריון. פני לבדיקת הגסטרואנטרולוג המטפל כדי שימשיך את הבירור


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
06/01/2013

אבנים בכיס מרה

ד”ר אלון,
אני סובלת מתופעה של אבנים בכיס המרה מזה שלוש שנים.
אני נמצאת כעת בהריון והכאבים החריפו מאוד.
האם ישנה תרופה ספציפית שמתאימה לכאבים שנובעים מתופעה זו של אבנים בכיס מרה?
האם יש לקחת תרופות רגילות כמו אקמול, לטיפול?
יש לציין שאני סובלת בעיקר מכאבים בחזה, כאבים בבטן העליונה וכו’.
האם אכן מומלץ לטפל באבני מרה רק אחרי הלידה? ראיתי שברוב המקומות זה מה שממליצים לטיפול באותן אבנים בכיס המרה.

תודה.

ד"ר רפאל אלון

לריקי שלום

הטיפול היעיל והמקובל לבעייתך הוא ניתוח לכריתת כיס המרה. לא כתבת באיזה שבוע של ההריון את נמצאית. אם יש לך התקפים וכאבים ניתן לבצע הניתוח גם בזמן הריון תוך מעקב וניטור מצב העובר. יש אמנם סיכון מסוים להריון אך הוא לא רב והוא תלוי בגיל ההריון. ניתן לקחת תרופות לשיכוך כאבים בהתייעצות עם רופא הנשים כדי להמנע מתרופה העלולה לפגוע בהתפתחות העובר.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
04/01/2013

אבן בכיס מרה לפני ניתוח שרוול

אני נמצאת לפני ניתוח שרוול עקב השמנת יתר. בעת בדיקות שגרתיות התגלתה אצלי אבן בכיס מרה. האם אתה ממליץ לבצע ניתוח משולב או להצמד לספר ולבצע רק ניתוח שרוול ולאחר מכן ניתוח להסרת אבני מרה? או להיפך? תודה רבה לך

ד"ר רפאל אלון

לסיגל

מקובל לבצע ניתוח משולב (זו הסיבה שבודקים את כיס המרה לפני ניתוח בשל השמנת יתר) כדי למנוע צורך בניתוח נוסף בעתיד. התוספת של כריתת כיס המרה לנתוח השרוול היא זניחה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
31/12/2012

אבנים בכיס המרה ובכליות

שלום רב
לאמי בת ה 85 שנמצאת בבית אבות סיעודי התגלו אתמול באולטרה סאונד אבן בכיס מרה בגודל 1.5 ס”מ ואבן בכליה הימנית בגודל 2.5 ס”מ.
מה הטיפול המומלץ לאבני מרה לאבנים בכליות בהתחשב בגילה ובמצבה הרפואי (מרותקת לכיסא גלגלים במשקל של כ 100 ק”ג)

ד"ר רפאל אלון

לשמואל שלום

לא פרטת מה הסיבה שבגללה בוצע הUS. אם האבן בכיס המרה אינה מפריעה אין צורך בשום טיפול. אשר לאבני הכליות-יש צורך בייעוץ אורולוג.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
27/12/2012

אבנים בכיס המרה יחד עם הריון וצהבת

שלום רב,
אחותי נמצאת בחודשים מתקדמים של ההריון (חודש שביעי),
היא סובלת מכמה בעיות רפואיות כרגע ונוטלת הרבה טרופות (בינהם קרוהן, תרופות נגד גירוד חזק של העור )
לפני כמה ימים סבלה גם כן מכאבי בטן חשבו תחילה שמדובר בבעיות הכבד אך בסופו של דבר התברר
שיש לה אבנים בכיס מרה ובנוסף צהבת!

- האם זה בסדר לדחות ניתוח כזה או אחר של אבני כיס מרה?
- באיזו מידה משפיעים כל התרופות יחד על התפתחות העובר כמו כן גם על האישה הנושאת בתינוק (אחותי) ?
- האם יש עוד דרכים לרפא מחלות אלו בלי לפגוע בתפקוד איברים אחרים (לאחר נטילת כל כך הרבה טרופות– חזקות)

אשמח לתשובה מהירה ככל הניתן
תודה רבה על תשומת הלב
ספיר

ד"ר רפאל אלון

לספיר שלום

נשמע שלאחותך מצב רפואי מורכב. אבני כיס מרה יכולות לגרום לצהבת במספרי מנגנונים עיקריים: 1) אבן הנודדת לצנור המרה הראשי וגורמת לאיזושהיא חסימה 2) דלקת בכיס המרה בשל אבנים-ולחץ של כיס המרה המודלק, מבחוץ, על צנור המרה 3) דלקת זיהומית במערכת המרה ה"עולה" ופוגעת גם בכבד.

בנוסף לאחותך יש מחלת קרוהן שהיא מחלה היכולה לפגוע בכל מקום במערכת העכול והיא מטופלת בתרופות רבות. צריך לזכור שצהבת יכולה להגרם כתוצאה מפגיעה כבדית כתופעת לואי של תתרופות.

יש צורך להכיר לעומק את המקרה של אחותך, לנסות ולאבחן בצורה ברורה את סיבת הצהבת ורק אח"כ ניתן להמליץ על טיפול. טיפול ניתוחי או תרופתי באישה בהריון נעשה תוך התייעצות עם רופא גניקולוג כדי להמנע ככל האפשר מגרימת נזק לעובר.

ניתוח לכריתת כיס המרה מרפא את בעית האבנים בכיס המרה. למחלת קרוהן אין ריפוי וניתוח שמור רק לכשלון של טיפול תרופתי ולטיפול בסיבוכי המחלה.

אני מקווה תשובתי עזרה לך


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
22/12/2012

האם לעבור את הניתוח להסרת אבנים בכיס מרה?

בערך כבר חודשיים שאני סובלת מכאבי בטן , בבטן העליונה .
לפני שבועיים עשיתי אולטרה סאונד והתוצאה היא שהכיס מרה מכווץ ושיש רושם לאבנים בכיס מרה.
אני ממש משתדלת לאכול נכון עכשיו כדי שלא היה לי התקפים של כאבים.
הרופא כירורג המליץ לי לעשות את הניתוח ורופא המפשחה ראה שאני קצת לחוצה מהמצב ואמר לי לגשת לעוד התיעצות .
בינתיים אני ממש רוצה למנוע את הניתוח .
מה לעשות אני ממש חוששת מהתוצאה אחכ.
אני בת 32 אמא לשתי בנות ,עובדת עם ילדים קטנים תוך כמה זמן החזור לשגרה .
תודה
קרולינה

ד"ר רפאל אלון

קרולינה שלום

אם אבני כיס המרה גורמות לך להתקפים מומלץ להסיר את כיס המרה בניתוח. הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית וההתאוששות ממנו מאד מהירה וניתן לחזור לחיים רגילים תוך ימים ספורים. לאחר הניתוח אין כל מגבלות ואין כל סיבה לחשוש מלעבור ניתוח כזה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
26/11/2012

אבנים בכיס מרה – רופא

ד”ר אלון,

אני בת 54 עובדת במשרה מלאה בתחום המחשבים. אני אמא ל-4 ילדים וסובלת מהתקפות של כאבים מאבנים בכיס המרה כבר שנים, לאחר אכילת מזון שומני. אני חיה ככה כבר שנים.
לאחרונה שמעתי על האפשרות של ניתוח לפרוסקופי ורציתי לדעת האם כדאי לי בכל זאת לעבור את הניתוח במצבי.
מהם השיקולים בבחירת רופא לניתוח לפרוסקופיה לכריתצ כיס מרה.

ד"ר רפאל אלון

דורית שלום,

הטפול בהתקפי עוית המרירה (זה השם העברי להתקפי כאב הנגרמים בשל אבני כיס מרה) הוא ניתוח לכריתת כיס המרה. כשגרה ניתוחים אלה מבוצעים בלפרוסקופיה, אלא אם יש סיבה מיוחדת לבצעם בשיטה ה"פתוחה" הישנה. ההחלמה לאחר ניתוח לפרוסקופי היא קצרה והחזרה לתפקוד רגיל היא מהירה (לרוב תוך ימים אחדים).לכן אני ממליץ לך לעבור ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה כדי למנוע את ההתקפים מהם את סובלת ואשר עלולים גם להסתבך בדלקת כיס המרה. צריך לבחור מנתח שיש לו נסיון בביצוע ניתוח זה (כלל שמתאים לכל ניתוח...)

בהצלחה

 


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
06/11/2012

אבנים בכיס המרה בהריון

שלום שלום
לפני כחודש אובחנה אצלי אבן בכיס מרה דלקתי בגודל כס”מ וקצת. היום גיליתי שאני בתחילת הריון (בן 4 שבועות מקסימום). האם אפשרי לנתח בשלב זה? האם יש חשש לעובר או ללידה מוקדמת במידה ודוחים את הניתוח לאחר הלידה? האם יש המלצות תזונתיות על מנת לעבור את ההריון עם כמה שפחות כאב וסיכון?
תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

ניתוח בשליש הראשון של ההריון כרוך בסיכון מוגבר להריון. לכן משתדלים להמנע מניתוח בתקופה זו. כמובן שאם אין ברירה מנתחים בכל שלב, תוך הקפדה על נקיטת כל אמצעי הזהירות.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
03/11/2012

אבנים בכיס מרה בהריון

הי,
אני נמצאת בחודש השני להריון, והתגלה אצלי זיהום בכיס המרה יחד עם אבנים.
אני מטופלת באנטיביוטיקה בינתיים כדי לטפל בזיהום, ורציתי לדעת האם האנטיביוטיקה עלולה לפגוע בעובר.
האם האנטיביוטיקה תרפא גם את האבנים?
תודה.

ד"ר רפאל אלון

האנטיביוטיקה אינה משפיעה על האבנים אלא רק על הזיהום שנוצר בכיס/מערכת המרה. באישה בהריון מתאימים את סוג האנטיביוטיקה בהתאם לגיל העובר כדי למנוע פגיעה בהתפתחות העובר.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
17/10/2012

הסרת כיס מרה

אני סובלת מדלקת בדרכי השתן כבר חודש, ובבדיקת ULS שעשו לי גילו לי אבנים בכיס מרה.
אני לא סובלת מכאבי בטן, אלא רק מהתסמינים של דלקת בדרכי השתן.
האם מומלץ לי לעבור ניתוח מרה?
תודה.

ד"ר רפאל אלון

אבנים בכיס המרה שאינן גורמות לסימפטומים והתגלו באקראי אינן מהוות הוראה לכריתת כיס המרה. ניתן להמשיך ולחיות עם האבנים עד 120..


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
09/10/2012

אבנים בכיס מרה

עברתי ניתוח לכרית כיס מרה לפני שנתיים. כרגע אני עדיין סובל משלשולים ומכאבים בבטן העליונה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש טיפול לנושא.
חשוב לציין שאני גם סובל מלחץ דם גבוה.

liorarnan

שלום רב,

אם עברת ניתוח לכריתת כיס המרה, אזי בטוח שהבעיה אינה נובעת מאבנים בכיס המרה, היות שאין כיס כזה.
עליך לעבור בדיקות מקיפות ע"י רופא, על מנת לאבחן כהלכה את הנושא.
לא נראה שיש קשר ללחץ דם גבוה אולם כדאי להזכיר זאת לרופא שמבצע את הבדיקות.


בברכה,
צוות האתר.
27/09/2012

אבן בכיס מרה

שלום,
יש לי ניתוח להוציא אבן בכיס מרה בקוטר של 17 מ”מ, בנוסף אני צריכה לעבור ניתוח בברך, כתוצאה מתאונה שעברתי. האם אני אמורה להפריד בין הניתוחים הרבה זמן או שאפשר לעבור את הניתוחים בערך באותו הזמן.
אודה לכם לתשובה במהרה.
 תודה.

admin

שלום רב,

אין סיבה אמיתית לבצע הפרדה של זמן רב בין שני הניתוחים, בימינו ניתוח כריתת כיס מרה הוא ניתוח שנעשה ללא אישפוז לילי בדרך כלל ומאפשר חזרה לשיגרה תוך מספר ימים.

 


בברכה,
צוות האתר
27/09/2012

אבן בכיס מרה – הריון חודש חמישי

שלום רב,
אני נמצאת בהריון – חודש חמישי, וסובלת מאבנים זעירות בכיס המרה.
האם האבנים מסכנות את ההריון?
האם ניתן לעבור ניתוח כיס המרה באסותא בזמן ההריון?
האם אפשרי לבצע את הניתוח בזמן ההריון?
תודה מראש, מימי

 

liorarnan

מימי, ניתוח כיס מרה בהריון הוא דבר שניתן לביצוע אולם משתדלים להימנע ממנו ככל האפשר. אם את לא סובלת מכאבים חזקים, אזי מומלץ לדחות את העיסוק באבנים עד לאחרי הלידה.

האבנים אינן מסכנות בדרך כלל את ההריון כל עוד לא מתפתחים סיבוכים של האבנים - חסימה של דרכי המרה, צהבת וכו'.


בברכה,
צוות האתר.
12/08/2012

חזרה של אבנים בכיס המרה לאחר ניתוח

שלום,
אני אומדת לעשות ניתוח של אבנים בכיס מרה, ושחכתי לשאול רופא אם יכול להיות שאחרי הניתוח יהיו לי אוד פעם אבנים בכיס מרה, או שאחרי הניתוח בטוח שהבעיה לא חוזרת.
תודה.

admin

שלום,
לאחר ניתוח להוצאת כיס המרה בוודאות לא יחזרו מקרים של אבנים בכיס המרה, היות שאין כיס מרה בו האבנים יכולות להצטבר.
עם זאת קיימים מקרים (לא רבים) שבהם אבחנה לא נכונה הובילה לכריתה של כיס המרה, בעוד התסמינים נבעו מסיבה אחרת, ולכן התופעות ממשיכות.
חשוב לערוך בדיקות, ולוודא את מקור הבעיה.


בברכה,
צוות האתר
05/08/2012

שתיית יין למניעת אבנים בכיס המרה

שלום,
האם שתייה מרובה של יין יכולה לסייע בטיפול באבנים בכיס המרה שכבר קיימות?
אני סובל מכאבים כתוצאה מאבנים בכיס מרה כבר שנים – gallstones, ורוצה לדעת האם שתיית יין מדי יום יכולה להקל על המצב.
רמי

 

admin

שלום,

לא הוכח ששתייה מרובה של יין מסוגלת להקל בתופעות אבנים בכיס המרה. כן קיימות עדויות ששתיה מתונה של יין מסוגלת למנוע או למזער את הסיכוי של היווצרות אבנים בכיס המרה.
כדאי מאוד לפנות לרופא מומחה בתחום זה של אבנים בכיס המרה, ולטפל באבנים, כדי להימנע מהחמרה במצב.


בברכה,
צוות האתר


שאלות נוספות בנושא: בכיס מרה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
