בדיקה


בהמשך העמוד 14 שאלות גולשים בנושא: בדיקה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

14 שאלות גולשים בנושא » בדיקה


13/05/2013

כאבי בטן בגלל אבני מרה

אני מטופלת כבר כמה חודשים במרפאת גסטרו עקב כאבים בבטן, בעיקר בבטן העליונה בצד ימין. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לפני 8 חודשים והיא יצאה תקינה. עברתי כל בדיקה אפשרית ולא מצאו מה המקור לכאבי הבטן שלי. יכול להיות שיש לי אבנים בכיס המרה אבל לא ראו אותם באולטרסאונד? כמה זמן לוקח לאבני מרה להתפתח?

admin

הילה,

אבנים בכיס מרה מתפתחות לאורך זמן ממושך. ברוב המקרים בדיקת אולטרא-סאונד צריכה לגלות את האבנים, אם ישנן. יש מקרים חריגים בהם יש אבנים זעירות או גבישים במרה היכולים לגרום להתקפים. עלייך לפנות לבדיקת רופא אשר ינסה להשלים הבירור לפי אופי הכאב שאת מתארת.


בברכה,
צוות האתר
08/05/2013

אבנים בכיס מרה ודלקת בלבלב

שלום רב
לפני יומיים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה, האבנים שהיו גרמו לדלקת קלה בלבלב אשר חלפה בזכות טיפול של אנטיביוטיקה וצום בבית חולים.
לפני ששוחררתי לביתי עברתי אולטראסאונד בגלל שהיתה עליה בתפקודי הכבד, לאחר הבדיקה הכל יצא תקין ואני בבית
האם תפקודי הכבד יכולים לעלות שוב לאחר הניתוח?
שאלה נוספת- אני מרגישה תשושה ועייפה מהניתוח, הגיוני?

ד"ר רפאל אלון

למעיינה שלום,

תפקודי כבד יכולים להיות מוגברים בשל סיבות רבות. אם האבנים לא עברו מכיס המרה למערכת צנורות המרה אין סיבה שתהיה הפרעה בתפקודי כבד בשל אבנים. כאמור התפקודים הללו יכולים להיות מושפעים מסיבות רבות כמו תרופות, מחלות ויראליות ואחרות שאינן קשורות לאבנים.

זה הגויוני ושכיח שישנה חולשה מסוימת אחרי ניתוח. לוקח לגוף זמן מסוים להתגבר על "טראומת הניתוח".

המשך החלמה מהירה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
21/04/2013

פוליפ? בצינור המרה

שלום, אני עכשיו איבדתי את הכיוון ,חשבתי שישל אבנים ובבדיקה אמרת לי שיש לי פוליפ ,אני מERCP.

פוחדת ולהוציא פוליפ מצינור צר גם מפחיד. בבקשה הייתי רוצה אם אפשר לעשות EUS.

תודה גילה אלימלך

admin

הממצא אצלך הינו אבן בצינור המרה ולא פוליפ.אין צורך בEUS. הERCP היא בדיקה וטיפול גם יחד בבעייתך.

בנושא זה אין צורך לפנות דרך הפורום אלא יכולה להתקשר אלי ישירות לטלפון...


בברכה,
צוות האתר
12/04/2013

אבנים בכיס המרה סימפטומים

אוקיי, אז אפתח בתיאור הבעיה שלי,
הכל התחיל ביום שבת אחרי ארוחה ממש שומנית וכבדה. סבלתי משלשולים במשך 4 ימים (עוד לפני הארוחה) אחרי זה זה המשיך ב4 ימים של עצירות ועכשיו חזרו השלשולים. הופיעו פתאום הרבה גיהוקים (לא אופייני לא בכלל) וכאבים באזור הימני העליון של הבטן, מתחת לצלעות, ובאותו אזור גם בגב. אמרתי לרופאה שלי שאני חושבת שזה אבנים בכיס המרה ועשיתי אולטרסאונד. בבדיקה לא הופיעו אבני מרה והיא נתנה לי כדורים למניעת צרבת. האם זה נשמע כמו מקרה של צרבת? אני כל כך מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות! היא אמרה לי שאם הכדורים לא יעזרו היא תתן לי לעשות סריקת HIDA . אבל התקפי הכאבים נמשכים מקסימום שבוע ועד שאעשה את הסריקה הכאבים כבר ילכו. נקראתי למשרדה של הרופאה ונגשה אלי האחות ואמרה שזה יכול להיות וירוס בקיבה. זה נמשך כבר שנים וזה תוקף אותי פעמים ספורות בשנה. אם זה היה רק בעיה של צרבת זה לא היה אמור להיות תכוף יותר? האוכל שאני אוכלת בד”כ הוא ממש חריף אבל אני לא אוכלת מזון עם הרבה שומן. מה גם שהוירוס בקיבה הזה נשמע לי שטות מוחלטת, אם היה לי איזה וירוס, אז למה כל שאר בני המשפחה שלי שאכלו יחד איתי לא קיבלו וירוס בבטן גם? אני כבר כמעט שלוש שנים ככה ורק אני מביניהם סובלת. האם אני סובלת מאבנים בכיס המרה? אם כן, אני צריך לעשות ניתוח כמו שכתוב בעמוד טיפול באבנים בכיס המרה באתר שלכם? אני כבר לא יודעת מה לעשות, מקווה שתוכל לעזור לי. תודה.

ד"ר רפאל אלון

למיטל,

כדי לגעת איך לטפל בבעייתך יש צורך להגיע לאבחנה. כתבת שבדיקת על-קול לא הדגימה אבנים כך שהסיכוי שיש לך אבני כיס מרה הוא נמוך. יש מקרים בהם יש אבנים זעירות או גבישים במרה, היכולים לגרום להתקפים זהים להתקפי אבנים. כדי להוכיח זאת ניתן לבצע בדיקת על-קול אנדוסקופית (EUS).  אני ממליץ שתפני לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג בניסיון להגיע לאבחון.  אם אכן מדובר במיקרו-אבנים הטפול הוא כריתת כיס המרה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
28/03/2013

אבנים בכיס מרה

לפני כ- 8 חודשים עברתי ניתוח שרוול.
מפעם לפעם יש לי התקפי כאבים – זה מתבטא בכאבי בטן חזקים, באזור הקיבה. היו מס’ פעמים של התקפים ככ חזקים, עד שלא יכלתי לנשום והתכסתי כולי זיעה קרה.
בבדיקת גסטרוסקופיה שערכו לי – הכל תקין.
בבדיקת אולטרסאונד נמצאו אבנים קטנטנות אך מרובות בכיס המרה – אשר הרופא המנתח הסביר כי ייתכן ונוצרו כתוצאה מהירידה החדה במשקל והציעם כסיבה לכאבי הבטן (ועל כן שלח אותי לבדיקה זו)

האם ייתכן והאבנים אכן הסיבה לכאבים? מה מומלץ לעשות?

ד"ר רפאל אלון

אלונה,

ירידה מהירה במשקל אחרי ניתוח להשמנת יתר יכולה לגרום להיווצרות אבנים בכיס המרה. אבנים אלה לא היו לפני הניתוח (בדיקת כיס המרה לנוכחות אבנים היא בדיקת חובה לפני ניתוח בריאטרי). אם האבנים שנוצרו גורמות להתקפי כאב מומלץ ניתוח בהקדם לכריתת כיס המרה. הניתוח ניתן לביצוע בקלות גם אחרי ניתוח שרוול קיבה.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
14/03/2013

אבנים בכיס המרה או מעי רגיז

שלום רב, לפני 5 שנים נתגלה חיידק הליקובקטר פילורי שטופל אך גרם נזק למערכת העיכול. אינני יכולה לאכול המון דברים שאכלתי קודם כמו: מוצרי חלב, פיצוחים, דגנים, שומנים , ירקות מסוימים וכד’. כל אלה גורמים לכאבי בטן וגזים ודווקא לחם לבן ומאכלים ללא סיבים מגיבים בסדר. האם יש צורך בבדיקה שקשורה לכיס המרה. (עשיתי רק גסטרוסקופיה ואולטרסאונד מערכת עיכול עליונה ויצא תקין). הכאבים הם במרכז הבטן ולא באיזור הקיבה.

תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

שושי שלום,

תלונותייך אינן מתאימות לבעיית אבני כיס מרה. גם בדיקת על-קול (אולטרא-סאונד) לא הדגימה אבנים בכיס המרה. לא בטוח שיש גם קשר לחיידק ההליקובטר שנמצא אצלך לפני שנים. מציע להשלים בירור מערכת עיכול אצל גסטרואנטרולוג


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
04/03/2013

אבנים לאחר כריתת כיס מרה

עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה ולאחר מכן התגלו אבני מרה.לא היתה כל דלקת ולכן לא מובן לי העניין. בEUS התגלו אבנים בכיס מרה ולא בצינורית. הרופא שערך את הבדיקה נותר מובך וללא תשובה כשידע שעברתי כריתת כיס מרה. אני ממש חרדה רק מהמחשבה לעבור שוב ניתוח.

ד"ר רפאל אלון

אפשרות מאד מאד נדירה היא שהיה מדובר מלכתחילה בכיס מרה כפול שרק אחד מהם נכרת בניתוח.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
28/02/2013

אבן בכיס מרה

אני בת 23 ואני סובלת כבר כמעט שנה מכאבי בטן, עשיתי אולטרסאנד וגילו לי אבן בכיס מרה בגודל של 1.5 ס”מ לאחר בדיקה אצל רופא כירוג הוא המליץ לא לעשות ניתוח ושלח אותי לטיפול של מחלקת גסטרו.
שם עברתי סיטי שגילו לי בלוטות לימפה מוגדולות, בדיקה של קולונוסקופיה שיצאה תקינה ובדיקת גסטרוסקופיה ששם גילו שיש לי חיידק (קיבלתי טיפול של אנטיביוטיקה) ואני עדיין עם כאבי בטן.
הרופא כירורג טען שאין לו מה לעשות עוד והוא לא רוצה לנתח את הכיס מרה.
השאלה שלי היא: לאן אני יכולה עוד לפנות והאם הכאב קשור באמת לכיס מרה וצריך לנתח?
*אני רוצה להדגיש שכל אזור הבטן כואב לי וגם צד ימין ובזמן האחרון אזור צד שמאל (שאני יודעת שזה קשור לכליות אבל הכל יצא תקין)
אשמח אם תוכלו לעזור

ד"ר רפאל אלון
סוזי שלום
הרופא שלך כנראה צודק. יש צורך לברר את סיבת כאבי הבטן שלך המלווים בהגדלת בלוטות לימפה לפני החלטה על ניתוח. מהתיאור הקצר הכאבים שלך אינם אופיניים לכאב הנגרם מאבני כיס מרה. אם תנותחי עכשו את עלולה להשאר עם כאבי הבטן+כאבי ניתוח+ניתוח מיותר...

‭‮
ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
17/02/2013

אבנים בכיס המרה בהיריון

שלום רב,
אני בת 30 בהריון שבוע 24, לפני כחודש התחלתי לחוש בכאבים בבטן העליונה לאחר האוכל, במהלך החודש האחרון הכאבים התגברו בעוצמתם ובתדירותם בכל שעות היממה. עברתי us בבטן העליונה שיצא תקין (כיס מרה ללא אבנים)וגם בדיקות דם(תפקודי כבד) יצאו תקינות. לאחר התייעצות עם רופא הנשים ומומחה האולטרה- סאונד הבנתי שלעיתים יש אבנים שלא מתגלות בבדיקה, האם זה אכן הגיוני? התסמינים, והמיקום המדויק מעידים אכן על בעיה בכיס המרה, אילו בדיקות נוספות אפשרצריך לעשות?
במידה ואלו לא אבנים אילו כיוונים עוד רצוי לבדוק?

ד"ר רפאל אלון

לסיון

בדיקת על-קול (אולטרא-סאונד) היא בעלת דיוק רב מאד באבחון אבנים בכיס המרה. כאשר היא שלילית רוב הסיכויים שאין מדובר באבנים. אם יש חשד לאבנים זעירות/גבישים ניתן לבצע בדיקת על-קול אנדוסקופית. הייתי מצפה לאיזו שהיא הפרעה בתפקודי הכבד. רצוי להתייעץ עם כירורג ועם גסטרואנטרולוג


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
31/01/2013

טיפול באבנים בכיס המרה

שלום רב, אני בת 40, סובלת מזה כתשעה חודשים מהתקפים של כאבים באזור שמתחת לחזה בצד ימין כתוצאה מאבני מרה בערך פעם בחודש / חודש וחצי בשעות הערב. הופנתי ל U.S , נתגלתה אבן בגודל של 16 מילימטר בכיס מרה. עברתי בנוסף גם בדיקת גסטרוסקופיה – הבדיקה יצאה תקינה. האם בתדירות כזו של התקפים של כיס המרה כדאי לנתח או שאולי בעזרת תזונה מיוחדת אוכל להמנע מהתקפים? כמה זמן לוקח לחזור לפעילות גופנית לאחר הניתוח, אני גם מתעמלת בחדר כושר וגם לומדת ריפוי בעיסוק ולכן צריכה להתשמש בגוף גם במהלך העבודה.

ד"ר רפאל אלון

למיקי שלום

כאשר אבני כיס מרה גורמות לסימפטומים מומלץ לנתח ולהסיר את כיס המרה. עד הניתוח מומלצת כלכלה דלת שומן אך גם דיאטה אינה יכולה להבטיח שלא יהיו התקפים... ניתן לחזור לפעילות רגילה תוך 2-3שבועות מניתוח. הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית, דרך 4 חתכים קטנים בדופן הבטן כך שההחלמה היא קלה ומהירה מאד.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
17/01/2013

בוץ בכיס המרה

שלום.
אני בת 32 ונמצאת בחודש הרביעי להריון. היום בבוקר החלו כאבים עזים בבטן עליונה מימין עם הקרנה לבטן תחתונה ובית חזה מימין. רופא המשפחה שלי שלח אותי למיון שם עברתי בדיקת US לכיס המרה, הבדיקה העלתה שקיים נוזל סמיך בכיס המרה שלי (בוץ) הכאבים מחמירים בלחץ מקומי באיזור כיס המרה אך גם בשכיבה על צד ימין.
הרופא במיון אמר לי שהכאבים יכולים להופיע לאחר אכילת מאכלים שומניים. חשוב לי לציין כי אני מקפידה על דיאטה דלת שומנים כבר מספר שנים ומקפידה לאכול אוכל בריא.
האם יש קשר בין הממצא להריון?
האם ישנה דרך לסילוק הבוץ? (תזונה/תרופות)
בכל מקרה הרופא במיון אמר שניתוח (אם צריך) יבוצע רק לאחר הלידה…
מה ניתן לעשות עם הכאבים?
בברכה
גליה

ד"ר רפאל אלון

לגליה,

בוץ או אבנים זעירות בכיס המרה יכולים לגרום להתקפי כאב בבטן ימנית כמו אבנים גדולות. אין דרך תרופתית לסילוק הבוץ והטיפול הוא כריתת כיס המרה. ידוע שהריון מהווה "גורם סיכון" מסוים להיווצרות אבני כיס מרה (לא אכנס כאן להסבר מפורט של המנגנון). עלייך לטפל במשככי כאב ותרופות אנטי-דלקתיות (NSAID) בהתייעצות עם הגניקולוג שלך. אם ההתקפים נמשכים, למרות דיאטה דלת שומן, כדאי לנצל את חלון הזמן של השליש השני להריון לביצוע הניתוח. הסיכון להריון בשלב זה הוא מזערי והרחם עדיין לא מוגדל מאד כך שניתן לעבור את ניתוח בקלות (כמובן תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות וניטור מצב העובר בזמן ואחרי הניתוח).


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
14/11/2012

פוליפ בכיס המרה

שמי ענת
מ2004 אני עושה אולטרסאונד בבטן בתוך כך אובחן לי פוליפ.
מ2004 עד 2008 הוא היה בין 0.2 ל0.8 מ”מ
נכון להיום עשיתי בדיקה שוב ואובחן שיש לי אבן בכיס המרה בגודל 1.4 אז מה עושים?
ואיך מתייחסים ?לזה האם זו בדיקה לא מספקת אולי זה לא אבן או שאולי זה אכן פוליפ
.תודה ענת גבאי

ד"ר רפאל אלון

אם יש לך אבן הגורמת לסימפטומים יש צורך בכריתת כיס המרה. אם זהו פוליפ שהגיע לגודל של 14מ"מ גם יש הוראה לכריתת כיס המרה. אם זוהי אבן שאינה גורמת לכאבים והפוליפ אינו מגיע לגודל של 1 ס"מ אין צורך בניתוח אך יש צורך לעקוב אחר גודל הפוליפ. אני מציע לחזור על הבדיקה אצל בודק מנוסה שיוכל להבדיל בין אבן לפוליפ.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
27/09/2012

הוצאת אבנים מכיס המרה

שלום
אני צריכה לטוס בסוף אוקטובר לחודשיים לחו”ל, לפני שבוע היו לי כאבי בטן, וערכתי בדיקה אצל גסטרו. הגסטרו גילה שיש לי דלקת במעיים, ושלח אותי לאולטרא סאונד שבו התגלו לי אבנים במרה.
כרורג שהלכתי אליו אמר שאני יכולה לטוס, הגסטרו אמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח,
השאלה שלי – האם לטוס בכל זאת?
אני לוקחת בינתיים טיפול לדלקת המעיים, ולא סובלת יותר מכאבים כלל.
חשוב לציין שלפני זה לא סבלתי מעולם מסימפטומים של אבן במרה. מה דעתכם?
תודה.

admin

שלום רב,

מומלץ בכל מקרה להקשיב לעצתו של הכירורג שבדק אותך ובידיו כל הנתונים. ניתן לגשת למרפאה לבדיקה נוספת בתור דעה שניה.

באופן עקרוני אבנים בכיס המרה אינם גורם שאמור למנוע נסיעה לחו"ל, אלא אם סובלים מסיבוכים, או מהתקפים מרובים, על אף שאלו עלולים להתפתח במהלך הנסיעה בסיכוי נמוך.

 


בברכה,
צוות האתר
19/09/2012

בדיקת אבנים בכיס המרה

שלום,
רציתי לדעת איך עושים בדיקה של אבנים בכיס המרה. אני סובלת מכאבים בחזה בזמן האחרון וחשבתי שאולי זאת הבעיה.
תודה.

admin

שלום,
בדיקה לקיום אבנים בכיס המרה נעשית בהתחלה ע"י מישוש של הרופא, שמסוגל לחוש אבנים גדולות. זוהי בדיקה ראשונית בלבד, ואינה מוחלטת.
הבדיקה המתאימה היא בדיקת אולטרה סאונד פשוטה. בדיקה זו מסוגלת לאתר את האבנים, אם הן קיימות, ולאמוד את גודלן.


בברכה,
צוות האתר


שאלות נוספות בנושא: בדיקה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
