אבנים במרה


בהמשך העמוד 3 שאלות גולשים בנושא: אבנים במרה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

3 שאלות גולשים בנושא » אבנים במרה


29/08/2015

אבנים במרה

אחרי שסבלתי מהתקפים פתאומיים וכאבי תופת בבטן רופאת המשפחה שלחה אותי לתבחין נשיפה + us , התבחין נשיפה יצא שלילי ובבדיקות us מצאו לי אבנים זעירות בכיס מרה .. הרופא המליץ על כריתת כיס מרה
השאלה: האם חייב לכרות את הכיס מרה אפילו שהאבנים הם זעירות ואין אפשרות בטיפול אחר. ?

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון אין טיפול אחר. מומלץ להסיר את כיס המרה על מנת למנוע התקפים חוזרים ודלקות. אבנים קטנות עשויות לגרום לבעיות בשכיחות כמן אבנים גדולות ואפילו יותר.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
22/01/2013

חשד לאבנים בכיס המרה

שלום רב,
ביום שני האחרון התחילו לי בלילה כאבים עזים באיזור הקיבה ( רום הבטן) והחלק הימני העליון של הבטן. הכאבים הופיעו אחרי ששלושה ימים כמעט לא אכלתי בשל וירוס בטן של שלשולים ומעט חום, ואז הרגשתי טוב יותר ואכלתי באותו ערב ארוחה שומנית. לא היו בחילות, לא היו הקאות ולא סבלתי מכאב גב, כתף ימנית או שכמות. בבוקר הלכתי לרופא המשפחה שבדק לי את הבטן, אמר שנראה שהמוקד הוא הקיבה ואולי כיס המרה ונתן לי אומפרדקס (1 ליום למשך חודש) וספסמלגין (3 פעמים ביום ל10 ימים). הוא אמר שבמידה ותוך שעתיים הכאבים לא עוברים- לגשת לחדר מיון לעשות אולטרסאונד בחשד לכולציסטיטיס. הכאבים מאד נרגעו וגם היום השתפרו. עדיין שאני לוחצת על רום הבטן יש לי תחושה של כאב ולחץ ושאני לוחצת על החלק הימני העליון של הבטן גם יש כאב. השאלה שלי היא מה זה יכול להיות עם לא אבנים במרה? האם הטיפול שהוא נתן לי מספיק? מה ההתרשמות שלך? הרבה תודה מראש

ד"ר רפאל אלון

יעל שלום

תלונותייך אינן אופיניות להתקף של עוית המרירה (המינוח העברי להתקף כאב בשל אבני כיס מרה). ייתכן והכל קשור לוירוס בן חלית. אם התלונות תמשכנה פני לרופא להמשך בירור.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.
27/09/2012

הוצאת אבנים מכיס המרה

שלום
אני צריכה לטוס בסוף אוקטובר לחודשיים לחו”ל, לפני שבוע היו לי כאבי בטן, וערכתי בדיקה אצל גסטרו. הגסטרו גילה שיש לי דלקת במעיים, ושלח אותי לאולטרא סאונד שבו התגלו לי אבנים במרה.
כרורג שהלכתי אליו אמר שאני יכולה לטוס, הגסטרו אמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח,
השאלה שלי – האם לטוס בכל זאת?
אני לוקחת בינתיים טיפול לדלקת המעיים, ולא סובלת יותר מכאבים כלל.
חשוב לציין שלפני זה לא סבלתי מעולם מסימפטומים של אבן במרה. מה דעתכם?
תודה.

admin

שלום רב,

מומלץ בכל מקרה להקשיב לעצתו של הכירורג שבדק אותך ובידיו כל הנתונים. ניתן לגשת למרפאה לבדיקה נוספת בתור דעה שניה.

באופן עקרוני אבנים בכיס המרה אינם גורם שאמור למנוע נסיעה לחו"ל, אלא אם סובלים מסיבוכים, או מהתקפים מרובים, על אף שאלו עלולים להתפתח במהלך הנסיעה בסיכוי נמוך.

 


בברכה,
צוות האתר


שאלות נוספות בנושא: אבנים במרה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
