שילוב של הליקובקטור פילורי ואבנים בכיס מרה

10/06/2013

שילוב של הליקובקטור פילורי ואבנים בכיס מרה

תקופה ארוכה סבלתי מכאבי בטן חמורים, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד בטן וחיידק. בממצאים נתגלו אבנים קטנות בכיס מרה ללא דלקת, קבעתי תור לניתוח להסרתן, ואז הגיעו תוצאות נוספות, יש חיידק הליקובקטור פילורי, טיפלתי בחיידק והכאבים פסקו, לעיתים יש לי מיחושים בבטן עליונה, אך אינני יודעת אם יש קשר לאבנים.
האם להסיר את האבנים או להמשיך ולבדוק אם אני סובלת מהן או שכל הסבל נבע מהחיידק?
אודה לתשובה מהירה כי הניתוח מיועד למחר.
תודה מראש על התשובה.

ד"ר רפאל אלון

אור שלום,

אם הטיפול בחיידק שיפר את מצבך והעלים לגמרי או כמעט לגמרי את הכאבים שלך הרי שהם נבעו מהחיידק ולא מהאבנים. במקרה כזה כדאי לבטל או לדחות את הניתוח ולהשלים בירור וטיפול בחיידק. צריך לחזור על מבחן נשיפה לאחר הקורס הטיפולי הראשון ואם החיידק לא "חוסל" לחלוטין כדאי קורס נוסף של טיפול תרופתי.


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות נוספות בנושא: שילוב של הליקובקטור פילורי ואבנים בכיס מרה
