פוליפ בכיס המרה

29/07/2014

פוליפ בכיס המרה

בעלי בן 52 עשה בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ונמצאו מס’ פוליפים עד קוטר 0.7 ס”מ

האם עדיף לנתח ולהוציא את כיס המרה ? או לא?

ד"ר שמואל אביטל

במידה ואינו סובל מכאבים הקשורים לכיס המרה אין סיבה לנתח. יש צורך במערב אולטראסאונד כל 6 עד 12 חודשים. אם הפוליפים יגדלו ויהיה פוליפ מעל 1 ס"מ אז מומלץ לנתח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר