פוליפ בגודל חצי סמ בכיס המרה

07/09/2014

פוליפ בגודל חצי סמ בכיס המרה

בעקבות כאבי גב פניתי לבדיקות
בבדיקת אוולטראסאונד של הכליות ובטן עליונה וב נמצא שיש לי פוליפ בגודל חצי סמ בכיס המרה
הנני בת 57 בריאה , בגלל כולסטרול גבולי לוקחת ליטורבה 10 מג ,והטרוקסיל במידה מינימלית 0.5 מיליגרם לבלוטת התריס בגלל תת פעילות גבולית.
בדיקות הדם תקינות לחלוטין.
לחץ דם תקין
אשמח אם תאמר לי מה עלי לעשות לגבי הפוליפ?
האם פוליפ חייב לגדול או יכול להשאר בגודל הזה?
מה הסיבה לפוליפ והאם אפשר למנוע התפתחות שלו?
אבי ז”ל סבל מאבנים בכיס המרה ונותח.
בהמשך הזמן סבל מסרטן בפרוסטטה ובמעי הגס.
מחכה לתגובתך המון תודה.

ד"ר שמואל אביטל

פוליפ בגודל 5 מ"מ הוא חסר משמעות ואף יכול להיות שמדובר באבן קטנה או גביש כולסטרול. מומלץ לעשות מעקב אולטראסאונד כל שנה. במידה והפוליפ יגדל עם השנים ויעלה על 1 ס"מ מומלץ יהיה להסיר את כיס המרה עם הפוליפ.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר