האם לעבור את הניתוח להסרת אבנים בכיס מרה?

22/12/2012

האם לעבור את הניתוח להסרת אבנים בכיס מרה?

בערך כבר חודשיים שאני סובלת מכאבי בטן , בבטן העליונה .
לפני שבועיים עשיתי אולטרה סאונד והתוצאה היא שהכיס מרה מכווץ ושיש רושם לאבנים בכיס מרה.
אני ממש משתדלת לאכול נכון עכשיו כדי שלא היה לי התקפים של כאבים.
הרופא כירורג המליץ לי לעשות את הניתוח ורופא המפשחה ראה שאני קצת לחוצה מהמצב ואמר לי לגשת לעוד התיעצות .
בינתיים אני ממש רוצה למנוע את הניתוח .
מה לעשות אני ממש חוששת מהתוצאה אחכ.
אני בת 32 אמא לשתי בנות ,עובדת עם ילדים קטנים תוך כמה זמן החזור לשגרה .
תודה
קרולינה

ד"ר רפאל אלון

קרולינה שלום

אם אבני כיס המרה גורמות לך להתקפים מומלץ להסיר את כיס המרה בניתוח. הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית וההתאוששות ממנו מאד מהירה וניתן לחזור לחיים רגילים תוך ימים ספורים. לאחר הניתוח אין כל מגבלות ואין כל סיבה לחשוש מלעבור ניתוח כזה.

בהצלחה


ד"ר רפאל אלון,
כירורג בכיר ומומחה בניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה.


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות נוספות בנושא: האם לעבור את הניתוח להסרת אבנים בכיס מרה?
