האם לחכות עם הניתוח?

13/08/2015

האם לחכות עם הניתוח?

שלום,
בן זוגי (בן 31) פנה לבית חולים בעקבות התקף כאב בטן עם הקאות.
גילו אבנים (הרבה, גם קטנים וגם גדולים, הכי גדול 2 ס״מ) בכיס מרה:

TECHNIQUE: US ABDOMEN LIMITED

REPORT: Multiple longitudinal and transverse sonographic images of the right
upper quadrant of the abdomen were obtained with grayscale, color Doppler, and
spectral/pulse wave Doppler imaging.

There are multiple shadowing gallstones within the gallbladder. There is no
evidence of gallbladder wall thickening or pericholecystic fluid. No intra-or
extrahepatic biliary duct dilatation. Common bile duct is within normal limits
measuring 5 mm.

The liver is sonographically within normal limits. The right hepatic lobe
lesion seen on CT scan is not clearly identified by ultrasound which could be
due to limitations in positioning and overlying bowel gas. Normal hepatopedal
flow and waveforms in the main portal vein. No free fluid.

בינתיים מקבל טיפול אנטיביוטי עקב דלקת בכיס מרה.
לפי מה שקראתי ״אין המלצה חד-משמעית לביצוע ניתוח, נכון ל-2012.״ ויתכנת ״יצירת אבנים חדשות גם לאחר כריתת כיס מרה (Recurrent choledocholithiasis)״.
לאור זאת, האם ניתן לא למהר עם הניתוח ולחכות…יתכן והסימפטומים לא יחזרו…
מראש תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

זה בנחלט לא דחוף אבל כעיקרון כדאי לבצע ניתוח. יש סיכוי להתקפים חוזרים ומעבר לכך יש סיכוי לסיבוכים כגון דלקת בלבלב או צהבת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות נוספות בנושא: האם לחכות עם הניתוח?
