האם חייבים לעבור ניתוח.

23/02/2014

האם חייבים לעבור ניתוח.

הובחן אצלי פוליפ בכיס המר בגודל של מ”מ 1.2-6סמ. האם אהיה חייבת לעבור ניתוח להסרת כיס המרה? האם יש חשש שזה יגדל ויהפוך לסרטן?.
תודה על העזרה.

ד"ר שמואל אביטל

פוליפים מעל גודל של 1 ס"מ מהווים סיכון להתפתחות סרטן בעתיד. האחוזים הם לא גבוהים אבל כמובן לא כדאי לקחת את הסיכון.

צריך לזכור שלעיתים מה שנראה כפוליפ באולטראסאונד עשוי להתברר כאבן או גבישי כולסטרול לאחר הניתוח. אבל קשה לדעת זאת לפני ניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר