אבנים בכיס מרה

17/12/2013

אבנים בכיס מרה

שלום רב!
אני אישה בריאה בת 32 אמא לשני ילדים.
במשך השנה האחרונה היו לי כמה מקרים של התקפי כאבים באיזור בטן עליונה-התיאור של ההתקפים:איזור בטן עליונה שורף-חזה שורף -גב עליון שורף ששיתק אותי לגמרי -קשה לנשום וגרם לבחילות והזעות קרות.
ההתקף הראשון היה בערך לפני שנה וחשבתי שזה התקף לב אך עבר מעצמו אחרי כמה שעות.
בחודשים האחרונים היו כ 2-3 התקפים דומים שעברו אחרי בערך שעה(התקף היה לפני 3 שבועות ועוד אחד שבועיים לפניו).

יש לציין שההתקפים באו במהלך היום ללא אוכל מיוחד שאכלתי(ולא שומני).

אני גם סובלת מהרבה בעיות שנראות כצרבת – לפעמים קלה ולפעמים חזקה-במקרים אלו כדור של אמפרדקס עוזר.

לפני שבועיים עשיתי בדיקות דם מקיפות כולל תפקודי כבד,כימיה וכו. תוצאה של אחת מתפקודי כבד הייתה גבוהה ובעקבות זאת עשיתי בדיקה חוזרת לאחר 10 ימים וכל הבדיקות יצאו תקינות-כולל בדיקות צהבת.
היום עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה וכליות בהמלצת הרופא.
הנה התוצאות :

א.ס בטן עליונה (כולל כליות)
*סיבת ההפניה:

*ממצאים:

US בטן עליונה ותחתונה.
=================
הכבד בגודל ובמרקם תקינים.
בכיס המרה מספר אבנים בגודל עד 2,5 “ס מ ומשקע חלקיקי, דופן מעובה קלות.
דרכי מרה ברוחב תקין.

הלבלב במבנה וגודל תקינים.

אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות.
אאורטה בטנית ברוחב תקין.

הטחול בגודל ובמרקם תקינים.

כליות בגודל דומה ותקין.
אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס.

שלפוחית שתן במילוי חלקי.
הרחם בגודל תקין בהתאם לגיל, אין ממצא טפולתי.

המלצות:

מומלץ יעוץ כירורגי .

מהי ההמלצה שלך במקרה זה? האם אני צריכה לעבור כריתת כיס מרה?
מה זה אומר שדופן הכיס מעובה קלות–האבנים שורטות את הכיס?
החששות שלי הן:
1) יכול להיות שיש לי כמה בעיות – ההתקפים דווקא מתאימים לתיאור שלך אבל אולי לצרבות אין קשר לאבנים?
2) אם להשאיר את המצב כמו שהוא – כי סך הכל ההתקפים למרות היותם כואבים מאוד-אך לא שכיחים יחסית – האם יש סיכוי גדול שהמצב רק ילך ויתדרדר?

תודה מראש

ד"ר שמואל אביטל

1. נראה שהכאבים שלך קשורים לאבנים שבכיס המרה.

2. מומלץ לעבור כריתת כיס מרה.

3. דופן מעובה בד"כ מעיד על תהליך דלקתי

4. התקף כיס מרה יכול להיות מלווה בצרבות אך יש בהחלט אפשרות לשתי בעיות...

5. יש סיכוי שהמצב יתדרדר וההתקפים יהיו קשים ומסובכים יותר ולכן כדאי לעבור ניתוח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר