פורום אבנים בכיס המרה

בעמוד זה ניתן להפנות שאלות לרופאי האתר, ולקבל תשובה אישית בדוא”ל.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

147 שאלות גולשים בהמשך העמוד

10/10/2017

היצרות וחסימה בדרכי המרה

שלום רב, בעקבות בדיקת דם אקראית התגלתה עלייה בתפקודי כבד ALT 66, AST41, GGT 271.
ביצעתי US שם נמצאה היצרות של אחד מהעורקים בדרכי המרה אך לא נצפו אבנים ולא נצפתה מסה מוגדרת. ביצעתי MRI שם גם כן ניתן לראות את ההיצרות אך רופא מומחה למחלות בדרכי המרה לא הצליח לזהות את הגורם והמליץ על ביצוע ERCP (טרם התקבל פענוח על ידי רדיולוג). בנוסף ביצעתי בדיקות דם A.F.P.- TM+CA-19.9+CEA שיצאו תקינות.
מאוד לחוץ מאפשרות של גידול. (בן 33 בריא בד”כ).
האם ייתכן וישנה אבל בדרכי המרה שלא ניתן לגלות באמצעות MRI? מהן האפשרויות?

28/09/2017

שאלה לאחר ניתוח כיס מרה

שלום ,לפני חודש ושבוע עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה , מאז יש לימכאבים פנימיים בגב באיזור איפה שהיה הכיס מרה , בעיקר כואב במאמץ או שאני נמתחת.
האם זה נורמאלי ? מתי כאבים אלו אמורים לעבור

14/09/2017

הסרת כיס מרה בניתוח מעקף קיבה

בבדיקת CT התגלו באקראי אבנים בכיס מרה אצלי. ברצוני לציין כי אני לא סובל משום תסמין של אבנים בכיס מרה.
מכיוון שאני אמור לעבור עוד כשבועיים ניתוח מעקף קיבה בשיטה הלפרוסקופית האם נכון יהיה גם לטפל בכיס המרה באותו הניתוח או לא?
ברצוני לציין כי נודע לי שירידה מהירה במשקל בעקבות הניתוח עלולה לגרום לאבנים בכיס מרה ובעצם להחמיר את המצב ועל כן שאלתי האם כדאי להקדים ולהסיר את כיס המרה כבר עכשיו במקום להתנתח שוב בעתיד?

04/07/2017

נשארו אבנים במעברים, האם זה מסוכן?

הוצאתי כיס מרה עם אבנים קטנים והכאבים ממשיכים מבדיקה גילו שנשארו אבנים במעברים, מה עושים האם זה מסוכן?

06/06/2017

זרעי צ’יה התדבקות למעיים?

כיב המרה נכרת לפני שנתיים מאז פעמיים ercp פעמיים ,מעי רגיז
צמחונית מספר חודשים.האם זרעי צ’יה במים מומלץ במצבי או שזה מסוכן כי יכול ליצור סתימה?

09/03/2017

כיס מרה

לפני שלושה ימים עברתי ניתוח הוצאת כיס מרה עקב ריבוי אבנים, היום החלו כאבים חזקים באזור שהיה הכיס מרה ובמקביל התחלתי לשלשל ולהקיא, האם זהו מצב תקין?

14/01/2017

פוליפ בכיס מרה

שלום רב, ביצעתי אולטרסאונד לפני כחצי שנה והיה כתוב הודגם כיס מרה עם מוקד אקוגני זעיר שאינו זז.מתאים לפוליפ או אבן כולסטרול. אתמול חזרתי על האולטרסאונד וכתוב כיס מרה עם פוליפ בגודל 3.6 מ”מ. מה המשמעות? אין לי כאבים מיוחדים. הבירור נערך בעקבות מחלה אוטואימוניות בה אני חולה ורצון לעקוב אחרי הכבד. תודה

25/12/2016

אבן בכיס מרה

בבדיקת usאיברים בטן עליונה נתגלה אבן בגודל 1 סמ’בדופן כיס מרה.נתגלה 9 חודשים לאחר ניתוח שרוול ובקע סרעפתי 1/2שנה לפני לא נתגלה דבר איזור נקי.שאלתי 1 סמ נחשבת לאבן גדולה?והאם ישנה אפשרות שהאבן גודלת. ומה עושים???

12/12/2016

כניסה להריון אחרי ניתוח

האם יש להמתין לאחר ניתוח להוצאת כיס מרה, פרק זמן מסויים, לפניי כניסה להריון? מעבר לזמן התאוששות אחרי ניתוח כמובן.

08/12/2016

ניתוח כיס מרה

היי רציתי לשאול עשיתי נתוח כיס מרה האם אפשר להיכנס להיריון? ומה הסיבוכים ?

30/11/2016

כיס מרה ממוסך חלקית

שלום.מה משמעות כיס מרה ממוסך חלקית מה זה ממוסך.זאת התשובה שקיבלתי בבדיקת סונר בטן שהייתה תקינה פרט לזה.ממוסך חלקית תודה

09/11/2016

אבנים בכיס המרה

?
האם יש קשר חבעיות לבביות?האם יש קשר בין הימצאות אבנים בכיס המרה להשמנה פתאומית

07/11/2016

“בוץ” עם אבנים קטנות בכיס המרה

לאחרונה בבדיקת US נמצא שיש לי “בוץ”, או משקע עם אבנים קטנות בכיס המרה.
קראתי שבין השאר אכילת מאכלים עם הרבה כולסטרול ו/או עם הרבה סוכרים הם בין הגורמים לכך.
אם מעתה אקפיד על תזונה בריאה, עם מעט כולסטרול וסוכרים, למשל, ובהנחה שמעתה הגורמים המזיקים הנ”ל לא יגרמו נזק יותר, האם יתכן שהמשקע עם האבנים הקטנות יצא במשך הזמן מכיס המרה, או לפחות יקטן?
תודה מראש.

03/09/2016

המשך השאלה הקודמת-דסי

בהמשך לשאלתי קודם רציתי לציין שאני בת 34, סובלת מאסטמה , בשנה האחרונה חזרו על עצמן דלקות בדרכי השתן כשלוש פעמים בשנה וקצת, וגם שהכאבים שציינתי מלווים בבחילות מפעם לפעם

02/09/2016

כאבים בצד ימין של המותן והמפשעה-תוצאות אולטראסאונד בטן

היי, לאחר כאבים ממושכים במותן ומפשעה ימין נשלחתי לאולטראסאונד שבו נמצאה בכיס המרה”בליטה פוליפואידית בקוטר 0.4 ס”מ וללא אבנים”. בשאר האיברים הכל נמצא תקין
מה המשמעות של זה והאם זה מה שגורם לכאבים בצד ימין של המותן והמפשעה? איך להמשיך מכאן?

17/05/2016

כיס מרה וספורט

היי, עברתי ניתוח כיס מרה לפני ארבע שנים, וכיום אני מתאמן בקיקבוקסינג ואנחנו עושים הרבה כפיפות בטן ועובדים הרבה על הבטן. האם יש לי סיבה לדאוג?

ד"ר שמואל אביטל

אין סיבה לדאגה אתה יכול להמשיך להתאמן


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/04/2016

בדיקת ERCP ללא הוצאת אבנים

ד”ר שלום,
אמי עברה ניתוח הוצאת כיס מרה לפני כחודש וחצי. לפני ההליך הניתוחי, בבדיקת MRCP התגלו 2 אבנים בדרכי המרה, כאשר באמצעות ERCP הוצאה אבן אחת בלבד, נמסר כי האבן השנייה לא נמצאה. שלושה ימים לאחר ניתוח הוצאת כיס המרה, אמי חוותה התקף כאבים, בוצעה בדיקת MRCP חוזרת והיה נראה שקיימת אבן בדרכי המרה.
אתמול אמי עברה בשנית ERCP, כאשר הרופא המטפל אמר שהוא לא מצא את האבן, לאחר מספר פעמים שבדק והרחיב את המקום ועשה הכל. הוא טען שיכול להיות שהאבן יצאה בעצמה או שבדיקת MRCP הראתה בועת אוויר אשר נדמתה כאבן.
רציתי לשמוע את דעתך בנושא..
תודה מראש.

ד"ר שמואל אביטל

מסכים עם הרופא המטפל. ERCP תדגים אבן במידה ויש אבן. לכן סבירות קרובה ל 100% אין כרגע אבנים בדרכי מרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/04/2016

איך נוצרו אבני כולסטרול בכיס מרה?

שלום,

בן משפחתי עבר כריתת מרה לאחר מציאת אבני מרה מסוג כולסטרול מעורב (אבחנה שלי, הן נראות כמו המון גושים קטנטנים שהצטופפו יחד, צבע אפור לבן עם כתמים, לדעתי בזמנו היו גם כתמים חומים).
מה שאני לא מבינה זה שכולסטרול אין לו כמעט בדם. קראתי שאין קשר בין כולסטרול בדם לאבני כולסטרול, כי הכולסטרול של האבנים כנראה מחומר קצת שונה, אבל מצד שני לא ברור לי האם אותו הרכב כולסטרול שגרם לאבני המרה להיווצר לא נוצר עכשיו גם אפילו שלא קיים כיס מרה. האם ידוע לך משהו על השאלה שלי? אני מחפשת מידע ולא תרופת הרגעה אז כל מידע שתתן או הפניה לאתר או מאמר שנותן מידע בנושא יעזור.

בנוסף, על מה עלינו להקפיד מבחינת תזונה היום? הבנתי שמותר לצרוך שומנים אחרי תקופה, אבל האם צריך להקפיד על חומרים שמפרקים את השומנים כמו חליטות צמחים של גדילן מצוי וכל מיני דברים שמומלצים לצרוך.

תודה

ד"ר שמואל אביטל

אבני כולסטרול נוצרות ללא קשר לרמת הכולסטרול בדם.

זה קשור לריווי הכולסטרול במלחי המרה וזה אינו מושפע ממה שקורה בדם.

לאחר הוצאת הכיס אין צורך להימנע מכל מאכל שהוא ואין צורך להוסיף תוספי מזון כאילו או אחרים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
23/03/2016

עצירות לאיר ניתוח כיס מרה

לפני יומיים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה יש לי בטן ממש נפוחה ועדיין לא יצאתי לפעולת מעיים .
כאבים ממד קשים .קשה לי להתישר וגם כאבים בכתך ימין
האם ניתן לעשות חוקן ?
תוך כמה זמן בדרך כלל צריך להשתחרר מספר 2
תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון תוך מספר ימים... אפשר להיעזר במרככי צואה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/03/2016

ספורט

יש לי פחדים שאני עושה כפיפות בטן או פלאנק שיחזרו לי הכאבים. את הניתוח עשיתי לפני 4 שנים. יש לי ממה לחשוש?

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.

ולשאלתך, אין מה לחשוש תמשיך בכל פעילות ספורטיבית שהיא.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/03/2016

כיס מרה וספורט

היי. עברתי ניתוח לכיס מרה לפני 4 שנים בערך ולאחרונה התחלתי לעשות המון תרגילים לבטן כי אני מבין ששרירי הבטן חשובים מאד לכל תרגיל אחר. באמצע האימון אני מפחד שמשהו יזוז ושההתקפים של פעם יחזרו. האם יש בסיס לחשש?

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.

ולשאלתך, אין שום חשש. אתה יכול לעשות כל פעילות שהיא.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
02/03/2016

תזונה

שלום ,

אבא שלי בן 89 היה מאושפז פעמיים עקב דלקת חריפה בכיס המרה .
בכל בדיקות ההדמיה לא נבחנו אבנים בכיס המרה .
באישפוז השני דרך בדיקת ercp הוסרה אבן מדרכי המרה .לאחר המשך אישפוז וטיפול אנטיביוטי שוחרר הביתה .
מאז עברה חצי שנה ואבא שלי שומר על דיאטת דלת שומן מפני שעקב גילו לא עבר ניתוח של הוצאת כיס המרה .

שאלה שלי :
האם האבנים נוצרות במהלך הזמן או כל סטייה מתזונה הדיאטטית יכולה לגרום לדלקת נוספת ?
האם מותר לו פעם בשבוע לדוגמא לאכול אוכל מעט יותר שומני , כמו לדוגמא פאי תפוחים ?
האם מותר לו לשתות מעט בירה פעם בשבוע או האלכוהול אסור לחלוטין .

תודה רבה !

ד"ר שמואל אביטל


מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.


ולשאלתך, האבנים נוצרות עם הזמן. הדיאטה החמורה מומלצת למטופלים אצלם יש הוכחה לאבנים בכיס המרה או בדרכי המרה על מנת למנוע תזוזה שלהם וחסימת הכיס או צינורות המרה. במידה וכרגע אין הוכחה לאבנים בכיס המרה אצל אביך (ניתן גם לחזור על אולטראסאונד) אין מניעה שיסטה מהדיאטה הקפדנית וייהנה מאוכל ושתייה..



ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
28/02/2016

פוליפים בכיס מרה

שלום רב. בת 35, בבדיקת אולטראסאונד נמצא כיס מרה מכווץ בחלקו למרות צום. באזור הפונדוס הודגם ממצא פוליפואידי או 2 ממצאים בגודל 9 מ”מ מתאימים לפוליפים. התגלה לאחר שאובחנתי כסובלת מוירוס – חום, שיעול חזק עם ליחה, חיוורון, תשישות, ירידה במשקל, הקאות ובחילות, סחרחורות וכאבי ראש, דלקות חוזרות בדרכי השתן (בעבר נמצאו אבנים בכליה ובשלפוחית). סבלתי גם מחומציות בקיבה והקאות של חומצה ומיצי קיבה לסירוגין במהלך השנה. הרופאה החליטה להפנות לאולטראסאונד בטן עליונה ונמצא הממצא כאמור. כיום כאבי בטן חזקים מאוד בשני הצדדים על בסיס יומיומי המקרינים לגב, כאבים גם בזמן אוכל או לאחר אוכל, גורם לחוסר נוחות. בבדיקה מרפי חיובי. ממתינה לבדיקה אצל כירורג מומחה שייתן חוות דעתו. אשמח לשמוע חוות דעתך.

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.

ולשאלתך, הממצאים שנצפו באולטראסאונד אינם מסבירים את הכאבים שאת חווה. עם זאת יתכן ויש צורך בהסקת הכיס בשל הממצא של הפוליפים וללא קשר לתסמינים מהם את סובלת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/02/2016

כיס המרה

מה זה משקע בכיס המרה -לקורלציה עם us

ד"ר שמואל אביטל

זה עשוי להיות מעין אבנים קטנות. אולטראסאונד היא בדיקה טובה מאוד לכיס מרה ולכן ההמלצה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/02/2016

ספורט

היי עברתי ניתוח כיס מרה לפני 3-4 שנים ואני עושה הרבה כפיפות בטן, יש לי מה לדאוג שיתחילו לי כאבים או שיזוז שם משהו?

ד"ר שמואל אביטל

אין סיבה לדאגה. תמשיך לעשות ספורט...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/02/2016

לקיחת כורכומין כשאין כיס מרה

שלום רב,
לפני כשש שנים הוסר ממני כיס המרה בניתוח בשל אבן גדולה. לאחרונה שמעתי מס’ המלצות ללקיחת טבליות כורכומין.
שאלתי- האם ניתן לקחת כורכומין כאשר אין כיס מרה והאם יש בכלל קשר בין שני הדברים.

ד"ר שמואל אביטל

אין קשר. את בהחלט יכולה לקחת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
20/01/2016

אבני כיס מרה

יש לי אבנים קטנות בכיס מרה שנוצרו עקב נטילת גלולות נגד הריון ויש לי התקפים חזקים, רציתי לשאול האם יש אפשרות לרסק את האבנים? כי אינן אבני כולסטרול ואני חושבת שברגע שהן יתפרקו הן לא יחזרו בגלל שהן נוצרו מהגלולות.

ד"ר שמואל אביטל

ברגע שנוצרות אבנים הסיכוי שיעלמו הוא קלוש. לדעתי אין מנוס מניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/01/2016

כריתת כיס מרה

שלום לפני חודש עברתי ניתוח לכריית כיס המרה, ועדיין יש לי כאבים, באזור בטן עליונה ימינית ובצד שמאל גם כן ולעיתים לחץ בלב. לא חזקים אבל מציקים לי וזה כך רוב הזמן.. האם זה נורמלי? זה יחלוף? ומה לגבי תזונה האם שתי ארוחות שומניות ביום אך לא מידי למשל כמו פסטה זה בסדר? מה יכול לקרות אילו אוכל יותר מדי שומן? והאם אלכוהול וסיגריות מזיק.? שתיתי כמה פעמים אלכוהול מאז הניתוח יכול להיות שנגרם נזק? תודה.

ד"ר שמואל אביטל

אפשר לחזור לאורח חיים רגיל כמו לפני כריתת כיס המרה כולל כל מזון שהוא וכולל אלכוהול וסיגריות...

לגבי הכאבים כדאי לחכות מספר שבועות, סביר שיחלוף.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/12/2015

אבן בגודל של 9 ממ

ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה התגלתה אבן 9 ממ בכיס המרה. האם לרוץ לניתוח

ד"ר שמואל אביטל

אם האבן אינה גורמת לתסמינים אין סיבה להינתח. יש סיכוי שהיא לא תעורר בעיות בהמשך. עם זאת במידה ויתחילו להופיע כאבים או דלקות אז כמובן מומלץ להסיר את כיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
30/12/2015

פעילות גופנית

שלום. לפני משהו כמו ארבע שנים עברתי ניתוח להוצאת הכיס מרה. אני שמעתי שלאחר שמוציאים את הכיס מרה, קושרים שם את האזור או משהו כזה. שאלתי היא האם אני יכול לעשות ספורט בצורה אינטנסיבית (כי אני אוהב להתאמן) כמו כפיפות בטן ושכיבות שמיכה, פעילויות שפועלות באזור הניתוח. האם זה יכול לעורר בעיות או כאבים?

ד"ר שמואל אביטל

אתה יכול לעסוק בכל ספורט שהוא ובכל עצימות שהיא. האזור נרפא לחלוטין ואינו רגיש לפעילות  כלשהיא.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
20/12/2015

תפרים נמסים

ערב טוב,
עברתי ניתוח להסרת כיס מרה לפני 3 וקצת שבועות. התפרים הנמסים טרם נמסו ועדיין קיימים. האם זה מקובל שהם עדיין לא נמסו ואם כן, בד”כ אחרי כמה זמן בממוצע הם יעלמו? או שעליי לגשת להסירם במרפאה כעת? תודה

ד"ר שמואל אביטל

זה יכול להיות. לעיתים זה לוקח יותר ממספר שבועות


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/12/2015

ניתוח עקב אבנים בכיס המרה

שלום רב
לאחר דלקת בלבלב הומלץ לי לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה. אני מרותק לכסא גלגלים (פוליו), יש לי בקע במפשעה, וסובל מהשמנת יתר. אני מעריך שאלו גורמי סיכון. האם תוכל להמליץ על מנתח מתאים? עדיף, אך לא הכרחי, באזור חיפה. האם יש סיכון בניתוח בבית חולים פרטי?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון אם אין סיכון ניתוחי משמעותי ללא קשר לפוליו אז אין בעיה עם בית חולים פרטי


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
04/12/2015

בדיקת CT

שלום..
מתוצאות בדיקת CT בטן שעברתי מופיע שבאיזור כיס המרה קיים תהליך, כנראה אינטרא לומינלי, בממדים של 1.7 x 3.1 ס”מ
המקבל האדרה היקפית חזקה מיד לאחר ההזרקה ומגיע לצפיפות של 607HU:
*משמעות הממצא איננה וודאית, אך אין לשלול גוש בכיס המרה.
כהמשך בירור עשיתי US בטן ושם לא ראו שום דבר בכיס מרה.
אין לי כאבים ואם לא הייתי עושה את הCT לא הייתי יודעת, כי את הבדיקה נשלחתי לעשות בגלל ציסטה בשחלה.
אודה לחוות דעתך והאם יש בדיקה נוספת שכדאי לי לעבור להמשך בירור?
תודה מראש.

ד"ר שמואל אביטל

הממצא הוא אכן מקרי אך מחייב התייחסות חד משמעית. אין צורך בהדמיות נוספות. השלב הבא הוא יעוץ כירורגי והחלטה על ניתוח. היקף הניתוח נקבע על ידי תמונת ה סיטי אך עשוי להשתנות לפי הממצאים בניתוח עצמו .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
01/12/2015

יומיים אחרי ניתוח כיס מרה

מה אפשר לעשות עם הגזים שיש בתוך הבטן?
ומה אפשר לאכול אחרי הניתוח

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון ניתן לאכול הכל. על פי רוב בעיות העיכול לאחר הניתוח חולפות באופן הדרגתי.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/11/2015

אבנים בכיס מרה שפתאום נעלמו…

היי
הבחנו אצלי אבנים בכיס מרה היו לי כאבים נוראים היתי הולכת ממיון למיון בחודש האחרון אין לי כאבים כלל גם שאני אוכלת מאכלים שלא היתי אוכלת עד כה כי היו גורמים לי להתקפיים חריפים כגון :טיגון ,שמן,בצקים ,
זה מישום מה מראה כאילו זה עבר זה יוכל להיות ?!
במחזור האחרון היה לי משהו מוזר כאבים מטורפים לא זוכרת את עצמי עם כאבים כאלו בחיים והדם היה עם גושים יש קשר בין הדברים ?(אני משתמשת באמצעי מניעה התקן נובה טי -אם זה קשור)
אשמח לתשובתכם המקצועית

ד"ר שמואל אביטל

1. אין קשר בין אבני מרה למחזור. כדאי להיוועץ בגניקולוג

2. האבנים לא נעלמו. הם שם והם עשויים לתת ביטוי קליני מתי שהוא. מומלץ לבצע ניתוח לכיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
23/11/2015

חשש מכאבים לאחר ניתוח הסרת כיס המרה

אני קוראת פה ובפורומים אחרים על אנשים שמתלוננים על כאבים גם לאחר ניתוח הסרת כיס המרה. האם זה שכיח שנשארים אבנים באיזור גם לאחר הסרת כיס המרה ובמקרה שזה קורה מהי הפרוצדורה בה מוציאים את האבנים? תודה.

ד"ר שמואל אביטל

אכן זו תופעה שקוראת אם כי לא שכיחה מאוד. הסיבה היא לא הישארות של אבנים . הסיבה השכיחה היא שלמטופל היו כנראה כאבי בטן מסיבה אחרת ולא בשל אבנים ולאחר הכריתה נשארים הכאבים שצריך לברר אותם. באופן נדיר יותר כאבים יכולים להופיע בשל אבנים שנשארו או התפתחו בצינורות המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
22/11/2015

התקף כאבים לפני EUS

שלום. לבעלי גילו אבן בכיס המרה. כנראה עד לא מזמן היתה חסימה של דרכי המרה, אבל כנראה האבן זזה והסימפטומים של צהבת חסימתית פחתו (סבל מאוד מגירודים ומבחילות, עכשיו פחות וגם השתן כבר לא כל כך צהוב). בכל מקרה, אנחנו מנסים לקבוע תור לEUS. אבל לצערינו זה לוקח זמן. בימים האחרונים סובל מהתקפים וכאבים. האם יש טעם לפנות למיון בשלב זה (האם בכלל מבצעים כריתת כיס מרה כניתוח דחוף במיון? או שסביר שפשוט יתנו לו משככי כאבים?), או פשוט להסתפק במשככי כאבים עד שנצליח להגיע לEUS, בתקווה שיוציאו לו שם את האבן?

ד"ר שמואל אביטל

לא מבצעים ניתוח במיון. אבל לפעמים יש צורך באשפוז וטיפול. חשוב מאוד לראות מה רמות האנזימי כבד שלו וחשוב לדעת גם כמה סובל.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/11/2015

חשש לאבנים בדרכי מרה

היי,לפני כ 5 שנים עברתי כריתת כיס מרה לאחר גילוי אבנים. לפני כשנה התחלתי לחוש כאבים מוזרים באיזור ואפילו יותר לכיוון הצלעות בגב וזה עבר ועכשיו חזר שוב.כרגע יש חשש לאבנים בדרכי המרה,אני ממתינה לבדיקת mri. בכל מקרה השאלה שלי אם אפשר לעסוק בספורט מבלי לחשוש?

ד"ר שמואל אביטל

אין שום בעיה לעסוק בספורט . זה לא מחמיר את הבעיה או גורם להתקפים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/11/2015

מתי להוציא סטנט?

שלום רב,
אני מתוכנן לכריתת כיס מרה לאחר שהתגלו לי אבנים בדרכי המרה וכעת אני עם סטנט.
נקבע לי תור לניתוח ויום לפני כן זימנו אותי להוצאת הסטנט.
האם יש בכך הגיון?
הלא עדיף לחכות מספר שבועות לאחר הניתוח?
שבוע טוב
ותודה מראש

ד"ר שמואל אביטל

לדעתי עדיף קודם לנתח ורק לאחר מיכן להוציא את הסטנט.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/11/2015

ניתוח כיס מרה

שלום. לפני כשבועיים ילדתי בניתוח קיסרי. סבלתי במהלך ההיריון ואחריו מכמה התקפים שלאחר ביצוע us אובחנו כדלקת בכיס המרה והוצע לי כפתרון לכך ניתוח להסרתו. הייתי מבקשת לברר מתי יהיה המועד המתאים לניתוח שכזה. מצד אחד הייתי שמחה לעשות בהקדם כדי לא לחוות התקף נוראי נוסף ומצד שני האם זה לא מוקדם מידי- הצלקות והכאב מהניתוח הקיסרי עדיין מורגשים. כמו כן אשמח להמלצה על רופאים מומחים וטובים בתל אביב והסביבה. תודה.

ד"ר שמואל אביטל

זה לא מוקדם. ממליץ לעבור את הניתוח בהקדם.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
02/11/2015

עזרה

עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה לפני כחודש מאז לא מפסיקה לסבול משלשולים כל הזמן מלווים בכאבי בטן.
בימים האחרונים מרגישה קצת לחץ וכאבים קלים המזכירים את אופי הכאב לפני הנתוח ( לא חזקים כמו לפני ) מיואשת לחלוטין ואובדת עצות

ד"ר שמואל אביטל

השלשולים כיוליה להיות קשורים לניתוח. לעיתים קשה לעכל שומן אחרי כריתת כיס מרה  מאחר ופירוק השומן עשוי להיות בעיתי. עם זאת זה בד״כ חולף. כדאי להיוועץ עם דיאטנית .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/10/2015

פוחדת

שלום, ביום רביעי התחיל לי אי נוחות בבטן עליונה צד ימין כמו שריר שנתפס וכשדופקים באזור אז כואב/רגיש. בערב פתאום התחילו כאבים נקודתיים שם די לא נעימים וגם בגב העליון . לאחר זמן מה נרגעו. מאז עברו 3 ימים ועדיין יש את הרגישות / כאב כשלוחצים במקום. מה דעתך? תודה מראש

ד"ר שמואל אביטל

זה יכול להיות ממקור של שריר אבל כדאי לוודא שאין מדובר בבעיה בכיס המרה. ממליץ על ביצוע אולטראסאונד בטן


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/10/2015

שימוש בקודאין

אני בת 43. איבחנו לי אבנים בכיס המרה לפני כשנתיים. לא עברתי ניתוח.
האם יש בעיה להשתמש בקודאין להקלה בשיעול?

תודה

ד"ר שמואל אביטל

לא אין שום בעיה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
02/10/2015

אבנים בכיס מרה

שלום רב דר
מנותחת שרוול שנה ו9 חודשים .במרץ האחרון עברתי כמה התקפים כואבים בבטן .לאחר us גילו אבנים רבות וקטנות בכיס המרה . עמדתי לעבור ניתוח במאי אך דחיתי לאוקטובר כי הפסיקו לי הכאבים וגם שומרת על תזונה לא שומנית.כרגע ביטלתי הניתוח כי לא היה לי התקף ממרץ 2015 . שאלתי היא איך לעקוב שלא יהיו סיבוכים? האם זה נכון לא לנתח? פוחדת שלא להסתבך מהמצאותן של האבנים וכל רופא אומר משהו אחר .אשמח לשמוע בעצתך ולהבין מה עליי לעשות כדי להיות לפחות עם יד על הדופק
תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

המלצתי החד משמעית היא לנתח.  קשה לצפות מראש סיבוכי אבנים ולא כדאי להסתכן. הניתוח הוא יחסית פשוט והעובדה שעברת שרוול לה מקשה באופן משמעותי על הניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/09/2015

אבנים ללא כאבים

היי . עשיתי אולטרסאונד שגרתי וגילו לי מספר אבנים בגודל של 1.5 סמ .
גם בmri שעשיתי לכבד אישרו את האבנים . אין לי כאבים בכלל . אני חצי שנה אחרי ניתוח קיצור קיבה.
הרופא הכירוג המליץ על ניתוח הוא טוען שהאבנים מתי שהוא יתחילו להציק ועדיף להוציא את המרה עכשיו לפני הבעיות השאלות .
1. האם רצוי להוציא את כיס המרה גם אם אף פעם האבנים לא הציקו.
2.האם הוצאת כיס המרה יכולה לגרום להשמנה עתידית ?
3. האם יותר קשה לרדת במשקל לאחר הוצאת כיס המרה ?
תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

1. אין שום אינדיקציה להוציא את כיס המרה אם אין סמפטומים הקשורים לאבנים.

2 + 3 . אין קשר בין הסרת הכיס להשמנה או יכולת לרדת במישקל


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
25/08/2015

צורך בניתוח…?

שלם רב.

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להסרת כיס המרה, לאחר התקף כאב חזק מאוד בצד ימין יומים לאחר לידה (שלישית).
בוצע אולטראסאונד ונצפתה אבן בגודל 1.5 ס”מ בכיס המרה.
לאחר ביקור אצל כירורג המליץ על ניתוח להסרה.
הסביר שהכיס עם דלקת ויש צורך בהסרתו.
לאחר הניתוח, קיבלתי תשובה פתלוגית של הניתוח:
התקבל כיס מרה פתוח באורך 7 ס,מ, עד 2.5 ס”מ. הסירוזה חלקה ומבריקה. עובי הדופן מ 0.3 עד 0.5 ס”מ. ללא אבנים בחלל. הרירית ירוקה אפורה ומחוספסת.
שאלתי היא…..
איך באולטראסאונד נצפתה אבן…? בניתוח מצויין שלא נצפו אבנים כלל.
האם הכירורג לפני הניתוח היה צריך לשלוח אותי שוב פעם לאולטראסאונד נוסף….? (לא שלח בפועל)
האם לפי התוצאות היתי יכולה להימנע מהניתוח?? מה פשר התוצאות?
(חייבת לציין, התקף היה אחד בלבד מאוד חזק יומים לאחר לידה, ולפעמים כאבים בצד ימין באמצע הגב מאחור אבל ממש לסירוגין בהמשך. פפרבין היה פותר את הבעיה, הניתוח בוצע 4 חודשים לאחר ההתקף).

אשמח לתשובה.
תודה.

ד"ר שמואל אביטל

לדעתי סביר שכן הייתה אבן. ממליץ לשאול את הכירורג. כעיקרון לא חוזרים על אולטראסאונד נוסף לאחר שהודגמו אבנים באולטראסאונד ראשון.

כעיקרון - כאבים + אבנים באולטראסאונד = ניתוח...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
21/08/2015

אבנים בכיס המרה

שלום רב, אני בת 50 ולפני שלוש שנים עברתי אולטראסונד בטן והתגלה שיש לי אבנים בכיס המרה. אני מעוניינת ליטול כמוסות כורכומין להקלה על דלקות בגידים ונאמר לי על ידי גורם שאינו מקצועי שהכמוסות הנ”ל עלולות להזיז את האבנים ממקומן.

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון לא. את יכולה ליטול את הכמוסות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/08/2015

מחיצה בכיס המרה

שלום ד”ר,
בבדיקת אולטרסאונד של בטן עליונה-
“כיס מרה ללא אבנים.”
“באיזור הפונדוס נצפתה מחיצה בעובי כ-0.6 ס”מ ובאורך כ-1.6 ס”מ: ייתכן ומדובר ב-
.”incomplete “frigian cap

אשמח לדעת מה זה אומר..
תודה

ד"ר שמואל אביטל

סה אומר שכנראה מדובר במבנה לא שכיח של כיס המרה שלא דורש התערבות. בכל מקרה ממליץ לחזור על אולטראסאונד בעוד חצי שנה לוודא שזו אכן האבחנה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/08/2015

קודאין למי שעבר כריתת כיס מרה

בתי בת 36. עברה ניתוח כריתת כיס מרה לפני שנתיים וחצי. היום רשמה לה הרופאה קודאין וטלפסט לטיפול בשיעול אלרגי. מותר לה לקחת את התרופות האלה?

ד"ר שמואל אביטל

מותר. אין קשר בין הניתוח לבין נטילת תרופות מסוג זה או אחר.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/08/2015

האם לחכות עם הניתוח?

שלום,
בן זוגי (בן 31) פנה לבית חולים בעקבות התקף כאב בטן עם הקאות.
גילו אבנים (הרבה, גם קטנים וגם גדולים, הכי גדול 2 ס״מ) בכיס מרה:

TECHNIQUE: US ABDOMEN LIMITED

REPORT: Multiple longitudinal and transverse sonographic images of the right
upper quadrant of the abdomen were obtained with grayscale, color Doppler, and
spectral/pulse wave Doppler imaging.

There are multiple shadowing gallstones within the gallbladder. There is no
evidence of gallbladder wall thickening or pericholecystic fluid. No intra-or
extrahepatic biliary duct dilatation. Common bile duct is within normal limits
measuring 5 mm.

The liver is sonographically within normal limits. The right hepatic lobe
lesion seen on CT scan is not clearly identified by ultrasound which could be
due to limitations in positioning and overlying bowel gas. Normal hepatopedal
flow and waveforms in the main portal vein. No free fluid.

בינתיים מקבל טיפול אנטיביוטי עקב דלקת בכיס מרה.
לפי מה שקראתי ״אין המלצה חד-משמעית לביצוע ניתוח, נכון ל-2012.״ ויתכנת ״יצירת אבנים חדשות גם לאחר כריתת כיס מרה (Recurrent choledocholithiasis)״.
לאור זאת, האם ניתן לא למהר עם הניתוח ולחכות…יתכן והסימפטומים לא יחזרו…
מראש תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

זה בנחלט לא דחוף אבל כעיקרון כדאי לבצע ניתוח. יש סיכוי להתקפים חוזרים ומעבר לכך יש סיכוי לסיבוכים כגון דלקת בלבלב או צהבת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/07/2015

כאבים בבטן עליונה

שלום, אני בת 56, סובלת ממעי רגיז מאוד ודלקת קלה בוושט (בקע סרעפתי קל) נוטלת אומפרדקס קרוב לשנה. מלבד זאת, אבנים מרובות בכיס המרה מזה עשרים שנה. באולטראסאונד לא נראה שינוי בגודל או הרחבה של דרכי מרה. סובלת לעיתים קרובות, בעיקר אם אוכלת בערב (סלט, גבינה ולחם- לא משהו שמן מידי) מגזים עליונים, כאבי בטן עליונים (יורדים למרכז הבטן) ואי נוחות. האם נראה קשור לכיס המרה? חוששת מאוד מניתוח, ועד כה, בביקורת אצל רופא מומחה, לא הומלץ מיידית. אשמח לתשובתך, ותודה.

ד"ר שמואל אביטל

על פניו לפי מה שתיארת אני לא סבור שהתסמינים שתיארת קשורים לכיס המרה.

ממליץ המשך מעקב בלבד


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
27/07/2015

התייעצות בעניין כיס המרה

שלום
אפשר לדעת דוקטור האם דברי בכמות קטנה בכיס המרה
עושה בעיות בגוף ותופעות וכאב ?האם שזה דחוף צריך לטפל בזה או אפשר להמשיך רגיל בלי לטפל בזה?
תודה לך בהקדם דוקטור

ד"ר שמואל אביטל

הכוונה בדברי זה שברי אבנים בכיס המרה וכן הם יכולים לגרום לכאבים כמו אבני כיס מרה. כדאי להתייעץ עם כירורג האם התסמינים שמהם אתה סובל אכן מתאימים לאבני מרה או שאין קשר


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
25/07/2015

דברי במכות קטנה בכיס המרה

שלום דוקטור
אני סובל מעל 10 שנים כאבים בטן והפרעות וסבל שמטריד אותי לאחרונה כל יום
יצא שיש לי מעי רגיז בדרגה קשה + רפלקס שעושה לי אודם טיפוזי ואחורי בגרון למרות שני כדורים אומפרדקס.
לוקח גם ליברקס קבוע
עלפני חודש היה תקף כאב חזק הקאות הלכתי למיון אשפוזו אותי יום ושחררו ועושה לי אולטרסאונד לכליות וכיס המרה
התשובה הייתה דברי בכמות קטנה בכיס המרה
האם זה סיבה שאני די סובל לאחרונה
כאבים בבטן עליון עם הרגשה שפעם קר פעם חם וחולשה
לצערי הרופאים שלי לא מסברים לי את זה ורק אומרים שהכל בסדר זה תופעת המעי רגיז
ואני די סובל ולא יודע מה לעשות (ויש לי רגישות ללקטוז)ואני לא משתמש בדברי חלב וגבינות)
אשמח לתגובה שלכם

ד"ר שמואל אביטל

לא ברור מה הייתה הבעיה בהתקף האחרון. על פניו זה לא נשמע כמו בעיה שמקורה בכיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/07/2015

התכוציות בבטן עליונה לאחר החנסת סטנט בדרכח ההמרה

יש לי התכווציות לאחר הכנסת הסטנט בדרכי ההמרה האם זה שכיח ואחרי כמה זמן זה עובר

ד"ר שמואל אביטל

יכולות להיות תופעות שונות. במידה ואין חום, כאבים חזקים או צהבת לא סביר שיש בעיה משמעותית. 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/07/2015

חודש וחצי אחרי נתןח כריתת כיס מרה בלפרוסקופיה עדין משלשלת כמעט כל מזון

שלןם
אני כרגע כחודש וחצי לאחר כריתת כיס מרה שבוע לאחר הנתוח הופיעו שלשולים למעשה אין בכלל תהליך מיצוק של הפסולת ואני משלשלת כמעט כל מזון קרוב לאכילתו מה לעשות?

ד"ר שמואל אביטל

יכולה להיות תופעה של שלשולים אחרי כריתת כיס מרה בעיקר אחרי אטכל שומני וארוחות גדולות . עם זאת זה בד״כ תופעה קלה ובד״כ חולפת. לפי התיאור שלך התופעה מאוד משמעותית . ממליץ להיבדק אצל רופא המשפחה כולל תרביות צואה. במידה וזה ממשיך ולא נמצאת סיבה אחרת ניתן לנסות טיפול במלחי מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/07/2015

נסיעה לטיול בחול אחרי ניתוח כיס מרה

האם שבועיים אחרי ניתוח להוצאת כיס מרה אפשר לצאת לטיול בין 8 ימים בשוויץ ?
ממה צריך להזהר ?
מהן הסכנות ?

ד"ר שמואל אביטל

אין מניעה ואין צורך להיזהר משום דבר...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
06/07/2015

אבנים בכיס המרה

שלום עשיתי בדיקת אולטרסאונד ומצאו לי אבנים בכיס המרה ויש לי כאבים ומלא גזים והרגשה של נפיחות בבטן והרופא אדיש ושולח אותי ליעוץ כירוגי וגסטרו האם חייבים להוציא את האבנים בכיס המרה ?

ד"ר שמואל אביטל

אם האבנים גורמות לתסמינים אז כן כדאי להסיר את כיס המרה. אתה מוזמן ליעוץ.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
ד"ר שמואל אביטל

בסביבות 50% ויותר. זה תלוי  בעיקר בסיבה לחוסר ההצלחה בפרוצדורה הראשונה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
05/05/2015

אבנים ב cbd

לאבא שלי, בן 84 מצאו אבן 6 מ”מ ב cbd וקבעו ניתוח, שזה מסוכן בשבילו, הוא חולה לב ועבר צנטור לפני חודשיים.
האם יש טיפול אלטרנטיבי ללא פלישה בתוך הגוף?

ד"ר שמואל אביטל

אבן ב CBD מחייבת הוצאתה בעזרת פרוצדורה הנקראת ERCP . זה דומה לגסטרוסקופיה , קצת יותר מורכב אך זה אינו ניתוח. בהמשך יש לשקול ניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/05/2015

כיס מרה

האם אין מניעה לבצע לפרוסקופיה להסרת כיס המרה אם האישה שמנה?

ד"ר שמואל אביטל

בהחלט לא. ללפרוסקופיה אצל אנשים עם משקל יתר יש יתרונות גדולים יותר מאשר אצל אנשים רזים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
20/04/2015

האם לעשות ERCP.

בבדיקות אצלי: כיס מרה מוגדל עם אבנים. MRI – הרחבה בדרכי מרה 9 מ”מ וגדל ל 11 מ”מ תוך כמה שבועות.
על פי EUS – אבן בדרכי מרה. יש לציין שאיני סמפטומטית – אין כל קליניקה של כאבים או אחרת. בדיקות דם של תפקודי כבד תקינות. לבלב וכבד בבדיקות שנערכו – תקינים.
המליצו ERCP . האם במצב זה – הכרחי? או שכדאי לחכות לסיכוי שהאבן תשתחרר בעצמה?

ד"ר שמואל אביטל

כן. את צריכה לבצע את הבדיקה. אבן בדרכי מרה היא פוטנציאל לסיבוכים משמעותיים וכדאי לחלץ אותה לפני הסיבוכים...

בהמשך יהיה צורך בכריתת כיס המרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/04/2015

נפיחות בבטן בצד שמאל למעלה

שלום.
לפני כמעט שנתיים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה ומאז ממשיכים להיות לי התקפים ונאמר לי שזה יעבור.
כיום ( שנה וחצי אחרי הניתוח) מתחיל להיות נפיחות בצד שמאל למעלה.
האם זה קשור לניתוח? האם זה הגיוני שצד ימין שלי פשוט יותר שקוע בגלל שאין שם יותר כיס מרה?

ד"ר שמואל אביטל

1. אין קשר בין צד שמאל לניתוח כיס המרה ואין קשר לצורת הבטן הימנית ולהסרת כיס המרה.  את צריכה להיבדק ולברר סיבות אחרות לתופעות שציינת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
30/03/2015

דלקת בלבלב

שלום , אני בת 29 ולפני 9 שנים חליתי בדלקת בלבלב . הייתי מאושפזת תקופה ארוכה בגלל סיבוכים מסויימים (צהבת חסימתית) בכל הבדיקות לא נמצאו אבנים בכיס מרה ולא נמצאה הסיבה להתקף הדלקת בלבלב .מאז הכל היה תקין אבל לפני 4 ימים התחלתי להרגיש בחילות קשות במהלך כל היום ,כאבים בבטן העליונה ותחושה שהבטן מלאה כל הזמן . מאוד מזכיר לי את מה שהיה לי בעבר . אני אלך לבדוק את זה אבל רציתי לדעת מה הסיכוי להתקף חוזר של דלקת בלבלב והאם הסימפטומים שציינתי יכולים להעיד על משהו אחר ?תודה מראש

ד"ר שמואל אביטל

ראשית אני ממליץ על בדיקה הנקראת EUS - אולטראסאונד אנדוסקופי שיכול לבדוק האם יש "בוץ" או פירורי אבנים בכיס מרה שלא ניתן לאתר באמצעי הדמייה אחרים..יתכן וזו הבעיה ואז מומלץ להסיר את כיס המרה. במיקרה וה EUS תקין לחלוטין צריך לחשוב על סיבות אחרות ולטפל בהתאם.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
22/03/2015

ממצא פוליפואידי

בבדיקת אולטרא סאונד נמצא ממצא פוליפואידי האם אפשר לדעת מה זה הממצא ומה פירוש המילה ? מה דרך הטיפול?

ד"ר שמואל אביטל

צריך לפרט קצת יותר על תיאור הממצא וכדאי להיוועץ בכירורג. לעיתים זה מחייב ניתוח ולעיתים ממשיכים בירור עם סיטי ואז מחליטים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
02/03/2015

תזונה נכונה, במצב של אבנים בכיס המרה

שלום אני עברתי אולטרסאונד בטן, ואמרו לי שישנם אבנים בכיס המרה.
הבדיקה הינה שנתית, לצורככי מעקב ולא משום שסבלתי בכאבים.

לפי קריאה, הבנתי שניתוח לא עושים במצב זה, ושאלתי מהי התזונה הנכונה,
והאם אכילת שקדים, לסוגיהם מזיקה.

ד"ר שמואל אביטל

אין צורך בניתוח כאשר אין סימפטומים . אין גם שום סיבה לשנות הרגלי אכילה או סוג מזון בשל הממצא.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
22/02/2015

נתוח כיס מרה

מדי מספר חודשים התקף של כאבים בבטן העליונה בצד ימין בעיקר לאחר מזון שומני . הכאבים
מציקים (לא קשים) . הכאבים חולפים לאחר תקופה של שמירת דיאטה . התופעה קיימת מספר שנים. כמו כן הודגמה אבן בקוטר ס”מ בכיס המרה בבדיקות US .

האם מומלץ ניתוח כיס מרה

ד"ר שמואל אביטל

בהחלט כן. סביר להניח שהכאבים מקורם באבן ולכן כדאי להסיר את כי המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/01/2015

לא מצליחה לשחרר צואה

יש לי אבנים בכיס מרה ואמורה לעבור ניתוח בקרוב.
ביומיים האחרונים אני לא מצליחה להוציא את הקקי(ניסיתי נרות, חמאה,מים עם סבון, לשתות זמן זית).. אני מרגישה שהוא של אבל מאוד קשה לי להוציא ויש לי כאבי תופת.
לא ראיתי דם ויש לי לפעמים כשאני עושה פיפי מעין שלשול קטן.
האם זה קשור לאבנים ואם לא יכול להופעות שזה טחורים?
תודה.

ד"ר שמואל אביטל

אין לזה קשר לאבנים וגם הטחורים זו לא סיבה. ממליץ לעשות חוקן ניקוי .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/01/2015

אבני מרה

מזה מספר שנים ידוע כי יש לי אבן בכיס המרה ללא סימפטומים. לאחרונה היה לי התקף כאב ובעיקבותיו גם תיפקודי כבד גבוהים . באולטרסאונד התברר כי האבן גדלה מ 2.7 סמ ב2011 ל 3.4 סמ וכמו כן נראה משקע.(יתכן שהאבן זזה מעט וגרמה לכאב?)

א. האם מומלץ לנתח?
ב. בניתוח מוציאים רק את האבן או את כל כיס המרה?
ג. האם יש סטטיסטיקה להישנות התקפים לאחר התקף ראשון שארך כחצי שעה?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

1. מומלץ לנתח

2. מוציאים את כל הכיס מאחר ואין טעם להשאיר את הכיס כי הסיכוי ליצירת אבנים מחודשת גבוהה. בנוסף ניתן לחיות באופן רגיל לחלוטין גם ללא כיס מרה.

3. הסיכוי להתקפים חוזרים הוא גבוה והוא מאוד אינדיבידואלי ולכן קשה להעריך אבל מדובר בעשרות אחוזים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/01/2015

בדיקת סיטי

היי
לאימי היו 2 התקפי כאבי בטן עם הקאה
כאב מאוד חזק שהוביל אותה לגשת לביהח
בבדית אולטראסאונד פעם אומרים לה שיש אבנים ופעם שלא…
מאחר ולוקחת קומדין אני מבינה שניתוח מהווה סיכון
אמא ביצעה סיטי בשל ממצא בטחול.
בתשובה: הכבד מוגדל בעל הסננה שומנית דיפוזית קלה
כיס המרה אינו מוגדל מכיל אבנים מרובות ללא סימני דלקת
הטחול מוגדלבקוטב תחתון הודגם תהליך סובקפסולרי מוגדר היטב במימדים45*38

לפני הזרקת חומר ניגודי התהליך נראה איזודנסי לרקמת הטחול ולאחר ההזרקת עובר האדרה בעיקר היקפית עם איזור שנשאר היפודנסי במרכזו.
תהליך זה ידוע מבד קודמת אך גדל מאז -יתכן ומדובר בהמנגיומה

האם מתשובת הסיטי ניתן בוודאות לדעת כי קיימים אבנים המצריכם ניתוח ??
ובכן אשמח להבהרה בנוגע לממצא בטחול.

ד"ר שמואל אביטל

מתשובת ה סיט7י ניתן להגיד בבירור שיש אבני מרה. יתכן והכאבים שהיו לה קשורים לאבנים. כדאי להיוועץ בכירורג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
06/01/2015

בחילות אחרי ניתוח

שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת כיס המרה. בחודש האחרון החלו להופיע לי בחילות שנמשכות לעתים גם ימים שלמים, ולעתים גם שלשולים. בהתחלה הרופאים טענו שזה וירוס כי הופיעו גם הקאות, אך חודש אחרי עדיין יש סימפטומים. ערכתי בדיקות לזיהוי חיידקים במערכת העיכול אך לא נמצא דבר. חשוב לציין שלפעמים יש לי דקירות באזור כיס המרה ובזמן הוירוס היו לי כאבים ממושכים באזור. קיבלתי המלצה לפנות לרופא המנתח לבדוק אם נשארה אבן בדרכי המרה, האם ייתכן שזו הבעיה?

ד"ר שמואל אביטל

יתכן. כדאי להיבדק וגם לשקול ביצוע אולטראסאונד.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/11/2014

אבני כיס מרה

שלום, לפני כשנה גילו לי אבנים זעירות בכיס המרה, עברתי לתזונה טבעונית מאז. לפני חודש וחצי עשיתי אולטרסאונד והכל יצא תקין- בכיס המרה לא נראו אבנים או סימני דלקת. לפני כמה ימים היה לי התקף כאב בטן חזק מאוד לאחר שאכלתי משהו לא טבעוני, שהיה בדיוק כמו לפני שנה כשנוצרו האבנים. האם אבנים חדשות יכולות להיווצר תוך חודש וחצי חודשיים? האם כיס המרה עדיין יכול להיות דלקתי ולא ראו את זה באולטרסאונד? תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

אבנים קטנות ניתן לעיתים לפספס באולטראסאונד וישנה אפשרות שעדיין קימות אבל לא נצפו באולטראסאונד האחרון בשל גודלן.

במידה ויהיו התקפים נוספים ממליץ על אולטראסאונד חוזר או אולטרסאונד אנדוסקופי

 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/10/2014

כאבי בטן עליונה מצד ימין

שלום,

היו לי פעמיים כאבי בטן חזקים, אתמול ולפני כחודש. הכאבים היו בלילה לאחר ארוחה, בבטן העליונה המרכזית ומצד ימין, למספר שעות. בפעם השנייה נרדמתי עם הכאבים אך כנראה התעוררתי מהם לאחר שעתיים, הפעם בנוסף עם צרבת קלה. אציין כי אני בעלת עודף משקל לא קטן אך גם לאחר ארוחות כבדות לא קרה לי דבר כזה, מה גם שבשני המקרים הללו הכאבים משום מה החלו רק לאחר שתיית מים קרים, כ – 2 כוסות ברציפות(אציין גם כי שתיתי זמן מה לאחר הארוחות ולא בסמוך להן, והארוחות לא היו שומניות או כבדות). חוץ מהכאבים לא נלוו תופעות נוספות. כמו כן היה כאב בטן קצר לאחר שתיית צ’ייסר באירוע, ויום לפני חוויתי כאב בצלעות הבטן כשהרמתי את אחייניתי בת השנה. קבעתי בינתיים תור לרופא משפחה. בכל זאת אשמח לחוות דעתך, על פי מה שקראתי, חושדת באבנים בכיס המרה. בנוסף מעוניינת לדעת האם יש קשר בין המקרים האחרונים שציינתי לכאבי הבטן לאחר האכילה. תודה.

ד"ר שמואל אביטל

לא משוכנע שיש קשר בין המקרים. עם זאת הכאבים לאחר אוכל מאוד אופיניים לכיס מרה ואני ממליץ לבצע את אולטראסאונד מכוון לכבד וכיס מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/09/2014

כאבים בבטן העליונה ותחתונה צד ימין לאחר ercp

ליפני ארבעה חודשים עברתי ercp עכב חסימה בצינורית הלבלב [נותחתי ליפני 20 שנה להוצאת כיס המרא] ערכי תפקודי כבד התאזנו , בדיקה קולונוסקופיה תקינה ,
ערכי הסוכר בדם עלו ל125 כאשר לפניכן עמדו על95 ,
מידי פעם חש התקף של כאב בחלק העליון של הבטן וגורם לי לתחושה של חולשה ברגלים
האם אני זקוק לתזונה שונה או סיבוך שלאחר ercp.
בבקה לתשובה.

ץ

ד"ר שמואל אביטל

לא נשמע שיש קשר לפעולת ה  ERCP ואין צורך בתזונה שונה אחרי הפרוצדורה.

 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
21/09/2014

כיס המרה

שלום רב,
אמי בת 73 עם גידול סרטני בלבלב, בסי טי האחרון הוסיפו משפט שיש נוזל סביב כיס המרה מה זה אומר ?

ד"ר שמואל אביטל

קשה לדעת. ייתכן ונוזל תגובתי בשל הגידול (כיס המרה קרוב לאזור הלבלב)


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
21/09/2014

אבנים בכיס מרה

מדובר באשה בת 25 אמא ל-3
גילו לה אבנים בכיס מרה,רציתי לשאול:
1. האם טיפול טבעי באבנים יעיל?
2.יש סיכוי שע”י טיפול טבעי האבן תצא ותתקע בדרכי מרה?
3. ניתוח עוזר|או שאחרי כמה שנים האבנים חוזרות לכבד או למקום אחר?

ד"ר שמואל אביטל

1. טיפול טבעי באבנים אינו יעיל

2. לא מכיר טיפול טבעי שעושה משהוא חיובי בהקשר לאבני מרה

3. ניתוח מרפא לחלוטין . בניתוח מסירים את כיס המרה ולכן אין ייצור יותר של אבנים. אין קשר בין בין מרה לאבנים במקומות אחרים (מערכת השתן)


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/08/2014

פירור אבן מזערית בסיטי

דוקטור שלום רב,
לפני כשבוע ביצעתי סיטי בטן עם ובלי חומר ניגוד ולהלן הממצאים: אגן חוץ כלייתי מעט מורחב ופירור אבן מזערי בכליה הימנית . מה אורים הממצאים האלה? צריך לטפל בזה?
תודה רבה מראש על התשובה,
אולגה

ד"ר שמואל אביטל

כדאי להיוועץ עם אורולוג. ישנה אבן קטנה בכליה אך אינני בטוח שיש לכך משמעות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/08/2014

ניתוח כיס מרה

שלום רב
בשבוע הבא אני מתוכננת לעבור כריתת כיס מרה עקב ריבוי אבנים
בבדיקת MRSA נמצא חיידק בשם STAPH.AUREUS
האם ניתן עדין לערוך את הניתוח כמתוכנן או שיש לטפל קודם בחיידק?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

ניתן לבצע


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
04/08/2014

אבן בכיס המרה

בחודשים האחרונים סבלתי מצרבות, אי נוחות בבטן, כאבים שאני מתארת כקלים, מפושטים. לפני כשבועיים היה התקף של כאבים עזים בבטן – באיזור הבטן העליונה, שחלף לאחר מספר שעות. לאחר כמה ימים התקף נוסף, הכאבים העירו אותי מהשינה בלילה, שוב, ברום הבטן. חלפו לאחר מספר שעות. לאחרונה גם צואה קשה מורכבת מחלקים קטנים. הצרבות והאי נוחות כולל כאבים נסבלים נמשכים, לא היו יותר התקפים של כאבים קשים.
הופניתי לאולטרהסאונד ונמצאה אבן 1.3 ס”מ בצואר כיס המרה,דופן לא מעובה. כל השאר תקין.
רופא המשפחה הפנה אותי לכירורג. השאלה אם ניתוח הכרחי, האם דחוף, האם תתאים פה פרוצדורה של הוצאת האבן ללא הסרת כיס המרה כולו?

ד"ר שמואל אביטל

לפני החלטה על ניתוח רצוי לברר האם יש בעיה בקיבה. ממליץ לבצע תבחין נשיפה לבדיקת קיומו של חיידק הליקובקטר בקיבה. במידה והבדיקה חיובית כדאי לטפל בחיידק ואח"כ להחליט אם יש צורך בכריתת כיס מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
23/07/2014

אבנים בכיס המרה

הלכתי לאולטראסאונד כבד כדי לבדוק אם הוא עדיין שומני והסתבר שכן. גילו לי 4 אבנים בכיס המרה משהו שלא ידעתי עליו, האבנים בגודל 0.6 . יש לי כאבים בזמן שאני אוכלת ולפני שגיליתי על האבנים היו לי התקפי כאבים נוראיים באזור של הקיבה.
הגיוני שכתוצאה מהאבנים בכיס המרה יש לי כאבים שאני אוכלת?

ד"ר שמואל אביטל

בהחלט יתכן. ממליץ לבוא להיבדק. חיש אפשרות שיהיה צורך בניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/06/2014

כיס מרה

יש חשד לאבנים בכיס המרה ובעוד שבוע אעבור אולטסאונד בטן וגסטרוסקופיה. מה מותר לי לאכול?. מה לקחת כשיש כאבים? מה לעשות אם עולה החום?

ד"ר שמואל אביטל
  • לא לאכול מאכלים עם שומן וארוחות גדולות. כל משכך כאבים עשוי לעזור . במידה והחום עולה לגשת מיד להיבדק

ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
עמוד 1 מתוך 212

שאלות נוספות בנושא: פורום אבנים בכיס המרה
