ד”ר שמואל אביטל

ד"ר שמואל אביטל

 

ד”ר שמואל אביטל, מנהל המחלקה הכירורגית ב’ בבית החולים מאיר בכפר סבא, הוא אחד הרופאים המנוסים והבכירים בישראל בתחום הניתוחים הלפרוסקופיים בכלל ובתחום הניתוחים הלפרוסקופיים של כיס המרה בפרט. בנוסף על תפקידו כמנהל מחלקה, פועל ד”ר אביטל כמרצה בכיר בתחום הכירורגיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת”א.

ד”ר שמואל אביטל סיים את לימודי הרפואה בשנת 1991 באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא התמחה בכירורגיה במחלקה הכירורגית של בית החולים איכילוב בתל אביב, והמשיך לביצוע מחקרים והשתלמויות בפלורידה בארה”ב, שם עבר גם את התמחותו בתחום הניתוחים הלפרוסקופיים.
עם שובו לארץ, בשנת 2003, מונה ד”ר אביטל לתפקיד כירורג בכיר בבית החולים איכילוב בתל אביב, ומונה לתפקיד סגן מנהל המחלקה בשנת 2008.
בשנת 2011 מונה לתפקיד מנהל המחלקה הכירורגית (ב’) בבית החולים מאיר בכפר סבא.

ד”ר שמואל אביטל מבצע ניתוחי כיס מרה בלפרוסקופיה, וניתוחים נוספים בבית החולים אסותא ברמת החי”ל. 

ד”ר שמואל אביטל חבר באיגודים הרפואיים הבאים:

  • ההסתדרות הרפואית הישראלית.
  • האיגוד הישראלי לכירורגיה כללית.
  • האיגוד הישראלי לכירורגיה אנדוסקופית.
  • האיגוד הישראלי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.
  • האיגוד האירופאי לכירורגיה אנדוסקופית (EAES).
  • האיגוד האמריקאי לכירורגי אנדוסקופית של המעי (SAGES).
  • האיגוד האמריקאי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.

פרסומים רפואיים מאת הד”ר שמואל אביטל



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

36 שאלות גולשים בהמשך העמוד

06/09/2017

סיבוכים בעקבות ניתוח הרניה.

שלום,קבלנו המלצה מדר עדי קארין לדבריו הנךמומחה בהוצאת רשת וכאבים כרונים .בני נותח ביוני 2016,מאז עבר עוד 4 ניתוחים ונכון לעכשו הינו סובל מכאבים עזים,אינו מסוגל כלל לעמוד וללכת.מחפשים מאד עזרה בנושא.תודה

12/08/2017

כאבים בצד שמאל של הבטן עם הקרנה לגב ולמותן

שלום ד”ר,
אני אישה בת 51, סובלת מלחץ דם גבוה, סכרת ופעימה מוקדמת של הלב, מטופלת בכדורים בכל בעיותי.
פניתי לרופא משפחה לגבי הכאבים, נשלחתי לאולטרסאונד בטן, נמצא כי יש לי כבד שומני, הרופאה אמרה שזה בסדר ואין מה לעשות, אני עם כאבים שחוזרים על עצמם, הרופאה מתעקשת שאעשה בדיקת קולונוסקופיה, דבר שאיני מסוגלת לעשות, ביקשתי ממנה לבצע בדיקות נוספות, גם דם וגם אולטרסאונד, אך היא אומרת שאין צורך,לשיכוך כאבים אני לוקחת אופטלגין, אך אני מרגישה שהכאבים הללו מונעים ממני רצף בחיים תקינים.לתשובתך אודה.

10/05/2017

הוצאת אבנים מכיס המרה

אני בן 71 לפני 3 שבועות קיבלתי התקפת כאבים בזמן שהית בשייט למזרח הרחוק. לאחר c.t גילו שיש אבנים בכיס המרה
שגרמו לזיהום במעברים. אישפזו אותי ל -5 ימים ונתנו לי אנטיביוטיקה דרך הוריד. ואז חזרתי לארץ היתי אצל כירורג
בקופח, שהמליץ להוציא את האבנים תוך חודש וחצי.
היתי רוצה לשמוע לחוות דעתך בטיפול. תודה

15/11/2016

אבנים בכיס המרה בהריון

שלום, אני בהריון בשבוע 21. לאחרונה גילו לי אבנים בכיס המרה כולל התרחבות כלי דם בשער הטחול.
הכאבים אינם פוסקים וניתוח בשלב זה לא בא בחשבון. האם בשלב זה ניתן להמליץ על שמירת הריון?

21/09/2016

ברור תוצאת CT

שלום,
שאלתי בתחילת ספטמבר ועדיין לא קיבלתי תשובה,
סובל ממועקה באיזור הבטן וקושי לנשום בדיבור מואמץ, ירדתי במשקל ובשבוע הבא אבצע בדיקות גסטרו.
עשיתי CT ובתוצאה שקיבלתי היה רשום: מודגם נגע היפודנסי בקוטר של כ- 14 מ”מ בסמוך לפונדוס של כיס המרה.
מה המשמעות ? האם נדרש ניתוח להסרה, האם קשור לתחושות שאני מרגיש ?

10/03/2016

ניתוח 3 בקעים בלאפרוסקופיה

האם ניתוח בקע פמורלי דו צדדי וטבורי ,3 בקעים , יכול להתבצע בלפרוסקופיה בניתוח אחד ?

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.

ולשאלתך, כן זה בהחלט אפשרי ומקובל.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
06/03/2016

אורולוג או נפרולוג

שלום ד”ר
אשתי בת 75 אושפזה בגלל חולשה ואיבוד נתרן בדם .עברה US כליות בבי”ח לניאדו. נמצא מבנה אקוגני קטן באורך 12 מ”מ בקוטב התחתון של הכליה הימנית -
אנגיומיוליפומה ? אחר? פרט לכך 2 הכליות בגודל ומבנה תקינים.
השאלה : למי עליה לפנות להמשך טיפול לאורולוג או לנפרולוג ?

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.

ולשאלתך, פנה לאורולוג.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/02/2016

ניתוח להוצאת כיס מרה

אני צריך לעבור ניתוח להוצאת כיס מרה,ברצוני לדעת אם הדבר אפשרי באסותא בקריות,הנני תושב קרית אתא

ד"ר שמואל אביטל


מתנצל על העיכוב בתשובה שנבע מבעיות טכניות.


ולשאלתך, כעיקרון כן. צריך למצוא כירורג בצפון שמבצע ניתוחים אילו בבית החולים שציינת.



ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
21/01/2016

בדיקת אולטרסאונד

שלום, בבדיקת האולטרסאונד שעשיתי לפני יומיים נכתב לי…
“כבד – לא מוגדל, מרקם אחיד.מוקד זעיר עד 8ממ אקוגני , המנגיומה ?אחר?.”
מה זה אומר? האם יש סיבה להילחץ או ללכת לבדיקות אחרות נוספות? מה משך הטיפול?
תודה מראש ויום טוב !

ד"ר שמואל אביטל

סביר שמדובר בהמנגיומה שזה ממצא שפיר . ממליץ מעקב עם אולטראסאונד בעוד מספר חודשים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/01/2016

אבן בכיס מרה

שלום, שבוע שאני סובלת מכאבים בבטן תחתונה בצד ימין וכאבים מתחת לחזה ימין שכאשר נוגעים מרגישה יותר את הכאב ובנשימה עמוקה. עשיתי אולטרסאונד בטן וגילו אבן בכיס מרה. מה הדחיפות להיכנס לחדר ניתוח? יש לציין שבשנתיים האחרונות עברתי 2 מקרים של חזה אוויר ונותחתי פעמיים להוצאת האוויר, בגלל שכיס המרה קרובה לאיזור המנותח, האם יש סיכון בניתוח הוצאת כיס מרה בגלל ההיסטוריה הרפואית של פעמיים פנאומטורקס בחזה ימין?

ד"ר שמואל אביטל

אין סיכון משמעותי בניתוח. מצד שני אין שום דחיפות ואני לא משוכנע שהכאבים אכן קשורים לאבן שנצפתה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
02/01/2016

פוליפ בכס המרה

שנים רבות שאני סובל מאבני מרה!! למדתי לחיות עם זה ואני שומר במזון שאני אוכל. לפני חודש התגלה פוליפ באולרסאונד הרופא שטיפל בי אמר שנעקוב ונראה אם הוא גדל ואם כן ננתח!!! גודל הפוליפ 5 מ״מ.
שאלתי אם לחכות ולעקוב או לנתח??

ד"ר שמואל אביטל

אין סיבה למהר מבחינת הפוליפ וניתן לעקוב. ללא קשר אם יש אבנים שגורמות לכאבים וזו כן סיבה להינתח..


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/12/2015

שלום ד”ר אביטל

מודה לך מאוד על המענה המהיר על שאלתי האם להסיר כיס מרה לפני הריון.מעריכה את העובדה שכירורג לא שלח אותי ישר להתנתח!
תודה רבה!!

ד"ר שמואל אביטל

בהצלחה...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
25/11/2015

יציאה לקונצרט שבוע לאחר ניתוח כיס מרה

האם מותר לי לצאת הערב לקונצרט או שיש בזה איזשהו סיכון. ניתחת אותי ביום ד’ שעבר בשעה 7 בערב והקונצרט היום ב- 8 בערב. אני כבר יומיים ללא מככים. קצת כואב אבל מרגישה בסדר.

ד"ר שמואל אביטל

תצאי ותהני...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/11/2015

כיס המרה

שלום, היו לי 4 התקפים יום אחרי יום של כאבים . כאבי תופת. הרופאת משפחה שלי ראתה עמילאז גבוה בדם, עשו לי אולטרסאונד כמה פעמים וראו דפנות מעובות בכיס המרה עם לכלוך , לא ידעו להגיד לי מהו בדיוק ( אבנים , גרגרים)האם אני חייב ניתוך?? ואם אתה המנתח אתה בודק שוב לפני אם באמת צריך ? אשמח לקבל תשובה שי

ד"ר שמואל אביטל

שי שלום כן אתה צריך ניתוח. האבנים טו גרגרים מסכנים אותך יותר מאבנים גדולות. 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/11/2015

האם רצוי לעשות ניתוח להוצאת כיס המרה

שלום שמי ליאור וכבר מספר חודשים שאני סובל מנפיחות בבטן ולפעמים מבחילות ודקירות
קטנות שמתפרסות על אזור הבטן והגב ולפעמים צרבות בנוסף נשלחתי לעשות בדיקות דם ובבדיקות יצא שיש לי ALK PHOSPHATASE-159 נשלחתי לעשות גם בדיקה על-קולית לבטן יצא הכול תקין חוץ מכיס מרה שנמצאו מספר אבנים בקוטר 1.3 ס”מ דופן אינו מעובה שאלתי היא האם צריך לעשות ניתוח להסרת כיס המרה .2-האם יש אפשרות במצב הזה שהאבנים יצאו לבד דרך תזונה נכונה ללא ניתוח

ד"ר שמואל אביטל

האבנים לא יצאו לבד. חלק מה סמפטומים יכולים להיות קשורים לממצא של האבנים. רמת ה alk p יכולה להיות קשורה לאבנים . על פניו ממליץ יעוץ אצל כירורג בשאלה של ניתוח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/09/2015

בקע

בקע קטן בטבור גיל חמש שלא כואב לו האם חובה לעשות ניתוח
האם יש דרך אלטרנטיבית חוץ מניתוח

ד"ר שמואל אביטל

אין דרך אלטרניטיבית. כעיקרון מומלץ ניתוח למנוע סיבוכים בעתיד. זה ניתוח קטן ופשוט.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/07/2015

כמה זמן לחכות עד לניתוח לכריתת כיס מרה?

ערב טוב!
עברתי 7 התקפי כאבים אדירים בתוך שבועיים, וגילו שכיס המרה שלי מלא באבנים קטנות. נקבעו לי שני תורים לניתוח – אחד בבית חולים ציבורי והשני בבית חולים פרטי.
כל מרכז רפואי טוען אחרת ביחס להמתנה בין ההתקף האחרון לבין מועד הניתוח.
6 שבועות? בסיום הדלקת? 3 שבועות? שאין כאבים? אני ממש מבולבלת.
כרגע המקום לא מודלק, ותפקודי הכבד חזרו להיות תקינים.
מה עושים? אני מאוד לחוצה.

תודה!

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון הזמן שמומלץ בספרות הוא 6 שבועות או יותר. עם זאת מנתחים לעיתים לפני וכמובן אחרי 6 שבועות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/05/2015

הריון עם אבן בכיס המרה ובקע טבורי

שלום דר’ אביטל,
אני בת 32 + 2 ילדים, כחודש לפני ההריון השני שלי סבלתי, מספר ימים, מכאבי בטן באזור הטבור. באולטאסאונד גילו בקע ליד הטבור באורך של חצי ס”מ שבגללו סבלתי מהכאבים ונתגלתה אבן בכיס המרה באורך 1.5 ס”מ. אחרי מספר ימים גיליתי שאני בהריון ובמהלכו אכלתי מזון דל שומן כדי לא להסתכן בדלקת. מאז עברו שלוש שנים, לפעמים אני סובלת מכאב באזור הבקע, אך מהאבן אינני סובלת בכלל ולא היו לי אף פעם התקפי כאבים באזור כיס המרה ושום סימנים של דלקת או חסימה. בדיקת אולטראסונד שנערכה למעקב לפני חודש הראתה כי האבן גדלה לאורך של 1.65 ס”מ. השאלה היא האם מסוכן להיכנס במצב זה להריון? האם כדאי להוציא את כיס המרה ולתקן את הבקע הטבורי?
תודה מראש,
ריקי

ד"ר שמואל אביטל

אין שום סכנה בכניסה להריון. כל עוד האבן אינה סמפטומטית אין צורך בהתערבות כלשהיא.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/04/2015

אבנים בכיס מרה שהתגלו באקראי

ד”ר אביטל שלום רב
במסגרת מעקב אחרי כבד שומני וביצוע US בטן עליונה התגלתה אבן קטנה בכיס מרה ב 10.2014 .רופא כירורג שהלכתי אליו המליץ שלא לעשות דבר אלא לבצע מעקב של US חוזר כעבור ששה חודשים.ב US נוסף שבצעתי ב 03.2015 התגלו מספר אבנים בכיס המרה .אותו רופא כירורג טוען שמבחינתו דבר לא השתנה וכל עוד אין תסמינים( כאב, אי נוחות בבטן ) אין לבצע דבר מלבד מעקב( US )כל 6 חודשים . באותה נשימה מוסיף הרופא שהתקף כאבים יכול לקרות בעוד שעה או לעולם לא.
שאלתי-1.האם לאור העובדה שקודם התגלתה אבן אחת ועתה מספר אבנים( בהפרש של 6 חודשים בלבד ) אין בכך כדי להעיד על החמרה בתהליך?
2.עבודתי מחייבת אותי למספר רב של נסיעות לחו”ל-האם אין סכנה שהתקף כזה יכול “לתפוס” אותי באמצע טיסה טרנס אטלנטית ( מעל האוקיינוס) ואז מה עושים ?
3. האם אין במקרה שלי הצדקה לבצע ניתוח ( שאני חושש ממנו מאוד ) של הסרת כיס המרה בבחינת “הקדם תרופה למכה”?
תודה מראש על התשובה

ד"ר שמואל אביטל

1. כעיקרון אין הוריה לכריתת כיס מרה רק בשל נוכחות אבנים גם אם מספרם עלה תוך מספר חודשים

2. הסיכוי שהאבנים לא יגרמו לתסמינים גבוה יותר מהסיכוי שתסבול מהאבנים. עם זאת כמובן לא ניתן לחזות מראש מי יפתח תסמינים ומי לא. התקף יכול להופיע גם בטיסה ארוכה אך הטיפול הראשוני הוא ממילא  משככי כאבים והימנעות מאוכל (הדבר אינו דומה לארוע לבבי שבו טיפול ראשוני מיטבי הוא קרדינלי).

3.  הסיכוי להופעת תסמינים הוא 20-25% למשך החיים. ז"א שהסיכוי להישאר ללא תסמינים הוא 75-80% . מכאן שלדעתי אין צורך בניתוח. במידה ויופיעו תסמינים אפילו הקלים ביותר אז כדאי להינתח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/01/2015

אבנים בכיס המרה

היה לי התקף בכיס המרה כולל מונלה עשו לי ניקוז איתו הלכתי שבועיםך לאחר שהוציאו אותו אמרו לי לחכות בערך חודש ונ ץחצי עד לניתוח כיס המרה עברו חודשים ולא קיבלתי הזמנה לניתוח מה עלי לעשות אושפזתי במאיר בכירוגית א אנובמבר האם אפשר לעבור ניתוח אצלך

ד"ר שמואל אביטל

אפשר לעבור ניתוח גם אצלינו. לאחר חודשיים הגיע הזמן להינתח...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/10/2014

הצרות בווטש

חוזרת אלייך לגבי תשובתך שתיתן לי תשובה לגבי אבא שלי והסיפור שלו שהוא סובל מהצרות בוושט
חייבת לפחות לדעת כיוון האם ניתוח יכול לפתור את בעייתו

ד"ר שמואל אביטל

שלום רב,

עניתי לך היום. האם מספק ?


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
22/08/2014

הוצאת כיס מרה

שלום.
לפני כ9 חודשים ביתי עברה ניתוח להוצאת כיס המרה בשל התקפים חמורים שגרמו לתפקודי הכבד לעלות באופן דרסטי.
לאחר הניתוח ההתקפים לא חזרו אז היו לה כל הזמן אי נעימות בבטן וכל הזמן התלוננה על כאבים ואמרו לנו שזה מהגז שהכניבו לבטן בניתוח ושלוקח בין חודש לשנתיים עד שזה עובר.
לאחר 3 חודשים אחרי הניתוח היה לביתי התקף של אבנים אך לא היה יותר כיס מרה!
לאחר התקף זה היו עוד 3 התקפים ואז לקחתי אותה לבית החולים ושם הרופא אמר כי אכן התפקודי כבד שלה עלו שוב פעם ( לא כמו עם האבנים אך עלו) והגדיר אותה כתעלומה!
חזרנו לבית והיה לה עוד התקפים שולכים ומתחזקים בחוזקו ובאורך הזמן של ההתקף.
ביתי ניסתה אומפרדקס 20 וגם 40 וכל משכח כאבים לא עוזר.
היא עברה mrsp ולא מצאו דבר לא טוב.
יש לה כל הזמן כאבים ברום הבטן ושביע לאחר ארולות מאוד קטנות( אכילת תפוח)
האם יש סיכוי שכל הכאבים האלה כבר לא קשורים לכיס המרה ושמחפשים את הדבר הלא נכון?
ביתי כמעט ולא אוכלת וכאשר היאאלא אוכלת היא טוענת שפחות כואב לה.
אשמח לעצה ועזרה.
תודה

ד"ר שמואל אביטל

הכאבים בוודאי אינם קשורים לכיס המרה כי הוא איננו.

שתי הסיבות השכיחות לכאבים אחרי כריתת כיס מרה הן אבנים שנשארו בדרכי מרה. את זה ניתן לברר באולטראסאונד ובדיקת דם לתפקודי כבד ואם זה לא חד משמעי אז ב MRI . והסיבה השנייה היא דלקות בקיבה שאת זה ניתן לברר בגסטרוסקופיה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/08/2014

כאבים מתחת הצלעות מצד שמאל

שלום רב,
בחודש האחרון אני חשה כאבים בצד שמאל מתחת לצלעות בקו ישר והתפשטות לכיוון הגב.
בבדיקת אולטרסאונד התגלו אבנים רבות (ישנות -לדברי טכנאית האולטרסאונד) בכיס המרה (בגודל 0.6) ללא ממצע דלקתי.
שאלתי היא: איך אוכל להיות בטוחה שסיבת הכאבים היא בשל האבנים בכיס המרה ולא מסיבה אחרת מאחר ושום בדיקה אחרת (אפשרית?) לא נעשתה.
אודה לקבל הצעתך.
בתודה מראש
ויקי מרגלית ruvicky@zahav.net.il
אודה

ד"ר שמואל אביטל

זה לא ברור האם הכאבים שלך קשורים לאבנים. כאבים משמאל לא אופיניים לאבני מרה. שווה להמשיך בירור (ייעוץ רופא פנימאי  וגסטרו) לפני שמחליטים שזו סיבת הכאבים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/08/2014

כיס המרה

עברתי ניתוח כריתת כיס המרה לפני שבועיים האם עישון הנרגילה מזיק לי בגלל הניתוח ??

ד"ר שמואל אביטל

לא מזיק


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
12/08/2014

כאבים באזור הגב התחתון עד פי הטבעת

שלום רב
יש לי שאלה בנוגע לכאבים שמטרידים אותי מספר שנים שמופיעים בתדירות נמוכה.
מדובר על כאבים קרובים לפי הטבעת אך פנימיים שנמשכים לכיוון הגב.
הכאבים מופיעים בתדירות של אחת לכמה שבועות או אפילו חודשים, למשך כשעה, 80% מהפעמים בלילה בזמן שינה ולפעמים גם בערב.
לא נראה שזה נובע ממזון מסויים.והטלת צואה לא עוזרת להפגת הכאבים. הם נעלמים מעצמם.
הלכתי לרופא והוא נתן לי מרשם לסוג של קצף שלא השתמשתי בו מפני שהכאבים הם פנימיים.

ד"ר שמואל אביטל

עש סנדרום של כאבים מהסוג שתיארת. הסיבות לסוג כאב כזה אינן ברורות. יתכן שמדובר בכיווץ של שרירי האגן. ממליץ להתייעץ עם פרוקטולוג.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/07/2014

פוליפים בכיס המרה

השאלה השניה שלי אם לא אמרו בבדיקה כמה גודל הפוליפים מה זה אומר התשובה היתה פוליפים בכיס המרה. ותודה לך

ד"ר שמואל אביטל

שוב , אני מניח שמדובר בפוליפים קטנים. במקרים רבים מה שנראה כפוליפים קטנים בכיס המרה מתברר בסוף כגבישי כולסטרול או אבנים קטנות. כדאי לעקוב באולטראסאונד בכל מקרה כל 6-12 חודשים. 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/07/2014

כיס מרה

ידוע לי שקיימים קליפסים בתוך הבטן שלי לאחר שעברתי ניתוח לכריתת כיס המרה…הניתוח נעשה לפני מעל לשנה. שאלתי היא האם מותר לי לעשות כפיפות בטן ואין חשש שהסיכות יזוזו או ייפלו? במידה והן ייפלו, האם זה גורם לכאבים עזים?

תודה
מיכאל

ד"ר שמואל אביטל

מותר לעשות הכל הקליפסים לא יפלו ולא יהיו כאבים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/06/2014

מהדקי מתכת

שלום רב
עברתי ניתוח כי מרה לפני כמה חודשים.היום במקרה גיליתי באינטרנט שנשארו כמה סיכות בתוך הבטן לאחר הניתוח..האם אכן בתוך הבטן השאירו לי כמה סיכות?

תודה
מיכאל

ד"ר שמואל אביטל

אכן כן. משאירים סיכות שאוטמות את צינור כיס המרה ואת העורק. הם שלך לתמיד... אין לכך משמעות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/06/2014

כיס מרה

אני בערך חודש אחרי ניתוח כיס מרה ויש לי כאבים באמצע הגב עם מיחושים לא נעימים למרכז הבטן האם יש קשר לניתוח
המנתח אמר שהניתוח עבר כשורה והכל תקין אבל הכאבים ממש טורדנים מבחינתי

ד"ר שמואל אביטל

לעיתים יתכנו כאבים ומיחושים מספר שבועות אחרי הניתוח.

במידה והכאבים לא יחלפו עוד מספר שבועות ממליץ לפנות לבירור כולל אולטראסאונד.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/02/2014

לאחר ניתוח כיס מרה

שלום,
לפני חודשיים וחצי עברתי כריתת כיס מרה בלפרוסקופיה, במהלך הניתוח היה דימום משמעותי ממיטת הכיס שנעצר בלחיצה, והושם נקז למיטת הכיס למשך יומיים, בחודש וחצי שלאחר מכן היו כאבים בנשימה, כלומר יכולתי למלא את הריאות באוויר עד גבול מסויים, מעבר לגבול כאב מאוד באיזור הצלעות התחתונות מימין, מאז הכאב פחת בהדרגה והיום יש מדי פעם כאב קל בעיקר כאני קם בבוקר. הבעיה היא שאני מרגיש שהנשימה שלי לא חזרה למצב תקין, כאילו ששאיפת האוויר נעצרת באותו גבול כאב שהיה. מה ניתןרצוי לעשות?

ד"ר שמואל אביטל

סביר להניח שהכל תקין.

עם זאת כדאי לעשות צילום חזה ולוודא שהריאה הימנית תקינה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/01/2014

פוליפ בכיס מרה

התגלה במקרה פוליפ בכיס מרה בגודל 1.1 סמ. הרופא אמר לי שצריך להוציא את כיס המרה.
אני מתלבטת כי אין לי כאבים . גם כן להוציא את כל כיס המרה בגלל פוליפ קטן בגודל 1סמ???
מאוד קשה לי .
תגידו לי מה לעשות

ד"ר שמואל אביטל

התשובה היא כן. רצוי מאוד להסיר את כיס המרה בפוליפ בגודל הזה מחשש לגדילה שלו והפיכה שלו לממצא לא סמפטי. כריתת הכיס לא משפיעה על מהלך החיים לאחר מיכן.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/12/2013

ניתוח אבנים בכיס מרה

אני נכנסת לניתוח עוד יומיים וקיבלתי מחזור. האים עליי לידע את הרופא המנתח. האים המחזור דוחה את הניתוח?

ד"ר שמואל אביטל

מחזור לא דוחה ניתוח...

בהצלחה!


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/11/2013

ניתוח כיס מרה בהריון

דר’ אביטל שלום וברכה,
מזה חצי שנה ויותר שאני סובלת מהתקפים עזים . לאחר בדיקת אולטרסאונד שהייתה לפני כחודש התגלו אבנים בכיס המרה ומיד נקבע לי ניתוח. אלא שתוך כדי ההכנות לניתוח ובדיקות הדם גליתי שאני בהריון. (שבוע חמישי). הייתי אצל מספר רופאים להתייעצות וכל אחד אמר לי דבר אחר. אחד אמר שניתן לעשות ניתוח גם בשלב הזה, אחר אמר לעשות ניתוח בשליש השני להריון והרופא המנתח עצמו אמר שאין לנתח בזמן ההריון, אלא רק לאחר שאלד.
אני מבולבלת מאד. ובעיקר מפחדת לקבל שוב התקף, ויותר מכך מפחדת להגיע למצב של דלקות או סיבוכים בשלב מאוחר יותר של ההריון, דבר שיכול לגרום לסכננה ממשית לי וכמובן לעובר. מה נכון לעשות? אשמח לתשובתך!

ד"ר שמואל אביטל

שלום רב,

נראה לי שכבר עניתי על שאלתך בפורום אחר.

כעיקרון אם יש המשך של הסמפטומים כדאי להסיר את כיס המרה גם במהלך ההריון.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/10/2013

בעיית בלרובין גבוה לאחר ניתוח הסרת אבנים בכיס המרה

אמא שלי מאושפזת כבר חודש במחלקת כרורגיה ב בבית החולים , ועברה לאחרונה ניתוח להוצאת אבניים מתעלת החיבור בין כיס המרה לכבד, בדיקות כבר בהתחלה גילו רמת בלרובין גבוהה מהרגיל ואותם רמות נשארו גבוהות גם לאחר הניתוח ,וגם לאחר קבלת אנטיביוטיקה רמת הבלרובין אינה יורדת. כמו כן בביקורנו האחרון הבחנו שגוון העור הפך צהבהב. הפחד שלנו הוא שבית החולים הורא לנו להמתין לירידת רמת הבלרובין ואנו ממשכים להתים וופוחדיים שהמחלה עלולה ללכת לכיוון לא רצוי. נשמח לקבל את חוות דעתך בנושא

ד"ר שמואל אביטל

קשה לדעת. לעיתים לוקח זמן עד שהצהבת יורדת. צריך לעקוב אחרי רמות הבילירובין בדם.

במידה והצהבת לא תרד או תעלה בימים הקרובים כדאי לבצע בדיקת אולטראסאונד.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/10/2013

קושי להוריד במשקל לאחר ניתוח כיס מרה

שאלתי היא, האם זה שאין לי כיס מרה קשור לקושי שלי להוריד במשקל למרות שאני אוכלת כ1200 קלוריות ביום ( בעיקר סלטים למיניהם) ועושה כל יום התעמלות כ35 דקות.

ד"ר שמואל אביטל

לא. אין קשר בין הדברים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/09/2013

ניתוח כיס מרה

ד”ר שלום,
הייתי מעונייןנת לדעת האם אתה מבצע ניתוח כיס מרה בבית החולים אסותא. חוץ מזה מעניין אותי לדעת האם כאשר הניתוח מבוצע מוקדם בבוקר, האם אפשר להשתחרר מבית החולים עוד באותו היום, כאשר עושים את הניתוח בלפרוסקופי?

ד"ר שמואל אביטל

כן, אני מבצע את הניתוחים בבית חולים אסותא תל אביב.

כעיקרון על פי רוב מנתח אחר הצהריים או בערב ואז נשארים בבית החולים במהלך הלילה.

לעיתים רחוקות יותר מנתח בבוקר ואז ניתן להשתחרר באותו היום.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
12/09/2013

אבנים בכיס המרה וצום

יש לי אבנים בכיס המרה, אני לפני ניתוח
מקפידה על תזונה דלת שומן
האם יכולה לצום ביום כיפור? או שמא עדיף להמנע?

ד"ר שמואל אביטל

מתנצל על העיכוב בתשובה... אבל כן ניתן בהחלט לצום.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר

שאלות נוספות בנושא: ד”ר שמואל אביטל
