ד”ר רון גרינברג

ד"ר רון גרינברג

 

ד”ר רון גרינברג, רופא בכיר החטיבה הכירורגית בבית החולים איכילוב בתל אביב, סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב בשנת 1993. בנוסף לתפקידו בבית החולים משמש מרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
ד”ר רון גרינברג ביצע התמחות בכירורגיה במחלקה הכירורגית בבית החולים איכילוב בתל אביב, אותה סיים בשנת 2000, והוא פועל בבית חולים זה מאז.

ד”ר רון גרינברג ביצע השתלמות בביצוע ניתוחים לפרוסקופיים בבית החולים המרכזי ברומא בשנת 2004, ומאז ביצע ניתוחי כיס מרה, וניתוחים רבים נוספים בשיטה זו, בנוסף ד”ר גרינברג הוא מומחה בתחום ניתוחי פי הטבעת, המעי הגס ורצפת האגן, והוא מבצע ניתוחים בבית החולים אסותא ברמת החי”ל.

ד”ר רון גרינברג מתראיין בנושא אבנים בכיס המרה:

ד”ר רון גרינברג חבר באיגודים הרפואיים הבאים:

  • ההסתדרות הרפואית הישראלית.
  • האיגוד הישראלי לכירורגיה כללית.
  • האיגוד הישראלי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.
  • האיגוד האירופי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום
  • האיגוד האמריקאי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.

פרסומים רפואיים מאת ד”ר רון גרינברג



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

8 שאלות גולשים בהמשך העמוד

07/03/2017

טיפול ברקטוצלה אינטרוצלה

שלום!
אני בת 45.7 סובלת מעצירות עקב צניחת מעיי דק ,גס ,רחם ושלפוחית. בנובמבר 2015 עברתי ניתוח STARR+תיקון אינטרוצלה (לפרוסקופיה).לפני חצי שנה שוב פעם חזרו בעיות עם ההתרוקנות. עשיתי לפני שבוע בדיקת פרוקטוגרפיה והתברר שבעיה חזרה.ניתוח לא עזר בכלל.
האם יש דרכים יותר אפקטיביים לתיקון בעיות האלו? נא תשובתך.
תודה מראש.
אוקסנה.

29/09/2016

הסדר עם הכלליתמושלם

האם לד”ר אביטל גרינברג יש הסדרים עם כללית מושלם לגבי ניתוח כיס המרה ? ואם כן – איך ניתן להזמין תור לניתוח ( נמצאו אבנים ויש כאבים רבים )
אם אין הסדרים על כללית- האם תוכלו להמליץ על רופאים שיש להם הסדר עם הכללית ?

07/05/2016

נפיחות בצד שמאל של הבטן בהמשך למותם

לאחר שבועיים שחליתי בשלבקת חוגרת בחלק של מותן שמאל והמשך לבטן הופיעה נפיחות באיזור הבטן השמאלית זה כשבועיים. יש לי כאבים באיזור זה. האם הנפיחות קשורה לשלבקת או לבעיה בדופן הבטן

ד"ר שמואל אביטל

סביר להניח שקשור לשלבקת

במידה ולא יהיה שיפור בחודשיים הקרובים ממליץ להיבדק


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/12/2015

האם יש הסדר עם קופ”ח מאוחדת

שלום, האם למנתחים דר’ שמואל אביטל ולדר’ רון גרינברג יש הסדר עם קופ”ח מאוחדת?

ד"ר שמואל אביטל

כן. 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
28/01/2015

פוליפים בכיס מרה

שלום דר עשיתי אולטראסאונד ובוא גילו כי יש לי 6.עד 7 פוליפים זעירים עד 0.5 ס”מ הרופא אמר מכיוון שאין בדיקה להשוואה נחכה ונעשה שוב עוד חצי שנה .האם לחכות או כדאי לכרות האם יכול להיות סרטני

ד"ר שמואל אביטל

כדאי לחכות. יש סבירות שה"פוליפים" האילו הם גבישי כולסטרול דבוקים לדופן הכיס. אולטראסאונד עוד חצי שנה זו תוכנית סבירה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/06/2014

כיס מרה

עברתי לפני שנה ניתוח כיס מרה ושאלתי היא אם נשארו לי בתוך הבטן קליפסים? האם זה מסוכן?

ד"ר שמואל אביטל

יש אכן קליפסים ולא זה לא מסוכן.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
20/03/2014

ניתוח כיס המרה לאחר ניתוח

שמי מוטי, בן 71, לפני שנתיים עברתי ניתוח לכריתת שני שליש מהלבלב. בתחילה ניסו לנתח בשיטת הלפרוסקופיה, עסו 4 חורים, משום מה זה לא הצליח והחליטו לנתח בניתוח רגיל, כלומר חיתוך לרוחב הבטן.
4 חודשים לאחר הניתוח, בבדיקת C.T., גילו אבן בכיס המרה.
לפני כשבועיים היו לי כאבים עזים כתוצאה מאבן בכיס המרה. עשיתי צילום אולטרה סאונד וגילו את האבן/אבנים, עשיתי בדיקת דם ובבדיקות לא גילו זיהום בכיס המרה.
1. האם כדאי לעשות ניתוח לפרוסקופי לאחר הניתוח הרגיל?
2. האם כדאי להמתין עד שכאבים יגברו ומהם הסימנים האופטימליים מהם ניתן ללמוד שכדאי לעשות ניתוח.
כתוצאה מהניתוח הקודם יש לי סוכרת.
נא להתייחס גם לגילי המבוגר וגם לסוכרת.
בברכה, מוטי.

ד"ר שמואל אביטל

1. לא כדאי לחכות לכאבים חדשים ומומלץ לכרות את כיס המרה בהקדם.

2. דווקא בגלל הסכרת כדאי  לנתח כי התפתחות של דלקת בכיס המרה במטופל הסובל מסכרת יכולה להיות יותר אגרסיבית.

3. אין מניעה לעשות ניתוח לפרוסקופי אחרי הניתוח שעברת אם כי יכול להיות קצת יותר קשה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/12/2013

אבנים ניידות בכיס מרה

עקב אי נוחות בבטן טכאבים בצד ימין נשלחתי למיון – עשיתי בדיקות דם שתן הכל תקין נשלחתי לגינקולויה נעשה US והוצאת דגימה מהרחם והכל תקין – נשלחתי על ידי רופה משפחה לגסטרו וקיבלתי לבצע בדיקה US בטן עליונה ותחתונה וגם קונולוסקופיה וגסטרוסקופיה – הספקתי לעשות רק US בטן לפני יומיים והתשובה היא שיש לי אבנים מתניידות בכיס מרה – מה אני עושה הלאה ? האם להמשיך בבדיקות הגסטרו ? כרגע אין לי כאבים בבטן אבל יש לי כאבי גב כשאני עומדת הרבה זמן אני עושה שעה הליכה כל יום האם להמשיך ?? אודה לך על תשובה האם דרוש ניתוח

ד"ר שמואל אביטל

כדאי להמשיך את הבירור.

הסמפטומים שלך לא ממש מוסברים על ידי העובדה שיש אבנים בכיס מרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר

שאלות נוספות בנושא: ד”ר רון גרינברג
