אבנים בכיס המרה

אבנים בכיס המרה מהוות את המחלה הנפוצה ביותר של כיס המרה, תופעה זו תוקפת כרבע מהאוכלוסיה בעולם המערבי בשלב כלשהו בחייהם. הטיפול המקובל בימינו הוא ביצוע ניתוח כיס מרה, ניתוח שהפך בשנים האחרות לפשוט הרבה יותר מבעבר, כתוצאה משימוש בשיטת הניתוח הלפרוסקופית – שיטה מתקדמת המאפשרת הסרה של כיס המרה בשלמותו, ללא הצורך בפתיחת הבטן.

ד”ר שמואל אביטל מתראיין בנושא אבנים בכיס המרה בתוכניתו של פרופ’ רפי קרסו

מהן אבנים בכיס המרה וכיצד הן נוצרות?

המחלה הנפוצה ביותר שמאפיינת את כיס המרה היא היווצרות “אבנים” בתוכו, מחלה זו נקראת כולליתיאזיס. לעיתים נוצרת אבן גדולה אחת ולעיתים נוצרות מספר אבנים קטנות. גודל האבנים יכול לנוע בין מילימטר בודד למספר סנטימטרים.

כשלושה רבעים מהאבנים שנוצרות בכיס המרה מורכבות בעיקר מכולסטרול. נוזל המרה הוא נוזל שמופרש מהכבד, והוא מכיל תערובת של מספר חומרים, בהם כולסטרול, אשר מאפשרים התמוססות של שומן. לעיתים, אותם ריכוז החומרים משתנה באופן כזה שהכולסטרול, שמתמוסס באופן נורמלי בנוזל המרה, אינו מתמוסס בו לחלוטין, ומתגבש לאבנים. קצב היווצרות האבנים תלוי בכמות הכולסטרול המופרשת מהכבד, וכמות החומרים הממסים.

הרבע הנוסף של אבני המרה הם אבנים העשויות בעיקר מסידן, או משילוב של סידן וכולסטרול. אבנים מסוג זה נוצרות כתוצאה משילוב של חומר המכונה בילירובין המופרש מהכבד, חומצות שומן וסידן.

לסוגי אבנים אלו צבעים שונים, וניתן להבחין בניהם בעין כאשר האבנים מוצאות מן הגוף. תהליך היצירה של אבני מרה העשויות סידן מואץ לעיתים גם ע”י חיידקים שגורמים לזיהום בכיס המרה. זיהום זה עשוי לגרום לשחרור יותר בילירובין מהכבד, שמאיץ את יצירת האבנים, או לשינוי הרכב נוזל המרה באופן שגורם לשקיעה רבה יותר של כולסטרול.

סרטון בנושא היווצרות אבנים בכיס מרה

בקרב מי מופיעות אבנים בכיס המרה?

כרבע מהאוכלוסייה בעולם המערבי יפתח בשלב מסוים בחייו אבנים בכיס המרה, אך רובה של אוכלוסייה זו לא תפתח תסמינים בעייתיים כלל, ותוכל להמשיך לחיות עם אבנים אלה לאורך כל חייהם.

היווצרות אבנים בכיס המרה היא תופעה נדירה מאוד אצל ילדים, ולכן אם תופעה זו אכן קרתה אצל ילד, כדאי לבדוק האם קיים גורם ספציפי שהביא להיווצרות האבנים – כמו זיהום. אבנים בכיס המרה תוקפות נשים, בהיקף משמעותי יותר מגברים, בעיקר בגילאי הפוריות, כאשר נשים בהריון סובלות מיותר תסמינים כתוצאה משינויים הורמונליים שמשפיעים על כיס המרה ואופן תנועתו. בנוסף, הלחץ שנוצר על חלל הבטן כתוצאה מהתפתחות העובר משפיעה אף היא על הסימפטומים, ועשוי לגרום להחרפה בכאבים.

אבנים בכיס המרה

אבנים בכיס המרה

מהם הסימפטומים של אבנים בכיס המרה?

מרבית האנשים הסובלים מאבנים בכיס המרה אינם סובלים מתסמינים כלל, לעיתים עד לסוף חייהם. תופעה זו מכונה “אבני מרה שקטות”. עם זאת, מיעוט מהאנשים מפתחים כאבים בצד ימין של הבטן העליונה או החזה התחתון לעיתים עם הקרנה לאיזור הגב, תופעה זו מתפתחת בדרך כלל כאשר האבנים מגיעות לגודל גדול משמונה מ”מ. לעיתים כאבים אלו מלווים בתחושת בחילה והקאות, תופעות שבדרך כלל נמשכות בין חצי שעה לכמה שעות. לעיתים יחושו החולים תחושת כאב גם בין השכמות, באופן שדומה לכאב הנובע מתופעת האבנים בכליות. תחושת הכאב בחזה מופיעה בדרך כלל אחרי אכילת מזונות שומנים במיוחד, ומופיעה כמעט תמיד בלילה. באופן פיזיולוגי, לאחר ארוחה, כיס המרה מקבל “הוראה” להתכווץ ולהזרים את תוכנו, נוזל המרה שנאגר בו אל המעיים, כאמור המרה מסייעת לספיגת חומרים מסיסי שומן. כאשר קיימות אבנים בכיס המרה, הן עלולות לנוע עם זרם המרה ולהיתקע בפתח כיס המרה. במקרה זה כיס המרה מתכווץ כנגד התנגדות, ואז נוצר הכאב האופייני בבטן העליונה, בד”כ בצד ימין.
לאחר פרק זמן מסוים שריר דופן כיס המרה נחלש, ההתכווצות פוסקת ובהרפיית הלחץ האבן משתחררת וה”פקק” נפתח, מה שמביא להקלה בכאב. במצב זה מומלץ לטפל בכיס המרה בהקדם כדי למנוע התקפים כואבים וכדי למנוע אפשרות של התפתחות דלקת המהווה בעיה חמורה יותר.

ניתן לשים לב שבניגוד לסוגים אחרים של כאבים במערכת העיכול, לא מרגישים הקלה לאחר הקאה, שימוש בשירותים, או תרופות נגד צרבות. מלבד הצורך הברור בהתייעצות עם רופא וקבלת טיפול מתאים, מומלץ כתוצאה מסימפטומים אלו להימנע ממזונות שומניים, כדי למנוע התפתחות סימפטומים אלו. המלצות תזונתיות ניתן לקרוא במאמר העוסק בתזונה ואבנים בכיס המרה.

סימפטומים נוספים לאבנים בכיס המרה הם נפיחות בבטן, גזים, גיהוקים, ובעיות בעיכול. במקרים חמורים עלולה להתפתח צהבת, הנובעת מחסימה של כיס המרה, ויכולים להופיע סימפטומים של צואה בהירה, שתן כהה, רגישות באיזור הכבד וחום.

מהם הסיבוכים של אבנים בכיס המרה?

בהימצאות אבנים בכיס המרה קיימים סיכונים בנוסף לאותם כאבים בבטן העליונה או בחזה התחתון. לעיתים האבנים חוסמות מעבר של נוזל המרה, ועלולות להביא בכך לדלקת לדלקת בכיס המרה עצמו, בכבד, או בלבלב. דלקות אלו עלולות להיות מלוות ביצירת מוגלה, או ליצירת נמק בכיס המרה שעלול לגרום לקרע בכיס, ולפיזור תוכנו הדלקתי בחלל הבטן. כל אחד ממקרים אלו הוא מקרה המצריך טיפול חירום בתחילה באמצעות טיפול אנטיביוטי ולאחר מכן באמצעות טיפול ניתוחי. אי טיפול עלול להוביל לפגיעה בתפקוד הלבלב והכבד ואף למוות. דלקת זו מכונה כולדוכוליתיאזיס, והיא עיקר הסיבה לכך שהטיפול באבנים הוא חשוב, ואין להזניחו, מלבד הכאבים ואי הנוחות שנגרמת לחולים.

סיבוך נוסף שנובע מאבנים בכיס המרה הוא מעבר של אבן דרך דרכי המרה אל המעי וחסימה של המעי. זהו מצב שנקרא “אילאוס“, ופתרונו נעשה לעיתים אך ורק ע”י ניתוח.

אבנים בכיס מרה - עשויות שילוב של כולסטרול, סידן ובילירובין

אבנים בכיס מרה – עשויות שילוב של כולסטרול, סידן ובילירובין

כיצד מאבחנים אבנים בכיס המרה?

בזמן התקף של כאב בחזה התחתון או בחזה העליון הנובע מאבנים בכיס המרה נוצרת בדרך כלל נפיחות ורגישות באיזור הכיס, נפיחות זו יכולה להיות מורגשת במגע ע”י הרופא, לכן, אם אתם חשים את אותם כאבים שתוארו, פנו מיד אל הרופא לאיבחון.

אם התפתחה דלקת בכיס המרה או בכבד, ניתן לחוש במאפיינים של דלקת – חום ולחץ דם נמוך. במקרה של דלקת בכבד ניתן לשים לב להתפתחות צהבת.

האבחון הסופי של אבנים בכיס המרה נעשה באמצעות בדיקת אולטרה סאונד פשוטה, במהלכה ניתן לבדוק קיום אבנים ואת מידת חומרת המצב.

הרופא יפנה אתכם לבדיקה זו אם יחשוד שמדובר באבנים בכיס המרה, אל תהססו לשתף אותו במחשבותיכם ותחושותיכם. כל אלו יסייעו באיבחון נכון של המצב ובהתאמת הטיפול המתאים ביותר עבורכם.

כיצד מטפלים באבנים בכיס המרה?

קיימות מספר אפשרויות מקובלות לטיפול באבנים בכיס המרה, כאשר האפשרות המקובלת ביותר היא ביצוע כריתה של כיס המרה. ד”ר שמואל אביטל, כירורג בכיר המומחה בניתוחים מסוג זה, ממליץ במיוחד על השיטה הלפרוסקופית, שמאפשרת החלמה מהירה יותר ופשוטה יותר. כל האפשרויות הללו מפורטות בעמוד ניתוח כיס מרה, חשוב מאוד להכיר את האפשרויות, ולוודא שהרופא יקבל את ההחלטה על סוג הטיפול המתאים בהתאם למצבכם הרפואי, רגישויותיכם, גילכם ופרמטרים אחרים שיבדקו על ידו.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

397 שאלות גולשים בהמשך העמוד

ד"ר שמואל אביטל

תשלחי את התשובה בשלמותה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/01/2016

דלקת בכיס מרה

שלום רב,
בעלי אובחן עם דלקת בכיס המרה. מטופל כבר שבוע באוגמנטין אך ללא שיפור. האם ישנם טיפולים מקובלים אחרים?

ד"ר שמואל אביטל

במידה ואין שיפור צריך לשקול ניתוח. בחולים מבוגרים ניתן להכניס נקז לכיס המרה ואז לשקול ניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
20/01/2016

Us כליות ודרכי השתן

שלום
באולטראסאונד כליות ודרכי שתן שעשיתי נרשם:
כליה שמאלית:
בגודל ומבנה תקין וללא אבנים וללא הידרונפרוזיס.
באזור גביעים מקבוצה עליונה הודגם מוקד מעט אקוגני בקוטר 0.6 סמ.
ללא צל אקוסטי: milk of calcium
מה זה אומר?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

לא יודע... ממליץ להתייעץ עם אורולוג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/01/2016

אבנים בכיס מרה

שלום דר’ בהמשך להתכתבות שלנו יש לי כרגע דלקת בכיס מרה ואבנים קטנות . האם כדאי לנתח עם דלקת או להמתין עד שהדלקת תעבור? יש לי כאבים חזקים לפעמים . אודה לתשובתך . יהושוע פיינה.

ד"ר שמואל אביטל

לדעתי כדאי להמתין עד לרזולוציה של הדלקת. עם זאת אם יש המשך של הסמפטומים ללא שיפור לעיתי מנתחים גם במהלך תהליך דלקתי.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/01/2016

אבנים בכיס מרה אצל תינוקת

שלום שמי ויקטוריה , לבתי הקטנה התלו אבנים בדרכי מרה בגיל שנה וחצי, לאחר ברורים שהיא עברה וניתוח להוצאת כיס מרה עדיין לא יודעים מה הסיבה האמתית שממנה נוצרות אבנים. השאלה שלי האם אני בתור אמא שארצה להביא עוד ילדים צריכה לעבור איזשהם בדיקות? האם התופעה יכולה לקרות גם אצל הילדים הבאים?

ד"ר שמואל אביטל

למיטב ידיעתי לא אבל כדאי להתייעץ עם רופא ילדים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
16/01/2016

בקע סרעפתי

לפני כשבוע וחצי בעלי עבר ניתוח כריתת כיס מרה בהצלחה אבל כל הסמן הוא מאבק. האם ישנה אפשרות שזהו בקע סרעפתי?

ד"ר שמואל אביטל

מניח שהתכוונת למגהק. לא בטוח שקשור לבקע סרעפתי. ממליץ להיבדק על ידי הכירורג שניתח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/01/2016

כאבים בצלעות

שלום דר
לפני כן חודשים החלו לי כאבים בצלעות ממש מתחת לשדיים לאחר תקופה שהכאב השתלט עלי פניתי לחדר מיון שם. ערכו לי סי טי בטן שלמעט אבן קטנה בכיס מרה לא מצאו כלום. נשלחתי לגסטרו שם נמצאה דלקת בקיבה וחיידק הליקובקטר. בד בבד נכנסתי להריון לפי התחלת הטיפול בחיידק. נכון להיום אני סובלת מכאבים איומים בצלעות עד לסרעפת עם הקרנה לגב.
האם כאב כל כך חזק יכול להיגרם מה חיידק הזה
והאם כדאי לבקש מרופא המשפחה אולטראסאונד בטן?
כי זה ממש בצלעות על גבול בית החזה.
תודה

ד"ר שמואל אביטל

קשה להעריך מה סיבת הכאבים. צריך לברר עם רופא הנשים אם אין בעיה לקחת תרופות סותרי חומצה במהלך ההריון (לדעתי אין בעיה). כדאי גם להשלים אולטראסאונד לראות שאין סימני דלקת בכיס המרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/01/2016

ניתוח משולב (הוצאת כיס מרה וקיצור קיבה)

תודה ד”ר על תשובתך. בהמלצתך ציינת כי כדאי לעשות את שניהם יחד בניתוח אחד…העניין שהפוליפ אצלי כבר שנתיים ולחכות לניתוח קיצור קיבה זה ייקח לפחות כשנה. כמו כן , לא יודעת אם אני בקריטריונים
(גובהי 1.65) ולא כל אחד מנתח את שניהם יחד בארץ (קיצור קיבה לא נחשב דחוף גם אם יש פוליפ)
מתלבטת…

ד"ר שמואל אביטל

יתכן ואת בקריטריונים . הקריטריונים נקבעים לפי היחס בין משקל הגוף לגובה (BMI). מציע בכל זאת לבדוק את האופציה של ניתוח משולב

 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/01/2016

כאב באזור הצלעות לאחר האוכל

היי דר שלום לך , אני בת 23 בהריון שבוע 18 תכף מסיימת חודש 4 נכנסת ל5 , בזמן האחרון לא נראה לי שזה קשור להריון אבל בשבוע האחרון משום מה כל פעם לאחר האוכל יש לי כאב באזור הגב איפה שהצלעות אני לא יודעת להסביר מיקום מדויק בצד ימין ומתחת לצלעות ימין בבטן כאבים תחושה של יד לוחצת ממש אחרי האוכל אני מרגישה את זה בד״כ ממה זה נובע נראה לך? תודה על העזרה .:)

ד"ר שמואל אביטל

ייתכן שזה קשור לאבנים בכיס מרה. ממליץ על ביצוע אולטראסאונד מכוון לכבד וכיס מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/01/2016

בוץ בכיס המרה

שלום,
לפני כמה ימים שוחרתתי מבית החולים לאחר שאיבחנו אצלי בוץ בכיס המרה, אושפזתי בעקבות כאבים חזקים שבאים לסירוגין, הרופאים לא רצו לנתח וביקשו שאעבור בירור גסטרו על מנת לשלול דלקת בכיבה מכיוון שלא הפסקתי להקיא ורק לאחר הבירור יוחלט על זמן לניתוח, יש לציין שגם היום אני עם בחילות וכאבים שבאים והולכים.
האם זה נכון להמתין או שיש דרך אחרת לטיפול?
תודה מראש,
אורטל (גיל 34)

ד"ר שמואל אביטל

אני לא בטוח שאת סובלת מבעית כיס מרה. ייתכן באמת שמדובר בבעיית קיבה. מומלץ להשלים את הבירור אצל רופא הגסטרו


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
06/01/2016

בחילות

כרתו לי את כיס המרה לפני כחודש.בשבועיים האחרונים יש לי בחילות מידי יום.האם יתכן שזה בגלל הכריתה.עלי לציין שנוצר חור קטן בדרכי המרה,ועד לפני שבוע היה לי נקז,שהוסר

ד"ר שמואל אביטל

אני לא משוכנע שיש קשר לבחילות. בכל אופן אם זה ממשיך או מתווספים תסמינים נוספים צריך להיבדק על ידי הכירורג המנתח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/12/2015

אוטרסאונד

מה המשמעות של תוצאות בדיקת אולטרסאונד כליות:
ערמונית בגבול העליון של הנורמה.
מדובר על גבר בריא בן 55
תודה רבה מראש

ד"ר שמואל אביטל

בדיוק כפי שנכתב. שהערמונית (פרוסטטה) מעט מוגדלת. אין לכך משמעות . ללא קשר ממליץ להיבדק על ידי אורולוג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
27/12/2015

לאחר כריתת כיס מרה הכאבים ממשיכים

לפני כ 8 חודשים עברתי שרוול..
לפני שבוע עברתי ניתוח כריתת כיס המרה
לפני יומיים(בערב שישי כרגיל).. חזרו הכאבים
אושפזתי ולא מצאו בבדיקות דם ובאולטרסאונד כלום
מה שמתסכל, המנתח אמר לי שיתכן והאבן יצאה למעיים…ואינו ממליץ לעבור בדיקה כלשהי נוספת
מה אני אמורה לעשות, לחכות להתקף הבא..?
איך אני יכולה להימנע מכך…
עשיתי 2 ניתוחים בכדי לקבל איכות חיים…
חשוב לציין שעדיין אני חווה סימפטומים… גזים, קיבה רכה בצבע חום בהיר ולעיתים עצירות.. הרבה גרפסים, לעיתים שתן כהה ורוב הזמן צהוב חזק.
הכאבים שחוויתי ביום שישי האחרון, היו כאבים בשכמות, לחץ איום בלי יכולת לנשום עד כדי כך שהגרון התייבש…כאבים בבטן עליונה וגם ליד הטבור (אולי עקב הניתוח הטרי)..מה שאומר לי בוודאות שיש לי אבן, אולי בדרכי המרה ואולי אחר…
הכאבים האלה אינם יומיומיים.. ותמיד יש לי קיבה או עצירות ובחילות בתחילת הכאב.

ד"ר שמואל אביטל

מסכים עם המנתח. זה מוקדם מידי לעשות בדיקות נוספות. בהחלט יתכן שאבן עברה למעי. יתכן מאוד ולא יהיה התקף נוסף. במידה בכל אופן יהיו כאבים ממליץ להיבדק בזמן כאבים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/12/2015

כיס מרה

לפני כשנתיים עברתי דלקת לבלב חריפה לאחריה נשארה ציסטה שהלכה והצטמקה. לאחר בדיקות שונות גילו שיש אבנים בכיס מרה וזו הסיבה לדלקת הלבלב.(ב-MRI לא ראו אבנים)כל הרופאים שהתייעצתי איתם אמרו לי לעשות ניתוח של כיס מרה. לפני כשבועיים וחצי עברתי את הניתוח ללא ממצא אבנים. ביומיים האחרונים יש לי בחילות והקאות וכאבים בבטן ובצד בנוסף כשאני אוכלת במיוחד משהו מתוק מר לי בפה.,האם אני צריכה להיות מוטרדת מה עלי לעשות? האם יתכן שהסיבה לדלקת הלבלב הייתה אחרת?
ברצוני לציין שלפני הניתוח הייתי אצל רופאת גסטרו ועשיתי טיפול לחיידק ההליקובטר והבדיקות לאחר הטיפול הראו שאין לי את החיידק.

ד"ר שמואל אביטל

בהחלט יתכן שהיו פירורי אבנים בכיס והם שגרמו לדלקת.

התסמינים שתיארת קרוב לוודאי שיעברו בקרוב.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
21/12/2015

המשך כאב בטן

הרבה תודה ד”ר
השאלה שלי מתמקדת בנוזל עצמו ופחות במעי..מה משמעות נסרק נוזל חופשי זה מדאיג אותי
אני סובל מריפלוקס שנים מטופל בנקסיום
בנוסף איבר פנימי אשר פגוע או חלילה משהו יכול לעשות קליקים בגב כאשר מתכופפים קדימה אני מדבר על גב תחתון מותן ממש קליקים כאילו משהו נקרא או נפוח
אני סובל מקיונדלימה שהבנתי שזה וירוס מין עם נגעבפין רופא עור ראה את זה אך הטיפול בצריבה איננו עזר עם יש קשר בין הוירוס לנוזל או לכאבי גב לסירוגין ברקע מחלת שריר עם ck מוגבר מאוד וידוע
תודה

ד"ר שמואל אביטל

לא נראה לי שניתן לקשור הכל ביחד. נוזל חופשי יכול להופיע מאינסוף סיבות ולקונדילומה לכשעצמה שזה זיהום ויראלי אין קשר.

 

 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/12/2015

כאבי בטן ימנית תחתונה

אני בת 24 לאחר גרידה ויש לי כאבי בטן בצד ימין למטה כל הזמן (לא בא והולך) בעבר לא חוויתי כאבים אלו

ד"ר שמואל אביטל

מציע קודם להיבדק אצל רופא נשים ואח"כ במידה ויש המשך כאבים  ממליץ לפנות לכירורג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/12/2015

כאבי דקירות חזקים בצד ימין

שלום רב.
מאתמול יש לי לסרוגין כאבים חזקים ותחושה של דקירות בצד ימין מתחת לשכמה בקו מקביל לחזה.
הכאבים ברמה של ממש התכווצות מכאבים. מה יכולה להיות הסיבה? אשמח לתשובה.

ד"ר שמואל אביטל

יש הרבה אפשרויות.. אם זה ימשך כדאי להיבדק. זה יכול להיות גם אבני מרה..


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/12/2015

המשך כאב בטן

תודה על התשובה דר הבנתי שגודש זה נפיחות וזה מה שמדאיג
אני קצת ידייק בתשובות
רגישות ב rlq ללא סימני גירוי צפקי
CT
אין עדות לאבנים כליות אין עדות להפרעה אורוכמנית
נוזל חופשיבאגן בכמות קטנה
ספונדילוליזיס דו צדדית-בגובה L5
אולטרסאנוד
בטן ימין תחתונה הודגםמבנה טובולרי עם תבנית של מעי מוצאו מהצקום ועם קצה עיוור מתאים לתוספתן רוחבו מקסימלי נמדד עד כ 0.4 סמ
נסרק נוזל חופשי בכמות קטנה בבטן ימין תחתונה
יש לציין שלא היה תוספתן
זה התשובות המדוייקות עדיין לא הבנתי מה מעי עם קצה עיוור אשמח לתמונה תשובה ד”ר
תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

לפי התשובה אין משהוא משמעותי

הק"קצה העיוור" מתיחס לתוספתן והוא תקין


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
12/12/2015

המשך כאב בטן

שלום דר תודה על התשובה בהשך לשאלתי ממה נובע גודש זאת אומרת מה הפירוש של גודש עם לא נמצאו אבנים תוכל להגיד לי איזה סיפטומים נובע מגודש יש לציין שיש לי כאבי גב תחתון לסירוגין עם רעשי מפרקים זאת אומרת שאני מתכופך קדימה יש רעש של קליקים קטנים כאילו משהו נמתח האם זה יכול להיות חלילה סימן למחלה הקשה?עם בבית חולים לא ראו משהו חריג זאת אומרת שזה מתפתח יכול להחות גידול יש לציין שאין בעיה של שתן ועשו ליגם כול בדיקות כולל שתן האם יש קשר למפרקים
תודה

ד"ר שמואל אביטל

אני לא יודע כיצד קושרים זאת למפרקים. הגודש לכשעצמו אינו בעיה . אני לא סבור שמדובר בבעיה משמעותית. ממליץ המשך בירור בניהולו של רופא המשפחה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/12/2015

אבנים בצינורות המרה

אני עברתי כריתת כיס מרה לפני 8 שנים.
הכל היה בסדר עד לפני 4 חודשים:בהם לי התקפות של כאבים בבטן העליונה, בלילה וגם ביום.
בדיקות דם GGT ו ALT גבוה בחריגה.נשללה צהבת.
MRI ממצא לא ודאי:”בשליש הדסטלי פגם מילוי צר וארוך היכול להתאים לתוכן בוץ או גרגיר זעיר , הממצא לא ודאי”
US תקין , רנטגן תקין, גסטרוקופיה תקין.
אם אתה יכול להסביר לי בבקשה :הכבד שלי מייצר אבנים? הרי אין לי כיס מרה .איך אפשר למנוע את היווצרותן של האבנים?
וכיצד הן מצליחות להתגבש בדרני המרה?
האם ERCP של הרחבת צינורות המרה יעזור?

ד"ר שמואל אביטל

ישנם מקרים בהם צינורות המרה עשויים ליצר חול או אבנים. ERCP הוא מחויב המציאות. הבדיקה היא גם אבחנתית (לוודא שזה אכן אבנים), גם טיפולית (הוצאת הבוץ והאבנים) וגם מניעתית (בבדיקה מרחיבים את הפתח של צינור המרה למעי כך שאבנים קטנות ובוץ יוכלו לעבור בחופשיות).


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/12/2015

תשובת אולטראסאונד

שלום דוקטור.
כבר תקופה שיש לי דם בשתן ואת זה רואים בסטיק. בעקבות זה, עשיתי אולטראסאונד שבתשובה רשום: “כליה שמאלית בגדר הנורמה, בגול ללא עדות לגושים או היידרונפרויזס, הודגמו מוקדים הייפראוקאים זעירים המתאימים לחול”. זה תקין?

ד"ר שמואל אביטל

כדאי להיוועץ באורולוג.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/12/2015

כאב בטן המשך

שלום דר מודה לך התשובה בהשך לשאלה
עשו לי אולטרסאנוד הטכנאי התמקד בטן ימין עליונה ואמר טיפה גסטריסט אני נוטל קבוע נקסיום האם יש קשר? בנוסף מעט נוזל בטן ימין תחתונה
אחרי זה סיטי בטן הראה שוב מעט נוזל בטן ימין ומעט נוזל באגן שהבנתי שזה אותו נוזל ווגודש קל באגנון כליה ימנית לפי מה שהבנתי מהרופא הכול בסדר ושיחררו אותי בהשגחה של יום בדיקות כלליות שתן תקין
הגודש והנוזל מאוד מלחיץ אותי אני לא כול כך מרגיש טוב קיבלתי גם אוגמנטין שסיימתי איתו מזמן אשמחלדעת תכיון אני מאוד לחוץ וחושש במיוחד מהגודש בכליה
תודה

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון הגודש שתיארת לא מעיד על בעיה משמעותית. במידה ויהיו המשך סמפטומים ניתן לעקוב באולטראסאונד כליות חוזר.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
05/12/2015

תודה רבה ושאלה נוספת

תודה רבה על תשובתך המהירה .
US ,MRI ו CT לא חד משמעי

האם זה הגיוני כל האמצעים לא מצליחים לראות את המאפיינים ?!
מה הסיכויים שזה שפיר ?
אנו נורא מודאגים

תודה רבה
אלונה

ד"ר שמואל אביטל

לעיתים אמצעי ההדמיה אינם מדויקים וקשה לתת אבחנה . המשך הבירור תלוי בשאר הבדיקות (סמנים) ובמידת חוסר הוודאות של אמצעי ההדמיה. אם יש חשד גבוה אפשר להוסיף בדיקת PET ובמצבים מסוימים אפילו ביופסיה .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
05/12/2015

לבקשתך תשובת MRI

שלום דוקטור ,

אימי בת 64 ברקע ממאירות שד מ2013 עברה כימותרפיה והקרנות ומאז רק מעקב . אושפזה עקב כאבי בטן וב US “בוץ” בכיס מרה שדורש ניתוח אבל מעבר לזה ראו ממצא וביקשו לבצע המשך בירור ע”י MRI
ולהלן ממצאים :
כבד מוגדל משרעתו 20 ס”מ הסננה שומנית דופוזית שלו .
שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס”מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס”מ בסגמנט 3 .
שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד .
כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי .
ובסיכום : המשך בירור .
יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון .
בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי .
שאלתי :
מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ?
אם היה מדובר בציסטה האם CT ו MRI לא יודעים לזהות את זה ?

קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה .
אודה לתשובתך
אלונה.

ד"ר שמואל אביטל

1. יש שני ממצאים בכבד שקשה לאפיין אותם באופן ודאי לפי פיענוח ה MRI. עם זאת צריך להשוות לבדיקות קודמות (סיטי ואולטראסאונד). יתכן בהחלט שמדובר בממצאים שפירים . במידה וגם הסיטי והאולטראסאונד לא חד משמעיים צריך לראות את כלל הבדיקות ולהתיעץ עם הרופא המטפל


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/12/2015

כאב בטן

שלום
המון זמן עם כאב בטן ימין עליונה ממש מתחת לצלעות
בחילות מדי פעם שעוברות חוסר תאבון קל עברתי בירור בבית חולים באלטרסאונד אמר לי שיש גסטריסט קל..מעט נוזל בטן ימין תחתונה אחרי סיטי גם גודש קל באגנון כליה ומעט נוזל באגן נאמר לי שהכול תקין וקיבלתי אוגמנטין לטיפול בבית אחרי אוכל יש לי לרוב כאב מתחת לצלעות ימין ואחרי שיחרור גזים יש קצת הקלה הגסטרו אמר אחרי הבית חולים שיש אבן הוא בכליות או בכיס האם יכול להיות שלא ראו אבנים בסיטי באולטרסאנוד ועכשיו זה אבןשמצטברת ?לפעמים יש הקרנה לרגל ימין וגם כאבים באגן
תודה

ד"ר שמואל אביטל

מאוד לא סביר. אם היו אבנים היו רואים אותן. 

לא נראה שמדובר בבעית אבנים. יתכן והיתה דלקת לא קשורה לכיס מרה. יתכן שבנוסף מדובר במעי רגיז.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/11/2015

כאבים במותן ימנית של הבטן מחת לצלעות

מזה מספר ימים החלו לי כאבים במותן הימנית בסמוך לצלע התחתונה של הריאות. לעיתים רחוקות הרגשת בחילה. לאחר צינטור שעברתי לפני כחודשיים לתיקון מום מולד fda עם מטרייה. לוקח קסטרלו 20 מג פעם ביום. האם יש חשד לאבנים בכיס המרה או תגובה של הכדור.
לפני הצינטור הכל היה בסדר.

ד"ר שמואל אביטל

לא נשמע כמו אבני מרה . בכל אופן ממליץ על אולטראסאונד בטן.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/11/2015

בהמשך לתשובתך

ראשית תודה רבה על תשובתך !
מה שתיארתי זה אכן תשובה של MRI
אז מה בעצם ניתן להבין מתוך זה ?

ד"ר שמואל אביטל

אנא שלח לי שוב את תשובת ה MRI


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/11/2015

בבקשה תשובתך – לחוצים מאוד

שלום דוקטור ,

אימי בת 64 ברקע ממאירות שד מ2013 עברה כימוטרפיה והקרנות ומאז רק מעקב . אושפזה עקב כאבי בטן וב US נמצא “בוץ” בכיס מרה שדורש ניתוח אבל מעבר לזה ראו ממצא וביקשו לבצע המשך בירור ע”י MRI כבד ולהלן ממצאים :

כבד מוגדל משרעתו 20 ס”מ הסננה שומנית דופוזית שלו .
שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס”מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס”מ בסגמנט 3 .
שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד .
כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי .
ובסיכום : המשך בירור .

יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון .

בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי .

שאלתי :
מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ?
קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה .

אודה לתשובתך
אלונה.

ד"ר שמואל אביטל

קשה להגיד בצורה חד משמעית. יש נגעים בכבד שיתכן והם שפירים לחלוטין. עם זאת חייבים לבצע MRI שנותן תמונה אבחנתית טובה יותר של הממצאים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/11/2015

כריתת כיס מרה

לפני 3 שבועות עברתי ניתוח דחוף לכריתת מרה בעקבות דלקת חריפה
הניתוח נערך על אף שהיה לי חום, בתום הניתוח שוחררתי כעבור יומיים במצב,
לאחר השחרור סבלתי מכאבים באזור הטבור , והאזור היה כחול,
בבקורת אצל רופא, מטעם בית החולים הוא טען שהמצב תקין ושפיר
הכאבים לא פסקו בתרבית שנלקחה הסתבר שיש לי פוסדאומנוס
לקחתי 10 ימים ציפרודקס .
כעת 4 ימים לאחר שסיימתי לקחת את האנטיביוטיקה שוב החלה לכאוב לי הבטן
יש לי כעין כדורית נוקשה מעל הטבור שרופא המשפחה מאבחן כמוגלה
התחלתי שוב לקחת ציפרודקס
שאלתי האם הציפור דרס אמור לפתור את הבעיה
או שאצטרך פעולה לניקוז המוגלה
והאם הסיבוך הזה יסתיים אי פעם?
תודה

ד"ר שמואל אביטל

צריך לבדוק אותך. לפי הבדיקה צריך להחליט האם יש צורך בניקוז.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/11/2015

אבן בכיס מרה

יש לי אבן בגודל 27 ממ בכיס מרה ופופיפ בגודל 5 ממ
אין כאבים או סימפטומים אחרים
יש צורך לטפל?

ד"ר שמואל אביטל

מאוד גבולי

כעיקרון ניתן לעקוב.  יש נטייה להסיר אבנים מעל גודל של 3 ס"מ גם אם אין סמפטומים.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/11/2015

דרכי מרה תוך כבדיות

שלום רב!
עשיתי אולטרסאונד בטן ורשום דרכי מרה תוך כבדיות ללא אבנים האים זה תקין?תודה

ד"ר שמואל אביטל

תקין לחלוטין מבחינת דרכי מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/11/2015

כאבים חזקים וקשים

אני בת 46 יש לי כ-3 חודשים כאבים חזקים בצד ימין מתחת לצלעות שמקרין לגב ולשכמות ולאמצע השכמות, גרפסים , הכאבים מתגברים בלילה, וזה משפיע בעיקר לאחר ארוחה . אני מיואשת מכל הטיפולים לאן עלי לפנות ומה סוג הבעיה??

ד"ר שמואל אביטל

ממליץ על אולטראסאונד. במידה ויש אבנים מומלץ לנתח...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/11/2015

אבנים בכיס המרה

עשיתי אולטראסאונד לאחר עליה בערכי הALT ל75, וגילו אבן 2 ממ’ על 3 ממ’ בכיס המרה
אין לי כאבי בטן אך לאחרונה הרגשתי תשישות וסחרחורות , לדעת הרופאה שלי אין קשר בין הדברים.
הרופאה מאמינה שזה אבן שנשארה מעודף מיצי מרה שסבלתי בלידה
השאלה האם חייב לעשות הסרה של כיס המרה הוא עדיף להתחיל בטפול תרופתי או אנדסקופי ? אולי זה משהו חד פעמי?

ד"ר שמואל אביטל

אם אין כאבים אז אין סיבה לעשות דבר ובוודאי אין צורך בניתוח. אין קשר בין ה ALT לבין האבן.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/11/2015

אבנים בכיס מרה

אני בת 21 לפני שנה ילדתי והתחילו לי כאבים בטן עליונה ובגב היו הקאות צהבת הרופאה נתנה לי כדורים והכאבים עברו לי
לפני חודשיים הכאבים חזרו לי יותר גרוע הרופאה נתנה לי לעשות אולטרסאוד וגילו לי כיס מרה מכווץ עם אבנים הייתי אצל הכירורג והוא אמר שאני צריכה לעבור ניתוח
השאלה שלי היא כזאת
מה ההשלכות של כריתת כיס מרה?
העים קיימת אפשרות לרסק את האבנים?
העים זה יכול לעשות לי בעיות בעיכול אחרי כריתת כיס מרה?

ד"ר שמואל אביטל

כעיקרון אין השלכות משמעותיות . לא ניתן לרסק את האבנים. אין בעיה לחיות ללא כיס מרה וחוזרים לתזונה רגילה ללא בעיות עיכול


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/10/2015

כבד שומני+ אבם בכיס המרה

אז איזה כיוון זה יכול להיות? דרך אגב אני מקבל גם אספרין מחודש מרס בגלל איבוד ראייה זמני בעין ימין, וכמו כן בבדיקת נשיפה לחיידק ההליקובקטר נמצא שלילי.

ד"ר שמואל אביטל

מציע בכל זאת לעשות אולטראסאונד, להיבדק על ידי כירורג ולשאול סיטי אם זה ממשיך ואין שום ממצא 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
31/10/2015

כאבים מתחת לצלעות בצד ימין

יש לי כאבים מתחת לצלעות בצד ימין.הכאבים מקרינים גם לאיזור היד הימינית והם נמשכים שעות רבות בלילה(האם זה קשור לכך שאכלתי דג סלומון?)
.יש לי בחילות .האם זה אבנים בכיס מרה?ומתי הכאב יחלוף אני לא מסוגלת להכיל את הכאב.

ד"ר שמואל אביטל

קשה לדעת מה סיבת הכאבים. זה לא נשמע כמו בעיה של אבני מרה.  עם זאת ממליץ לבצע אולטראסאונד כבד וכיס מרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
30/10/2015

טעם מר בפה

אני מטופלת פעם רביעית בחיידק הבטן הלקטורבקטר שותה כדורים מגסטרו 9 ביום חש לי טעם מר בפה כל היום וסחרחורות כי הפסקתי ציפרלקס בהוראת הגסטרו כי הוא נוגד…מה עושים אך להעביר את הטעם המר אני לא מסוגלת יותר דחוף ביותר תשובה

ד"ר שמואל אביטל

אין לי פיתרון טוב לעניין הטעם. זה כנראה קשור לאחת האנטיביוטיקות (מטרונידזול?). כדאי לנסות למשוך את התחושה עד לגמר הטיפול


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/10/2015

כאבי בטן בצד ימין למטה

אני בת 24 יש לי כאבים חזקים בצד ימין בבטן התחתונה באזור המותניים משדר כאבים לכיוון הגב
סובלת מגזים ובטן נפוחה (סובלת הרבה מעיקול בקיבה )לחוצה קצת זה כאבים שבאים ונעלמים כל הזמן התחיל לי היום כאבים השאלה אם צריך לעשות בדיקות? ואם כן איזה ?תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

זה נשמע כמו תסמונת של מעי רגיז. ממליץ לקבוע תור לגסטרואנטרולוג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
12/10/2015

אבנים קטנות בכיס מרה

בן 51, מזה כחודש מרגיש מחושים בבטן בעיקר בצד ימין של של הבטן העליונה אני לא יכול להרדם בשכיבה על הגב כפי שנרדמתי בעבר.
המחושים מציקים לי במשך שעות היום.
אני סובל מרמת כולסטרול גבוה מעל ל20 שנה(בספירה כללית הגיע לפני שנים ל230) ונוטל סטטור 10 מ”ג ביום(הוריד את הרמה ל142) היתה לי הפסקה של כחודש בחודש האחרון של נטילת התרופה ובצעתי בדיקת דם
בבדיקות דם GGT 139.1 האנזים הזה מאז ומעולם מעל לנורמה אצלי אך לא עלה מעל ל88 .
בפעם הראשונה עלה ALT מעל הנורמה והגיע ל76.
אתמול עברתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא “אבנים קטנות בכיס מרה שמשנות את מקומן עם שינוי התנוחה”.
האם ישנו טיפול אחר מעבר לניתוח?
האם כדאי לחכות? אולי הכאב יחלוף לבד או שהאבנים יצאו לבד?
יש כדורים נגד?
אני משחק כדורגל וכדורסל האם זה יזיק או יגביר לי את הבעיה?
האם פונים לכירוג או לבעל מקצוע אחר?
מה דעתך?

שא ברכה

אבנר

ד"ר שמואל אביטל

אני לא בטוח שהכאבים מקורם באבנים.

בכל אופן דרך הטיפול באבנים היאה רק ניתוח ולא אין בעיה להמשיך בכל ספורט שהוא.

ממליץ לגשת לבדיקת כירורג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/10/2015

אבנים בכיס מרה

מזה שנים רבות אני מאובחן ב “פוליצטמיה וורה”, מטופל בתרופות HYDREA. ׁ (HYDROXYOREAׁׂ בנוסף וכתוצאה מהמחלה, היה אירוע של אוטם שריר הלב חריף, לא בוצע צינטור, אני לוקח כדורים: לוסק, קרטיה, ניאובלוק, ליפיטור, טוביאז, דיבנילין.
בעקבות כאב דקירה חד המתרחש מידי פעם ובמקביל אליו כאב דקירה בזרוע שמאל (בו זמנית), בוצעה בדיקת US בטן, נמצא כי יש אבנים בכיס מרה ללא סימני דלקת חריפה.
לאור ההיסטוריה הרפואית, והתרופות שאני מקבל האם יש צורך בטיפול? אם כן, מה הטיפול? מה ההמלצות להמשך?

ד"ר שמואל אביטל

אני לא משוכנע שהכאבים שתיארת קשורים לאבני מרה. במידה ועברת בירור כולל בדיקות דם לתפקודי כבד והערכת כירורג ויש הערכה שאכן הכאבים קשורים אתה צריך לעבור הערכה לבבית ויש סיכוי טוב שאתה כשיר לניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/10/2015

אבנים בכיס המרה

לא הבנתי את תשובתך.
הסיכויי שלה לו לפתח ספטומים שקשורים לאבנים כולל דלקת הוא 70%.

הכוונה היא לא עם א? או שהסכויים לקבל דלקת ה70%.

ד"ר שמואל אביטל

כוונתי שיש סיכוי של כ 70% ויותר שהיא מעולם לא תפתח שום תסמין הקשור לאבנים. מנגד יש 20-30 % סיכוי שהיא תפתח דלקת או סמפטום אחר הקשור לאבני מרה. זו הסיבה שכאשר אנו מוצאים אבנים בכיס מרה אצל מטופל באופן מקרי אנחנו לא ממליצים על  ניתוח אלא מעקב בלבד.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/10/2015

כאבי בטן עליונה מקרינים לגב

שלום רב.
מזה כ 3-4 ימים יש לי כאבי בטן עליונה מזכירים גזים
שמקרינים לגב בהתקפים חדים בא והולך.
מה זה יכול להיות ?
מה עלי לעשות?
(חייבת לציין שאני סבלתי כמה פעמים בעבר מאבנים בכליות )

ד"ר שמואל אביטל

קשה לדעת מה סיבת הכאבים. עם זאת זה יכול להתאים גם לאבני מרה. מצליץ לבצע אולטראסאונד בטן


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/10/2015

כיס מרה

אני רוצה לעשות עגיל בטבור ואני אחרי 12 ימים כיס מרה ">ניתוח כיס מרה. העגיל בטבור הוא לא במקום של החתך מהניתוח הוא לא נוגע בחתך..(החתך הוא מתחת לטבור והחור של העגיל הוא בחלק העליון) שאם עושים את העגיל זה לא איפה שהחתך. עדיין צריך לחכות חודש וחצי? כי החור עצמו אינו נוגע באחד מהפתחים של הניתוח

ד"ר שמואל אביטל

ממליץ בכל זאת לחכות בשל סמיכות החתכים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
09/10/2015

כבד- באונה ימנית הודגם מוקד הייפראוקאי

שלום עשיתי אולטרא סאונד. ורציתי לדעת מזה אומר הודגם מוקד הייפראוקאי, בתוצאות רשמו כבד- באונה ימנית הודגם מוקד הייפראוקאי בגודל 2.7 סמ מתאים להמנגיומה, הכבד אינו מוגדל. מה עושים אם זה? מה זה אומר? תודה רבה

ד"ר שמואל אביטל

זה אומר שמדובר בהמנגיומה שזה ממצא שפיר לחלוטין.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
01/10/2015

אבנים בכיס המרה

הי אני בת 28 גילו לי דרך אולט׳ אבנים קטנות היו בערך 4 בבירור בכיס המרה יש לי כאבים ואני מרגישה כאילו האבנים בועטות כמו עובר שזז בבטן , האם זה יכול להיות ?

ד"ר שמואל אביטל

אבנים לא בועטות כמן עובר... הם כן עשויות לגרום לכאבים בעיקר בבטן עליונה וימנית ובעיקר אחרי אוכל


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
01/10/2015

שלום ד״ר

יש לי כאבים מתחת לבית החזה בצד ימין, אין לי כיס מרה אז זה לא יכול להיות כאבים של אבנים , יש מצב שזה קשור לניתוח ולכריתה?

ד"ר שמואל אביטל

מאוד לא סביר. ממליץ על בירור במסגרת רופא משפחה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/09/2015

כאבים מתחת לחזה בצד ימין

יש לי כבר תקופה די ארוכה כאבים מתחת לחזרה בצד ימין, הכאב לא מלווה בתחושת בחילה או הקאה, כשאני לוחצת מתחת לחזה אני ישר מרגישה את הכאב, מה זה יכול להיות?

ד"ר שמואל אביטל

זה מאוד לא אופיני לכאבים הקשורים לאבני מרה. יתכן בעיית שריר או עצם. כדאי להיבדק אצל רופא המשפחה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
12/09/2015

התקף כאבים בכיס מרה

כיצד יטפלים בהתקף כאבים. בתקופה עד שמתקיים הניתוח?

ד"ר שמואל אביטל

בנוגדי כאבים מסוג וולטרן, אטופאן, ננוירופן. מומלץ להימנע מארוחות שומניות וגדולות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
30/08/2015

עצירות

בן 60 בריא עברתי מס הקפתים שבסמיכות לכך הופיע עצירות.לפני שבוע עברתי כריתת כיס מרה
ומאז עדיין סובל מעצירות . תופעה מוכרת ?

ד"ר שמואל אביטל

תופעה אפשרית. קח מרככי צואה. אם לא ביצעת לאחרונה אז תבצע קולונוסקופיה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
26/08/2015

כאבים חזקים בבטן ובגב

שלום דוקטור, תקופה ארוכה אני סובל מכאבים חזקים בבטן . לעיתים בחלל הבטן ואחרי אכילה( כמעט כל סוג אוכל) גם כאבים בצד שמאל של בטן עליונה. כמו כן יש לי הקרנה לאמצע הגב ובין השכמות. הכאב בגב הוא חד וקבוע ( הרגשה של סכין תקועה באמצע הגב. אני סובל מהבטן באופן קבוע , צרבות ואובחן אצלי פעמיים חיידק הליקובקטר. מה יכול להיות הפיתרון. תודה

ד"ר שמואל אביטל

לפני פיתרון צריך לדעת מה הבעיה... ממליץ לעשות אולטראסאונד לוודא שאין אבנים בכיס המרה ולהיוועץ בגסטרואנטרולוג לגבי חיידק ההליקובקטר


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
25/08/2015

כאבים בצד ימין

שלום רב,
כבר שנה שיש לי כאבים בצד ימין באיזור הצלעות וומתחת לחזה.
עשיתי אולטרא סאונד, סיטי ואפילו MRI אמרו שהכל תקין ושיש לי המגיומות בכבד.
הכאב ממש מציק ומקרין לעיתים ליד ימין.
מה זה יכול להיות?

ד"ר שמואל אביטל

לפי מה שתיארת זה לא קשור לחלל הבטן או לכבד. כדאי להיוועץ ברופא ריאות.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/08/2015

אבן בכיס המרה

מאז מכתבי האחרון לא חוויתי כאב ב”ה , האם ניתן להשאיר את המצב כפי שהוא?או שעדיף להוציא את האבן מכיס המרה ,בקיצור, האם לדחות את הניתוח? ומה בקשר לריסוק האבן ?זה עדיף על ניתוח?

ד"ר שמואל אביטל

ריסוק לא מומלץ ולא יעיל. כדאי לבצע את הניתוח למרות שלא חווית התקף לאחרונה .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/08/2015

האם כריתת כיס מרה גורמת לשילשולים

לפני חמש שנים עברתי כריתת כיס מרה. אני סובלת משילשולים פתאומיים ומימניים. האם היעדר כיס מרה יכול להשפיע כך על מערכת העיכול? מה אני צריכה לעשות?תודה

ד"ר שמואל אביטל

במידה והשלשולים הופיעו עכשיו אין לזה קשר לכיס המרה שהוסר. בעל מקרה כדאי לעשות בירור של מערכת העיכול. ממליץ להיוועץ קודם ים רופא המשפחה 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/08/2015

כריתת כיס מרה

האם כיס מרה כרות מתפתח מחדש ?
או האם יש הפרשה מוגברת של מיצי מרה ממקום אחר ?

ד"ר שמואל אביטל

כיס המרה לא צומח מחדש. המרה מיוצרת בכבד ולא בכיס המרה. כיס המרה מהווה מעין מיעל קיבול. כשאין כיס המרה המיוצרת בכבד עוברת ישירות למעי.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/08/2015

כאבים בבטן מזה כ10 ימים. כאבים לא חזקים במיוחד אך קבועים .

שלום ד”ר אביטל.
אני בן 39. עם כבד שומני דרגה 0 . לפני כ10 ימים החלו כאבי בטן קבועים שלא נפסקו מאז. הכאבים לא מפריעים לי לישון . הם בצד ימין מתחת לצלעות . עד לפני מספר ימים הרגשתי אותם באמצע הבטן .בהתחלה ביומיים שלושה הראשונים היו שלשולים חזקים והם נפסקו.
חוץ מזה אני עוסק בספורט ומבנה גוף רזה ולא שמן .
היום יצא לי בילורבין טוטאל 1.7 (נורמה עד 1.2 )ובילורבין ישיר 0.39 (נורמה עד 0.29) שאר תפקודי הכבד תקינים .
הכאבים דיי מפחידים אותי . האם יכול להיות קשר לאבנים בכיס המרה או למשהו אחר בכבד?
אופן טיפול?
תודה רבה מראש.

ד"ר שמואל אביטל

אופי הכאב לא אופייני לאבנים בכיס המרה. עם זאת כדאי לבצע אולטראסאונד על מנת לוודא באמת שאין אבנים . 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
13/08/2015

אבנים בכיס המרה

שלום ד״ר שמואל אביטל,
לפני מספר ימים שאלתי אותך מה כדי לעשות כשבתי סובלת מכאבים באזור הצלקת שלושה חודשים אחרי הניתוח ,
מה שלא הזכרתי זה שהצלקות תקינות אבל אני לא מבינה מדוע כואב לה , אמרו לי יכול להיות בגלל החום שבחוץ יכול להיות הגיוני ?

ד"ר שמואל אביטל

יש מקרים של כאבים בצלקת בגלל בעיה עצבית. אבל קשה לדעת ואני לא בטוח שזה קשור לחום. כדאי בכל מקרה להיבדק על ידי כירורג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/08/2015

בקע מפשעתי

נבדקתי והרופא אמר לי שאין כלום אבל הכאב שיש לי שם עדיין מטריד אותי ואני לא מצליח להבין מה פשר הכאב הזה ?אתה יכול להגיד לי מה זה יכול להיות ? זו הרגשה של התכווצות וזה רק מחמיר עם הזמן . יכול להיות שהרופא לא הצליח לזהות את הבקע החוזר כי זה בימים הראשונים שלו אז הוא עוד לא מספיק בולט?

ד"ר שמואל אביטל

אני לא סבור כך. כדאי להמתין מספר שבועות ולהיבדק שוב


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/08/2015

הליקובקטר ואבנים בדרכי כיס המרה

היי, שאלה : לאחר כאבים ממושכים בבטן הלכתי לבדוק מה קורה.
בבדיקת נשיפה נראה כי קיים אצלי הליקובקטר פילורי
הונחתי ע”י הרופא לבצע גם בדיקת mrcp ביום ראשון הקרוב על מנת לבדוק אבנים בדרכי כיס המרה.
נכון לעכשיו אני נוטלת כדורים (תרופה משולשת) בעקבות ההליקובקטר , האם הכדורים עשויים להשפיע על בדיקת ה mrcp? האם קיים קשר בין הדברים?
תודה , מוריה

ד"ר שמואל אביטל

הכדורים לא משפיעים על ביצוע MRCP


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
01/08/2015

אבנים בכיס מרה

האם יש קשר בין קושי בירידה במשקל להמצאותן של אבנים בכיס מרה?

ד"ר שמואל אביטל

לא אין קשר


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
01/08/2015

כיס מרה

שאלה חוזרת (רק אל מנת להבין) בבי”ח אמרו לי שצריך את הסטנט להוציא ראשון ורק לאחר מיכן את כיס המרה ואתה אומר לי הפוך (אני מבולבל) והאם כול כך חשוב הסדר? ואם כן כודם הסטנט ולאחר מיכן הניתוח ,כמה זמן הפרש ביניהם? תודה על תשובתוך

ד"ר שמואל אביטל

אפשר גם וגם..

להערכתי עדיף קודם כריתת כיס מרה ואח"כ הוצאת הסטנט...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
29/07/2015

שלום ד”ר

יומיים אני סובלת מכאבים בצד ימין בגובה התבור.
הכאבים מפריעים לי לישון ויש לי עצירות והמון פיפי.
מה זה יכול להיות? ואם זה אבנים אפשר לדחות את הינתוח בשבוע?

ד"ר שמואל אביטל

קשה לדעת מה הבעיה. כדאי להיבדק על ידי רופא. אם מדובר באבני מרה כעיקרון אין דחיפות לניתוח


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
25/07/2015

דברי בקמות קטנה בכיס המרה

שלום לך דוקטור ומודה לך על התגובה
אבל דברי בכמות קטנה בכיס המרה זה נורמל יענו לא צריך להוריד את זה אפשר להמשיך עם זה רגיל ולחפש את הבעיה מצד אחר
או שזה עושה תופעות של כאבים ואי סבילות ? ושזה אסור להיות בכלל בכיס המרה ?
תודה לך דוקטור

ד"ר שמואל אביטל

זה לא בעיה כל עוד זה לא גורם לדלקות. אין סיבה להסיר את כיס המרה. כדאי לחפש סיבה אחרת.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
24/07/2015

טיפול באבני מרה

היי איבחנו לי אבנים בכיס מרה ואני ממתינה לניתוח בזמן הזה אני עוברת כמה וכמה התקפי כאב מטורפים על איזה תרופה אתה ממליץ לי משהו חזק בזמן התקף

ד"ר שמואל אביטל

בזמן התקף ממלית על תרופה אנטי דלקתית כגון נוירופן , אטופאן או ארקוקסיה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
23/07/2015

התקף כאבים חזקים כיס המרה

סובלת מהתקפים של כאב חד שנמשך כחצי שעה ברום הבטן לצד ימין לכיוון האוזניים ומהגב
עברתי סי טי בטן אולטרה סאונד ובדיקות כלליות נרחבות.
נאמר לי על ידי כירורג שזה או אבן או פוליפ או גידול עייפתי מהריצות לבדיקות ומהפחד להתקפים נוספים, רק מי שעבר זאת יודע את עצמתם.
כמו כן יש לי בקע בסרעפת, גם ממנו עייפתי. אני בת 66 לא עברתי ניתוחים מלבד פיסורה, ושקדים בגיל 4. סובלת מפיברומיאלגיה, (מטופלת) וחוסר אנזים G6PD

ד"ר שמואל אביטל

נראה לי שהגיע הזמן לניתוח.. אפשר לשלב הין שני הניתוחים (כיס מרה ובקע). סה נעשה בגישה לפרוסקופית .


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
15/07/2015

כאבים בצד ימין צביתות כאלה ~

יש לי כאבים בצד ימין כבר למעלה משבוע מין צביתות שבאים הרבה פעמים עם הרגשה שאני צריכה לשירותים – לצואה. בדרך כלל זה מתחיל רק בצהרים ! אני מרגישה שכשמעיים עובדות אחרי האוכל בבוקר אני בדרך כלל בסדר!
זה תחושה נוראה ומעצבנת! יש לי גם הרבה גזים בבטן! אבל הכאב הוא בצד ימין
מה זה יכול להיות! / אבקש את התייחסותכם לעזרה

ד"ר שמואל אביטל

לא ממש מתאים לאבני מרה אבל קשה לשלול. ממליץ בכל מקרה לעשות אולטראסאונד של כבד וכיס מרה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
14/07/2015

אבנים בכיס מרה וערכי בילירובין תקינים

כיצד ייתכן מצב בו בדיקת אולטרסאונד מעידה על אבנים בכיס המרה, החולה סובלת מבחילות, הקאות, וחוסר תיאבון ועם כל זאת ערכי בילירובין. תקינים?

ד"ר שמואל אביטל

בהחלט יתכן. אבנים בכיס המרה לא גורמות לעלייה בבילירובין. בילירובין יעלה באופן משמעותי רק אם האבנים עוברות מהכיס לצינורות המרה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/07/2015

קושי בלהוציא שתם וגם יוצא כל פעם קצת

יש לי צריכות לשתן יוצא לי ממש בלחץ ושיוצא זה ממש טיפה לא כמו פעם כשיוצא אז יוצא שתן חלק חזק ומהר ומרגיש שאני מתנקה ממנו.
היום גם אחרי השתן אני מרגיש שנישאר עוד .
מה זה אומר לעזזל ? חשוב לצין אני בן 21 והיה לי מחלת מין בשם זיבה לפני כשנתיים.

ד"ר שמואל אביטל

זה לא הפורום המתאים לשאלה. מצליץ להיוועץ באורולוג


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
03/07/2015

אבנים בכיס מרה

היתאשפזתי בבית חולים שלושה פעמיים לעבור כיס מרה ">ניתוח כיס מרה ובסוף הוחלט לא לנתח אותי כי בכל פעם יש לי חום ידוע לי שלא מנתחים עם חום השאלה שלי עם ככל שמשאירים את זה ככה זה לא יכול להיות גרוע?? האם זה מתחיל כבר לעשות לי בעיות?? אני סובלת מכאבים

ד"ר שמואל אביטל

לעיתים אין ברירה וצריך לדחות ניתוח. כעיקרון זה לא אמור להחמיר את המצב אבל הכאבים עשויים בהחלט להמשיך 


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
30/06/2015

אבנים בכיס המרה וניתוח

דוד שלי בגיל 78 מטופל בבית החולים נהריה לפני שלושה שבועות הגיעה עם כאבי בטן חזקים חום גבוהה לאחר ברור ובדיקות אובחנה דלקת בלבלב ואבנים בכיס המרה שחוסמים את המעבר של המרה פעמיים נקבע ניתוח ולאחר הרדמה לא ביצעו את הניתוח כל פעם דוחים את הניתוח לא מצליחים לנתח אותו לפרוסקופית ולא ממליצים על ניתוח בטן פתוח בגלל היסטוריה של מחלות כגון ניתוח עמוד השידרה. גלקומה בעניים ניתוח מעקפים דופק לב נמוך המלצות להמשך טיפול ע״י רופא כירורג בכיר תודה מראש על תשובתך

ד"ר שמואל אביטל

זו אכן בעיה לא פשוטה. יש צורך בניתוח אך הסיכון כנראה לא קטן. צריך לדבר עם הכירורגים שמכירים אותו בנהריה ולסכם איתם מה השיטה הניתוחית המועדפת במקרה שלו. בהצלחה


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
28/06/2015

המשך

לא היה קשה להיכנס .נכנסו ולא הצליחו לאתר את המיקום ואת הגודל.
לכן שאלתי אם במקרה כזה לא כדאי כבר לפתור הכל בניתוח ולא לנסות שוב ercp.
אם ניסו בראשון וכשלו.

ד"ר שמואל אביטל

אני צריך לראות את הדוח על מנת להבין. ההערכה של רופא הגסטרו שביצע את הבדיקה חשובה מאוד לגבי האפשרות של ERCP חוזר


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
28/06/2015

המשך לשאלה

אם בראשון לא רק שלא הצליחו להסירה אלא גם להדגים אותה זה עדיין נותן סבירות שאבן תצא פעם שניה או הסיכוי קטן?
האם גודלה של האבן או מיקומה ישפיעו על סיכויי הצלחה של בדיקת ERCP חוזרת?

ד"ר שמואל אביטל

זה לא שולל. הגודל והמיקום עשויים להשפיע אבל אני מבין שבמקרה שלך הבעיה הייתה להיכנס לצינור המרה ולהדגים אותו. כעיקרון יש מקום לנסיון נוסף.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
23/06/2015

רגישות בבטן

אתמול בערב הרגשתי כאב חד בבטן (מרכז, קצת לצד ימין בגובה הפופיק פחות או יותר). הכאב פסק לאחר מספר דקות, אך היום עדיין יש רגישות בכל האזור הזה (רק במגע – ללא כאבים ספונטניים). קבעתי תור לרופא צבאי ביום חמישי – האם עליי לדאוג?

ד"ר שמואל אביטל

לא נראה לי שיש מקום לדאגה...

צריך לברר כמובן את סיבת הכאבים ולשקול אולטראסאונד של אזור הטבור ואברי הבטן הפנימיים


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
11/06/2015

הרגשת צרבת מתחת לצלעות צד ימין

מזה זמן רב יש לי הרגשה דמויית צרבת באזור הצלעות התחתונות מצד ימין במקרים רבים זה מלווה בגזים במערכת העיכול (גרפסים)
זה קורה בעיקר בלילה ולא מצאתי קשר הדוק לארוחות גדולות דווקא
האם זה גם יכול להעיד על דרכי מרה ?

ד"ר שמואל אביטל

זה לא סימפטומים קלאסיים לאבני מרה. להערכתי כדאי קודם לברר בכיוון של בעיה בקיבה. ממליץ לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר או גסטרוסקופיה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
19/05/2015

בדיקות דם

בצעתי בדיקות דם אחרי כריתת כיס המרה הGGT הראה 173 ה GPT הראה 60 ה GOT הראה 37 ה ALK הראה 211 מה התוצאות האלה אומרות לגבי

ד"ר שמואל אביטל

הפרעה קלה מאוד באנזימי כבד. רצוי לחזור על הבדיקות מספר שבועות אחרי הניתוח.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
18/05/2015

3 אבנים קטנות בכיס המרה

שלום!
אני כ 9 חודשים אחרי לידה שביעית. יש לי 3 אבנים קטנות מאוד בכיס המרה. הופניתי לUS בשל התקפים(3) (כאבים בצד ימין..) של כיס המרה.בת 35. בריאה בד”כ. יש לי לאחרונה טעם מתכתי בפה. סבלתי גם מהליקובטור פילורי. נמנעת לחלוטין מארוחות גדולות ומאכלים מטוגנים.. האם חובה לעבור ניתוח האם יש סכנה? האם ע”י תזונה מתאימה ניתן להמיס את האבנים? אשמח לדעת מה הדחיפות. עלי לציין שאני לא סובלת מבחילות והקאות בכלל ב”ה.
אשמח לתשובתכם.

ד"ר שמואל אביטל

יש לך תסמינים אופייניים לאבני מרה. אבנים קטנות אף עלוחות לגרום ליותר סיבוכים. אין דרך טיפולית טובה פרט לניתוח. הניתוח אינו מאוד מורכב ונעשה בגישה לפרוסקופית.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/05/2015

אבנים קטנטנות (גרגרים) בצואה

בצואה יוצאים לי גרגרים קטנטנים (לא אבנים ממש) שנימוחים בלחיצה על הטישו, מה הם וממה הם נגרמים?
אוסיף ואומר שזמן מה אני מטפל בסדק בפי הטבעת.

ד"ר שמואל אביטל

אני לא יודע מה סה אבל אין לזה קשר לאבני מרה או אבנים אחרות. סביר להניח שזה קשור למזון.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
17/05/2015

כאב במגע בבטן ימנית עליונה

שלום ד”ר אביטל, אני בת 29 עם כאב בבטן ימנית עליונה במישוש/ מגע בלבד רק בעמידה
במישוש בטן שרופאת המשפחה עשתה לי לא היו כאבים ורגישות בנוסף אין לי שום תסמינים אחרים (ירידה בתאבון בחילות הקאות ירידה במשקל..) בבדיקות דם ה total bili מעט גבוה וגם הדירקט בילירובין. הופנתי לבדיקת US אבל בנתיים אני מאוד דואגת.
מה האבחנה מבדלת לדעתך? האם זה יכול להעיד על כיס מרה/ אבנים וכו’ ? זוהי לא תמונה חריפה קלאסית..

ד"ר שמואל אביטל

זה בהחלט לא תמונה קלאסית אך עדיין יכולה להתאים לאבנים. מציע לחכות בסבלנות

לתוצאות הבדיקה. אשמח לעדכון.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
10/05/2015

אבנים בכיס המרה בהריון

שלום,
אני בהריון שבוע 36 גילו אצלי אבנים בכיס מרה עכב הגעתי למיון עם כאבים חזקים ברום הבטן אשר מקרינים לאותה נקודה בגב.
כרגע אני כבר 4 ימים תחת מעקב, הוסבר לי שאר
חרי הלידה אני אצטרך לעבור את הניתוח להוצאת כיס המרה.
השאלה שלי האם זה יגרום לי להשמנה? כי לפי מה שאני מבינה לכיס המרה תפקיד חשוב בשריפת שומנים.
תודה מראש.

ד"ר שמואל אביטל

זה לא יגרום להשמנה. כריתת כיס מאה לכשעצמה לא גורמת להשמנה בהנחה שלא משנים את הרגלי האכילה.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
08/05/2015

כיס מרה

האם אפשר לקבל טיפול תרופתי להמסת האבנים בכיס המרה? האם יש משקה או חליטת צמחים לניקוי ולהמסה?

ד"ר שמואל אביטל

אנני מכיר טיפול כזה...


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
07/05/2015

חשש לדלקת כיס מרה בהריון שבוע 27

שלום אני שבוע 27 והרגשתי כאבים בצד ימין מתחת לחזה ובבטן הכאבים היו לי גם בתחילת ההריון אבל חשבתי שהם חלק מהתופעות של ההריון היום שוב נתקפתי בכאבים האלו ונסעתי למיון שם עשו לי בדיקות דם ואולטרסטומד פנימי לבדיקת העובר שבוע 27, הרופא ניגש אלי ואמר שיש חשש לדלקת בכיס מרה ורוצה לעשות לי אולטרסאונד וגינלי ,אני כרגע נמנעתי מחשש לשלום העובר ורצון להתייעץ לפני כן , עם לעשות את הבדיקה הווגינלית אבל יותר חשוב מה עושים עם דלקת כיס המרה בהריון שבוע 27 ומה הם הסיכונים ??? בבקשה אשמח לתשובה בהקדם ….

ד"ר שמואל אביטל

ניתן לנתח גם בזמן ההריון. עם זאת בשבוע שבו את נמצאת ולאחר ארוע אחד נראה לי שניתן לחכות לתום ההריון.  בכל מקרה ממליץ להבדק על ידי כירורג ולהחליט איתו.


ד"ר שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
עמוד 1 מתוך 512345

שאלות נוספות בנושא: אבנים בכיס המרה
